در این روزهای کرونایی، همه به نوعی دچار اضطراب و سردرگمی هستند به گونهای که مختل شدن زندگی و تاثیر آن بر سیستم ایمنی فرد، اثرات جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت که تنها راه غلبه بر آن، مدیریت اضطراب و استرس است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مرکز مشاوره آرامش معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی در مطلبی اعلام کرد: در این روزهای کرونایی، همه به نوعی دچار اضطراب و سردرگمی هستند به گونهای که مختل شدن زندگی و تاثیر آن بر سیستم ایمنی فرد، اثرات جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت که تنها راه غلبه بر آن، مدیریت اضطراب و استرس است.
این روزها با درجاتی از اضطراب و تهدید بیماری کرونا درگیر هستیم که عملکرد روزانه ما را تحت تاثیر قرار داده، اضطراب یک واکنش طبیعی در شرایط سخت و احساس تهدید آمیز است، اما اگر اضطراب زیاد باشد زندگی را مختل خواهد کرد و در نتیجه بر سیستم ایمنی ما تاثیر منفی خواهد گذاشت.
لازمه اصلی در این شرایط مدیریت اضطراب و استرس است؛ از جمله عواملی که بر غلبه اضطراب تاثیر دارد، عبارتند از::
دریافت اطلاعات درست:
دریافت اطلاعات درست از منابع معتبر مثل منابع داخلی، صدا و سیما، سایتها و مراکز علوم پزشکی وزارت بهداشت و یا منابع خارجی مانند سازمان بهداشت جهانی قابل دسترس است و میتواند کمک کننده باشد.
حمایت اجتماعی:
با اطرافیان خود در مورد ترسها و نگرانیهای خود صحبت کنیم و به صحبتهای آنها گوش دهیم، اما صحبت هایمان نباید تنها در مورد ویروس کرونا باشد و گرنه ممکن است نتیجه عکس داشته باشد.
خود گویی یا واگویههای مثبت:
به عنوان یک انسان، شما همواره با خودتان صحبت میکنید و یک مونولوگ درونی با خود دارید که به آن (واگویه) میگویند که این واگویه میتواند عزت و اعتماد به نفس شما را تحت تاثیر قرار دهد.
نوعی از واگویه مثبت است که به مکالمه ذهنی با نگرش مثبت نسبت به خویش و زندگی تان گفته میشود که باعث میگردد جنبه روشن هر چیز را ببینید، همچنین باعث افزایش اعتماد به نفس - ایجاد افکار مثبت و از بین بردن افسردگی و کاهش استرس و در نتیجه بهبود عملکرد در انجام کار میشود.
مدیریت افکار منفی:
طبیعی است، وقتی ویروس در جامعه پراکنده شده و بیماری شایع میشود، اخبار ضد و نقیض زیادی در بین مردم انتشار پیدا میکند که این اخبار باعث نگرانی میشود بنابراین اولین گام در مدیریت افکار منفی شناخت فکرهای منفی، درشت نماییها و تعمیمهای مبالغه آمیز است، سعی کنید به این افکار غلبه کرده و آن را مدیریت کنید.
تصویر سازی ذهنی خوشایند:
تصویر سازی ذهنی و استفاده از قدرت تخیل و تصورات شما برای به دست آوردن و رسیدن احساس خوب در شرایط نگرانی و پر استرس میتواند مثمر ثمر باشد.
فعالیتهای لذت بخش:
فعالیتهای لذت بخش برای هر فرد فعالیتهای خاصی را شامل میشود که در زمان انجام آن یا بعد از آن به فرد احساس خوبی دست میدهد مثل: مطالعه، دعا و نیایش کردن، تماشای فیلم، انواع بازیها، کارهای هنری، آشپزی، ورزش، موسیقی و.
توکل به خدا کنیم:
توکل به خدا یعنی ما وظایف خود را (در رعایت نکات بهداشتی) به درستی انجام دهیم و بعد بقیه کارها را به خدا میسپاریم و اینکه مرگ و زندگی، بیماری و شفا دست خداست که قادر مطلق است.
لبخند زدن و روحیه بخشیدن به دیگران را سر لوحه کارهای خود قرار دهیم و از آن غافل نشویم.