رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: در ترم جاری بیش از دو هزار عنوان درسی دانشگاه رازی کرمانشاه در بستر سامانه LMS در حال ارائه به دانشجویان است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست روسا و معاونان آموزشی دانشکدههای دانشگاه رازی کرمانشاه با محمدابراهیم اعلمیآلآقا، رئیس دانشگاه، روز گذشته ۱۷ فروردین ماه در سالن جلسات حوزه ریاست برگزار شد.
رئیس دانشگاه رازی در این جلسه گفت: همانطور که استحضار دارید در شرایط فعلی فعالیتهای آموزشی نظری باید به شیوه مجازی دنبال شود.
اعلمیآلآقا با اشاره به اینکه تدارک برگزاری کلاسهای آموزشی از اسفندماه ۱۳۹۸ آغاز شده، گفت: در این زمینه شیوههای متعددی مانند استفاده از شبکههای اجتماعی برای برگزاری کلاسها مطرح بود، اما این روشها رسمیت نداشت و در نتیجه استفاده از سامانه LMS برای این مهم مورد تاکید قرار گرفت تا روند فعالیتها جنبه رسمی داشته باشد، ضمن اینکه در کنار استفاده از این سامانه منعی برای ارائه دروس در پیامرسانها و کانالهای مجاز وجود ندارد.
وی بیان کرد: سامانه LMS مبتنی بر نرمافزار ادوبی کانکت (Adobe Connect) است که جزو بهترین نرمافزارهای موجود میباشد، اتصال آن به سامانه آموزشی گلستان راحتتر است و در دانشگاهها بیشتر از نرمافزار ادوبی کانکت استفاده میشود.
رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه با قدردانی از تلاشها و اقدامات مسئولان معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی و مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه برای تامین زیرساختها، راهاندازی و مدیریت کلاسهای مجازی، گفت: در ترم جاری بیش از دو هزار عنوان درسی در بستر سامانه LMS در حال ارائه است.
وی ضمن اعلام الزام برگزاری کلاسهای مجازی یسان کرد: در بحث بارگذاری دروس ملاحظاتی برای مدت زمان، فرمت ارائه درس، امکان دانلود و... در نظر گرفته شده، مناسبترین شکل تولید فایلها به صورت پاورپوینتهای صوتی پیشنهاد شده که حجم کمتری داشته باشد یا بعضا ممکن است بعضی از دوستان فایلهای PDF را با یک فایل صوتی بارگذاری کنند. ضمن اینکه راهنمای استفاده از این سامانه و برگزاری کلاسهای مجازی تهیه و در دسترس همکاران قرار گرفته است.
اعلمیآلآقا یادآور شد: همکاران میتوانند محتوای درسی خود را در صفحه شخصی خود، گروهها و کانالهایی که برای تدریس مجازی در پیامرسانهای مجاز، ایجاد کردهاند، بارگذاری نمایند. همچنین دانشجویانی که قادر نیستند آنلاین از سامانه LMS استفاده کنند، میتوانند محتوای کلاس مجازی را از این سامانه دانلود کنند.
وی با اشاره به برخی از مشکلات کلاسهای مجازی از جمله عدم دسترسی برخی از دانشجویان به اینترنت گفت: معاونت آموزشی وزارت علوم رایزنیهای با وزارت ارتباطات برای تسهیل دسترسی دانشجویان به اینترنت داشته، البته تسهیلات آموزشی نیز از جمله امکان حذف دروس و حذف ترم بدون احتساب سنوات برای دانشجویان لحاظ شده است.
اعلمیآلآقا بر مشارکت، جدیت، همراهی و همدلی همه اساتید، کارکنان و دانشجویان برای برگزاری کلاسهای مجازی تاکید کرد و گفت: برگزاری موفقیتآمیز کلاسهای مجازی اتفاق بزرگی خواهد بود و ضمن اینکه در یکسری از رشتهها آموزش مجازی به وجود میآید چه بسا دانشگاه هم در آینده مشوقهایی برای این مهم قائل شود و وارد فصل جدیدی از دانشگاههای هوشمند شویم که طبیعتا تحول عظیمی از جهت فرهنگی-آموزشی در کشور و در جهان محسوب میشود.
در ادامه علی سلیمی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم و آرزوی سلامتی برای همگان، طی سخنانی گفت: اوایل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی کلاسها، تصور میشد بعد از مدتی این مساله تمام میشود، اما دیدیم که این وضعیت عمیقتر است.
سلیمی با اشاره به برگزاری کلاسهای مجازی در بستر LMS افزود: همه دانشگاهها ملزم به ارائه آموزشهای مجازی هستند، شاید در ابتدای راه برگزاری کلاسهای مجازی دشوار باشد، اما لازمه گذر از این مرحله همدلی، تلاش و کوشش است کما اینکه در زمان راهاندازی سیستم گلستان دانشگاه نیز با این مشکلات مواجه بودیم، اما به مرور زمان و با کمک و همدلی، مسیر هموار شد.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی خواستار تشکیل جلسات مجازی گروههای آموزشی در دانشکدهها شد و گفت: روسا و معاونین آموزشی دانشکدهها از مدیران و همکاران محترم گروههای آموزشی بخواهند که جلسات مجازی را هر روز برگزار کنند و در جریان روند فعالیتها قرار بگیرند و از افراد توانمند و با تجربه در عرصه آموزشهای آنلاین و مجازی به عنوان مشاور، راهنمایی و کمک بخواهید.
وی با اشاره به اینکه امکان حذف درس و حذف ترم بدون احتساب سنوات و بدون شهریه، امکانپذیر است، افزود: در این شرایط راهی جز ارائه آموزشهای مجازی نداریم، همه باید دست به دست هم بدهیم تا با موفقیت بتوانیم کلاسهای مجازی را برگزار کنیم، باید مصمم و جدی باشیم و همان حساسیتی که در برگزاری کلاسهای حضوری داشتیم در کلاسهای مجازی نیز داشته باشیم و فعالیتها را پیش ببریم.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی ضمن آرزوی توفیق برای اساتید و دانشجویان ابراز امیدواری کرد؛ با شروع خوب کلاسهای مجازی دانشگاه، تجربه موفقی در این راستا کسب شود.
در ادامه اعضای حاضر در جلسه به بیان نقطهنظرات، مسائل و دیدگاههای خود در خصوص روند برگزاری کلاسهای مجازی پرداختند. همچنین مسئولان متولی سامانه مدیریت یادگیری الکترونیکی دانشگاه به سوالات اعضا در این راستا پاسخ دادند.