رئیس هیئت امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران با بیان اینکه ۸۵ درصد اقلام تأمین شده برای دانشگاههای علوم پزشکی از شرکتهای داخلی و دانش بنیان تأمین شده است، گفت: تولیدکنندگان داخلی دستگاههای تولیدکننده ماسک را ساخته اند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی یوسفی رئیس هیأت امنای صرفه جویی ارزی پیش از ظهر یکشنبه در ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران، اظهار کرد: همکاران من در هیأت امنا به صورت شبانه روز در حال فعالیت هستند تا اقلام محافظتی در کوتاهترین زمان تهیه شود و بالغ بر ۴ میلیون اقلام حفاظتی توزیع شد، ۹۳۲ تخت آی سی یو نیز با دستور معاون درمان توزیع شده است این اقلام به دلیل پیشبینیهای انجام شده قبل از شیوع کرونا بوده است.
وی گفت: بالغ بر ۸۵ درصد اقلام تأمین شده برای دانشگاهها از شرکتهای داخلی و دانش بنیان بوده است و خرید تضمینی صورت گرفته است، ۱۲۰۰ میلیارد به صورت تضمینی خرید شده است که اقلامی نظیر ونتیلاتور از این اقلام هستند، در حوزه تولید با کمترین مشکل مواجهیم و در کشور ما به رغم اینکه برخی کشورها با مشکل تولید مواجه هستند تولیدکنندگان ما ترغیب شدند و برخی کارگاهها و دستگاههای تولید ماسک را تولید کردند و میزان تولید ماسک را به سه برابر میزان قبل از شیوع کرونا رساندند.
یوسفی گفت: هیچ ایام تعطیلی نداشتیم و همواره در حال خدمت رسانی بودهایم و با این مکانیسم ایجاد شده جوانان این اقلام را تولید و در اختیار دانشگاه قرار دادند و برای وقایع پیش رو آمادگی داریم.
وی ادامه داد: در برخی اقلام حفاظتی نیاز نسبت به تولید یک به پنج بوده است و الان این ضریب به یک به چهار رسیده است. امروز به دانشگاهها در مورد مواد ضدعفونی کننده یک ذخیره سه هفتهای را دادهایم.
رئیس هیأت امنای صرفه جویی ارزی تصریح کرد: بالغ بر ۸۵ درصد از اقلام ۲۶ گانهای که برای دانشگاهها تهیه کردیم اقلام داخلی است، در ۶ ماهه آینده صد درصد اقلامی که نیازمند برای نگهداری از بیماران عفونی است در داخل تولید میشوند.
وی گفت: هر فردی که تولید داخلی در مورد اقلام داشت از آن خرید تضمینی داشتیم، این را هم یادآوری کنیم وضعیت ما در زمینه دستگاههای تولید خوب شده است و ما این دستگاهها را هم از داخل خودمان تولید میکنیم. جزو کشورهایی هستیم که میتوانیم کشورهای همسایه و متقاضی را از لحاظ اقلام بهداشتی تأمین کنیم.
یوسفی گفت: در چند هفته اولی که فاصله بین تولید و نیاز ما زیاد بود وزارتخانههای بهداشت و صمت اقدام به وارد کردن ماسک کردند، ولی الان دیگر این روند متوقف شده است چراکه همزمان با واردات ماسک، دستگاههای ماسک سازی هم وارد کردیم و نیاز داخل را خودمان میتوانیم تأمین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: الان نیاز بیمارستانها و مراکز درمانی روزانه یک و نیم میلیون ماسک ساده و ۱۰ هزار ماسک N ۹۵ است که در آینده نزدیک این نیاز اقناع میشود و در شرایط بهتری نسبت به قبل قرار میگیریم.
رئیس هیأت امنای صرفه جویی ارزی ادامه داد: یک برنامه ریزی در حال انجام است که با همکاری وزارت صمت توزیع اقلام بهداشتی در داروخانهها انجام شود.
رئیس هیأت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، ادامه داد: شرکتهای داخلی همین امروز حدود ۳۰۰ هزار ماسک به ظرفیت تولید ماسک در کشور اضافه کردهاند در مورد ماسک ساده نیاز تولید و استفاده سر به سر شده و در مورد ماسک N ۹۵ یک کمبود داریم که با واردات در حال رفع این مشکل هستیم البته دقت کنید این آماری که میگویم در مورد نیاز دانشگاهها است.
وی گفت: قبل از اپیدمی کرونا ماسکهای N ۹۵ فقط در حوزه صنعتی مورد استفاده قرار میگرفتند، این ماسک تقریباً از نظر لایهای با ماسک ساده فرق میکند، نظارتهای لازم بر تولید این ماسکها بر اساس شیوههای اصولی است.
یوسفی گفت: کشفیات در روزهای ابتدایی در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی هر استان قرار گرفت و در استان تهران نیز کشفیات در اختیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قرار گرفت و بین مراکز درمانی توزیع شد. به کمک دوستان امنیتی روند مخفیسازی تقریباً صفر شده است. در زمینه دارو معاونت پژوهشی همه داروهای وارداتی کشور در اختیار بیماران قرار میگیرد و بخشی نیز در حوزه پژوهشی مورد استفاده قرار میگیرد و هیچ دارویی که در فارماکوپه ثبت نشده باشد اجازه مصرف ندارد و هر دارویی که تاییدیه دریافت کند و اثبات شود که مؤثر هستند وارد، تولید و مصرف خواهند شد.
رئیس هیأت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، ادامه داد: پیش بینی ۴ هزار تخت آی سی یو انجام شده و تا پایان سال ۴ هزار تخت آی سی یو اضافه خواهد شد. بالغ بر ۱۲۰۰ تخت آی سی یو و ونتیلاتور که روزانه ۵ الی ۶ دستگاه بود امروز ۴۰ دستگاه است و با تراز افزایش تولید تولیدکنندگان این تختها تا پایان اردیبهشت مهیا خواهد شد.
وی عنوان کرد: حوالههای توزیع امروز توسط اداره کل تجهیزات و بر اساس شاخص بستری حوالهها صادر میشود و وقتی این حوالهها صادر میشود هیچ انقطاعی نداریم.
یوسفی گفت: بالغ بر ۲۵۰ تومان میلیارد از دانشگاهها مطالبات داریم که بعد از کرونا قطعاً این رقم به ۵۰۰ میلیارد تومان میرسد، اما ما نمیگوییم، چون بدهی دارید به شما اقلام داده نمیشود و تأمین کننده بسیاری از نیازهای آنها بودیم که اگر خود دانشگاهها قرار بود تأمین کنند باید مبالغ بالاتری میدادند.
رئیس هیأت امنا صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، بیان کرد: ما به عنوان نهاد خریدار، تنظیم کننده قیمت نیستیم و تعزیرات و نظارت کننده مراجع و اصناف باید این قیمت را پوشش دهند، قیمت ماسکهای ساده مشکلش رفع شده است، اما برای ماسکهای N۹۵ باید هنوز هم اقداماتی انجام شود.
وی گفت: تمامی بخشهای تأمین کننده که همان وارد کنندهها بودند همه بخش خصوصی هستند و در این حوزه ما بخش دولتی نداریم.