معاون کل وزارت بهداشت گفت: اگر روال به سابق برگردد مطمئناً دچار یک موج بازگشت خواهیم بود که البته هیچکس نه در دولت و نه وزارت خواهان این موضوع است، احتمال برگشت بیماری هست چراکه تا واکسن و داروی این ویروس ساخته نشود (که حدود ۱۸ ماه طول میکشد) این ویروس در کشورهای مختلف دنیا موجود خواهد بود، هیچ کشوری نتوانسته شیوع و احتمال وقوع را به صفر برساند.
حریرچی با اشاره به اجرای هوشمند طرح فاصله گذاری اجتماعی خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح هوشمند اول برای ما مسائل اقتصادی اهمیت دارد، همچنین بازگشایی هوشمند و تدریجی در فاصله گذاری هوشمند مد نظر است، ما ارزیابیهای مستمر از بازگشاییها داریم، امکان به یک شغلی اجازه فعالیت بدهیم ولی ببینیم بر آمار تأثیر داشته و بخواهیم مجدد تعطیلش کنیم یا اینکه تأثیری نداشته و اجازه ادامه فعالیت به آنها بدهیم.
وی ادامه داد: گام بعدی ما در اجرای هوشمند فاصله گذاری اجتماعی، شناسایی بیماران و افرادی است که با بیماران مواجه بودند و باید جدا شوند چراکه برای این افراد قرنطینه خانگی به دلیل رفت و آمد فایدهای ندارد.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: بعضی از کشورها در آمار خود صداقت ندارند و ما هم میدانیم که آمار را اعلام نمیکنند، تراکم ابتلاء در کشور چین در ووهان و برخی از ایالتها مختلف بوده است و نه در تمامی کشور چین! در حالی که در کشورهایی مانند ایتالیا و اسپانیا در تمامی کشور این بیماری نفوذ کرده است. در مورد اختلاف آمار هم باید دید هر کشور به چه اندازه به کیت دسترسی دارند و یا اینکه در هر کشور چه افرادی را تست میکنند. در برخی از کشورها فقط افراد با حال وخیم را تست میکنند و در کشوری مثل آلمان روزانه ۱۲۰۰ تست انجام می شده است. در آمار چیزی که مهم است نسبت مرگ و میر به جمعیتی است که در خطر هستند نه جمعیت کل کشور.
حریرچی بیان کرد: در روزهای آینده با توجه به ظرفیتهایی که در بیمارستانها موجود است بیمارانی که نیاز به بیمارستان و بستری شدن دارند را با رعایت مسائل حفاظتی و بهداشتی پذیرش میکنیم.
وی گفت: تقاضا داریم تا اطلاع ثانوی افرادی که بالای ۶۰ سال دارند به صورت دورکاری به فعالیت کاری خود ادامه دهند، همچنین این شرایط برای افراد دیابتی و سرطانی و دیگر گروههای پرخطر ادامه داشته باشد.
معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: دارو در کشور با تأیید وزارت بهداشت و ارگانهای رسمی قابل تجویز است، تعجب میکنم دارویی که مورد تأیید نیست را فردی استفاده و تجویز کرده و به بقیه هم اعلام کرده است. در مورد همین دارو چینیها یک مقاله منتشر کردند ولی بعد از مدتی این مقاله بازپس گرفته شده چراکه با تحقیقات بیشتر دیدند این دارو چندان تأثیری هم بر این بیماری ندارد. وزارت بهداشت قطعاً و حتماً به فکر سلامت مردم است و بر اساس اصول علمی یک دارو را به جامعه درمانی اعلام میکند.
حریرچی گفت: اولین کشوری که موضوع ترور بیولوژیک از طرف آمریکا اعلام کرد چین بود، البته از نظر ما هم این موضوع قابل رد کردن نیست ولی باید همچنان تحقیقات در پدافند انجام شود.
وی گفت: واقعیت این است که ما هم مانند تمامی کشورها در اولین روزها با یک موج مواجه شدیم که آمادگی برای تهیه لوازم بهداشتی به ویژه برای کادر درمانی نداشتیم حتی در برخی مراکز وسایل حفاظتی بسیار کمی داشتیم ولی کادر درمانی ما به دلیل کمبود وسایل حفاظتی از کار کردن امتناع نکردند. در کشورهای اروپای غربی و امریکای شمالی رسماً به پزشکان میگویند افرادی که مبتلا به بیماری قلبی و عروقی هستند و سن بالایی دارند را به دستگاه ونتیلاتور وصل نکنند ولی ما هیچ زمانی در ایران به این شرایط نرسیدیم و خدمات را برای تمامی مردم ارائه دادیم.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: کمیته خاصی برای تعداد پرسنل نظام سلامت که جان خود را از دست دادهاند تشکیل شده است و بعد از تحقیقات اولیه عدد و رقم به شهادت رسیدن همکاران ما بر اثر کرونا را اعلام میکنیم.