آخرین اخبار:
کد خبر:۸۳۹۱۸۵
در نامه‌ای:

بسیج دانشجویی آذربایجان شرقی به نحوه ساخت سریال در رسانه ملی انتقاد کرد

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی آذربایجان شرقی در نامه‌ای به رئیس رسانه ملی به نحوه ساخت سریال در این سازمان انتقاد کرد.

بسیج دانشجویی آذربایجان شرقی به نحوه ساخت سریال در رسانه ملی انتقاد کرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان آذربایجان شرقی در نامه‌ای سرگشاده به رئیس سازمان صدا و سیما ضمن بیان انتقادات جدی به نحوه سریال سازی، بخصوص ساخت سریال پایتخت، تاکید کرد: این رویه به شدت با تحکیم بنیان‌های خانواده ایرانی، مغایر است.

متن نامه به شرح زیر است:

ریاست محترم سازمان صدا وسیما

جناب آقای دکتر علی عسگری

سلام علیکم

ضمن تبریک اعیاد بزرگ شعبانیه و نیز تقدیر و امتنان از زحمات شبانه روزی جنابعالی و همکاران ارجمندتان در مجموعه بزرگ رسانه ملی و آرزوی توفیقات روزافزون، نکاتی را دلسوزانه در باب فقیر‌ترین فصل سریال پایتخت و خانواده‌ای که دیگر معمولی نبود به استحضار می‌رسانیم. هر چند عملکرد کل سازمان در حوزه‌های مختلف هم لازم است به صورت دقیق و جدی مورد نقد قرار گیرد، اما فی الحال پایتخت ۶ را به لحاظ زمانی مقدم دانستیم.

سریال پایتخت سریالی است که یک دهه از خاطره سازی آن می‌گذرد و با استمرار تولید در ۶ فصل بدون افت کمّی علاقمندان توانسته است موفقیتی منحصر به فرد را در مختصات تولیدات تلویزیونی به نام خود ثبت نماید و کماکان نیز مورد توجه مخاطبین تلویزیون قرار دارد.

همین کارنامه موفقیت آمیز نیز حساسیت نسبت به فصل ششم این مجموعه را نسبت به سایر سریال‌های روتین قرار گرفته در کنداکتور نوروزی شبکه‌های مختلف سیما دو چندان نموده است.

مجموعه‌ای که از همان وادی امر و نخستین فصل به فضاسازی و موقعیت‌های کمیک ساده و دلنشین شهرت گرفت و به دلیل استفاده از ظرفیت محلی مردم خطه‌ی شمال کشور به سهولت جای در دل مخاطب باز کرده و منجربه حک شدن در اذهان مردم گشت، اما این روند رفته رفته دچار تغییر شد و تجربه‌ای عجیب و افسوس برانگیز در مواجهه با فصل ششم را روانه خانه‌ها کرد.

ضعف‌های مفرطی که در پرسوناژ‌های جذاب سابق به چشم میخورد، تعلیق‌های پوچ و ایده‌های بلاتکلیف در خط روایی که هیچ کلیتی را سامان نبخشید و بلاتکلیف محض رها شدند، نقصان‌های جدی محتوایی در کنار ضعف‌های بسیار ساختاری، هجوم به یکباره‌ی اهانت‌ها، وقاحت‌ها و رذالت‌های اخلاقی و... تنها مشتی از خروار‌ها نقد وارد بر فصل مذکور است.

آیا استدلال آیینه جامعه بودن دلیلی متقن برای ترسیم این حجم از بد اخلاقی و بی حرمتی در روابط خانواده‌ای است که یک دهه به علت شوخی‌های معمولی و پیام دارشان محبوب بودند و الان خارج از معمول شده اند؟

قسمت پایانی مشاهده شده نیز موجب از کار افتادن دستاویز پرهیز از تعجیل در قضاوت شده و تیر خلاصی بر تتمه امیدواری برای تغییر در ادامه گشت و همه چیز همینگونه بلاتکلیف وبی هویت رها شد و کمبود ایده را محسوس‌تر ساخت.

بی شک برگ برنده فیلمنامه پایتخت در پنج فصل سابق حفظ حریم خانواده بود که اینبار غایب‌ترین عنصر در جریان داستان شد و متن را پرداخت نشده و مملو از شوخی‌های سطحی در طبقی مملو از افتضاحات به مخاطب ارائه کرد؛ که البته این مسئله نشانگر آن است که فیلمنامه نویس بدون توجه به شناسنامه و هویت تعریف شده برای شخصیت‌ها در فصل‌های قبل شروع به قلم زنی نموده که هیچ تناسب و سیر منطقی برای این شخصیت‌ها از نقطه پایانی فصل پنجم تا نقطه آغاز داستان در فصل ششم ترسیم نکرده است. ورود مصداقی و شرح موردی بی اعتباری‌ها خارج از حوصله این مقال است چرا که به تفصیل می‌توان در رابطه با نکات ننگین و شرم آور این فصل سخن گفت.

علی ایحال همانگونه که جنابعالی نیز صبح جمعه (بسیار دیرهنگام) متوجه امر شده و دستور به بررسی غفلت، نفوذ و یا خیانت‌های احتمالی رخ داده کرده اید، خواهشمند است حداقل ضمن پیگیری دقیق موضوع و برخورد قاطع با مسببان و خاطیان یا خائنان احتمالی، فرآیند‌ها، خط مشی‌ها و ترتیبات اداره سازمان را جهت عدم تکرار اینگونه فاجعه‌های فرهنگی اجتماعی در سطح رسانه ملی بازنگری نمائید تا ان شاءالله همانگونه که امامین انقلاب از رسانه ملی به عنوان دانشگاه انسان‌ساز و مؤثرترین مرکز نشر معارف و ارزش‌های انقلاب اسلامی تعبیر نموده اند، رسانه ملی نیز در طول مدیریت جنابعالی و همکاران محترمتان از عهده این رسالت عظیم برآید.

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان آذربایجان شرقی
بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان
بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور استان
بسیج دانشجویی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
بسیج دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان
بسیج دانشجویی دانشگاه علمی کاربردی استان
بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان
بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اسلامی تبریز
بسیج دانشجویی دانشگاه‌های غیر انتفاعی تبریز
دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های مراغه
دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های بناب
دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های شبستر
دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های میانه
دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های مرند
دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های جلفا
دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های اهر
دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های آذرشهر
دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های سراب
دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های اسکو
دفتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های ملکان
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار