جامعه اسلامی دانشجویان ۱۰ دانشگاه کشور در بیانیهای به هیات دولت مطالبی پیرامون درخواست وام دولت از صندوق بین المللی پول را متذکر شدند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جامعه اسلامی دانشجویان ۱۰ دانشگاه کشور در بیانیهای به هیات دولت مطالبی پیرامون درخواست وام دولت از صندوق بین المللی پول را متذکر شدند.
متن این بیانیه به شرح زیر است: در پی شیوع ویروس کرونا شاهد زحمات وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا بودیم که با تمام توان تلاش کردند؛ از کادر درمانی و پزشکی کشور و نیروهای مسلح که دوشادوش ستاد مقابله با کرونا مبارزه کردند، نهایت تشکر و قدردانی را داریم و از خداوند متعال سلامت و توفیق بیشتر برایشان مسألت مینماییم.
باید دانست کنترل و مهار این ویروس نیازمند منابع مالی است که تامین کردن این منابع مالی خود نیاز به دقت دارد و دولت با درخواست وام از صندوق بینالمللی پول در تلاش است این منبع را تا حدودی تامین کند، اما باید توجه داشت که این خود باعث یک بحران جدید برای کشور خواهد شد که تبعات آن به مراتب بدتر از تبعات این ویروس برای کشور است. ضمن اینکه طبق اصل ۸۰ قانون اساسی، گرفتن و دادن وام یا کمکهای بدون عوض داخلی و خارجی از طرف دولت باید با تصویب مجلس باشد و واضح است که این در خواست برای دریافت وام فرآیند قانونی خود را طی نکرده و نیازمند طی مجرای قانونی خود میباشد.
دولت باید به این نکات توجه ویژه داشته باشد: ۱-حق رای هر کشور در صندوق بین المللی پول، مبتنی بر اصل سرمایه اش در آن است؛ که آمریکا بیشترین سرمایه را در صندوق بین المللی دارد و این به معنای این است که آمریکا از حق وتو برخوردار است و از این رو ایران نباید امیدی به دریافت این وام داشته باشد و کشور را معطل این وام نگهدار دارد. کشورهایی که سرمایه داران اصلی این صندوق هستند خباثتهای خود را نسبت به ایران به اثبات رسانده اند و خلف وعدههای خود را در قبال جمهوری اسلامی به کرات به نمایش گذاشته اند بنابراین نباید هیچ گونه امیدی به آنها داشت.
۲- در صورت دریافت وام از صندق بین المللی پول دولت نباید این تعهد را به صندوق بین المللی بدهد که به ازای دریافت وام، دستور العمل و سیاستهای آن را انجام دهد؛ زیرا این هم نقض استقلال سیاسی_اقتصادی کشور است و هم طبق تجربه تاریخی، هر کشوری که به سیاستهای آن عمل کرد، اقتصاد خود را نابود کرد.
۳-دولت نباید این تعهد را بپذیرد که وام را از طریق اینستکس دریافت کند، زیرا این منوط به تصویب fatf است که این نقض قطعی استقلال کشور است.
۴-در صورت دریافت این وام تسویه آن باید از طریق دلارهای نفتی باشد که در غیر اینصورت کشور را درگیر یک بدهکاری خارجی کرده که این خود یک بحران جدید و جدیتر برای کشور میآفریند.
۵-طبق تجربه تاریخی این صندوق مواقع ضروری به سراغ کشورهای بحران زده رفته و سیاستهای خود را همراه با وام دادن به آن کشورها عملی میکند؛ یعنی آن مردم آن کشورها را فقیر و وابسته به خود میسازد.
۶- مبلغ وام درخواستی بسیار سنگین است. مبلغ آن ۵ میلیارد دلار است که اگر یک میانگین مبلغ دلاری در نظر بگیریم به پول ما حدود ۷۰ تیلیارد تومان میشود؟! دولتی که فقط یک سال از طول عمرش باقی مانده چرا باید آینده کشور را دچار بحران اقتصادی و بدهی به دشمنان ما کند؟ دولت در این یک سال هم با مدیریت بحرانها پیش برود و دست از تکیه بر دشمنان بردارد؛ چرا که مشهود است، اقساط این وام بسیار سنگین و کمرشکن خواهد بود.
راهکار قطعی اقتصادی کشور، اقتصاد مقاومتی است، که توقع میرود دولت با تمام توان خود بر این حیطه و نه سیاست خارجیِ محکوم به شکست خود مبنی بر چشم امید به خارج! تمرکز بکند.
۱- جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران ۲- جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد ۳- جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان یزد ۴- جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهرکرد ۵- جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ملایر ۶- جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی همدان ۷- جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان ۸- جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد همدان ۹- جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا ۱۰- جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان