سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص رهاسازی معتادان متجاهر از مراکز بهزیستی گفت: با این جمع آوری و حضور معتادان در کمپها ریسک ابتلا به بیماری بیشتر میشود و این امر با فاصله گذاری فیزیکی در تناقض است؛ نگهداری این معتادان در مراکز بهزیستی به تعلیق درآمد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کیانوش جهانپور با بیان اینکه راه اصلی در کاهش هزینههای درمانی، انجام اقدامات پیشگیرانه است، اظهار کرد: با بسیج ملی مقابله با کرونا و فاصله گذاری اجتماعی و تشدید آن، این اتفاق افتاد و این بیماریابی فعال بار مراجعه به بیمارستانها را کاهش داد و در هفتههای اخیر شاهد تخت خالی در مراکز بیمارستانی پذیرنده بیماران کرونایی بوده ایم، ولی هیچ کشوری نمیتواند به مدت طولانی در فاصله گذاری اجتماعی بماند؛ فعلا تکلیف ما این است که نمودار ابتلا را کوتاهتر کنیم و زمان را بخریم تا این فرصت را به جامعه و خود بدهیم که با خسارات کمتر در حوزه سلامت گشایشی برای مقابله با ویروس کرونا داشته باشیم.
وی با بیان اینکه موارد شدیدتر بیماری در جوانان پیش آگهی بدتری دارد، تصریح کرد: ابتلا به کروناویروس خاص هیچ گروه سنی نیست، اما پیش آگهی در افراد با سنین بالاتر بدتر و مرگ و میر در این افراد شایعتر است.
جهانپور در پاسخ به این سوال که چرا نگهداری معتادان در سازمان بهزیستی متوقف شده است، تصریح کرد: یکی از معضلاتی که در خصوص جمع آوری معتادان وجود دارد این است که با این جمع آوری و حضور آنها در کمپها ریسک ابتلا به بیماری بیشتر میشود و با فاصله گذاری فیزیکی در تناقض است و به همین دلیل فعلاً نگهداری این معتادان در مراکز بهزیستی به تعلیق درآمده است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: اگر با جمع آوری این افراد فاصله گذاری کمتری داشته باشیم به شیوع بیشتر بیماری کرونا کمک کرده ایم و ما از کمپهایی که فاصله گذاری فیزیکی کمتری داشته باشند نگرانی بیشتری داریم.
وی ادامه داد: استاندار تهران اعلام کرده است که هرجا معتاد متجاهری دیده شود نیروی انتظامی او را جمع آوری خواهد کرد و پذیرش معتادان در مرکز درمانی نیز انجام خواهد شد، این معتادان از سطح شهر جمع آوری خواهند شد و قبل از انتقال به مراکز نگهداری ابتدا آزمایش اختصاصی کرونا خواهند داد و اگر آزمایش منفی باشد به سوله منتقل میشوند و در غیر اینصورت آنها را به سوله نخواهند برد و قرنطینه خواهند شد.