پارک علم و فناوری قزوین از اسفندماه توانسته ۱۰ واحد فناور خود را برای مقابله با ویروس کرونا به کار بگیرد و با تولید روزانه بیش از ۱۰۰ هزار لیتر مواد ضد عفونی کننده، در بین پارکهای علم و فناوری رکورددار شود.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با گسترش ویروس کرونا در کشور، پارکهای علم و فناوری و دانشگاهها هم به سهم خود نقش خوب و ویژهای برای مقابله با این ویروس انجام داده اند. به طوریکه نشان دادند اگر نگاه مثبت و ویژه ای به این پارک های علم و فناوری معطوف شود چه بسا می توان کشور را از شرایط تحریم و بحرانهای مختلف نجات داد.
یکی از این مراکز علمی که در بحران اخیر خوش درخشید پارک علم و فناوری قزوین است که برای مقابله با ویروس کرونا خدمات خوبی ارائه داده. مصطفی مافی، رئیس این مرکز است که دقایقی را با او به گفتگو پرداختیم.
او می گفت که در پارک علم و فناوری قزوین، پردیسی به نام سلامت وجود دارد که شرکتهای های حوزه سلامت و درمان در آن مستقر هستند. با شیوع ویروس کرونا این پردیس اقدام به تولید محلول ضد عفونی کننده و عرضه در جامعه پرداخته است.
خبرگزاری دانشجو: از خدمات این پارک در راستای کمک به بهبود وضع بازار بگوئید.
پارک با همکاری سازمان غذا و دارو و سازمان صنعت و معدن استان توانست تا اخر اسفند ۹۸ مجوز تولید ۵ شرکت در زمینه محلول ضد عفونی کننده الکلی وغیر الکلی را بگیرد.
ما توانستیم در بین پارکهای علم و فناوری کشور، بیشترین محلول ضد عفونی کننده را تولید کنیم به طوری که روزانه توانایی تامین بیش از ۱۰۰ هزار لیتر مواد ضد عفونی کننده و ۳۰ هزار عدد ماسک در پارک علم و فناوری استان را داریم. گام بعدی ما این است که چون به زودی مواد ضد عفونی کننده و ماسک در بازار اشباع خواهد شد، این واحدهای فناور را به سمت فناوریهای نوین سوق بدهیم و محصولات جدیدتری را تولید کنیم. در این راستا، اتاق فکری به همت اعضای معاونت غذا و دارو، سازمان صنعت تجارت و معدن، دانشگاه علوم پزشکی استان و دانشگاه بین الملل امام خمینی (ره) تشکیل شده است.
همچنین شرکتهای فناور استان، دستگاه تونل ضد عفونی کننده تمام اتوماتیک را آماده و به بازار عرضه کردند. دو شرکت دانش بنیان ما ماسکهای سه لایه ساده بهداشتی و دو شرکت دیگر هم تونل ضد عفونی کننده تولید میکنند. یک شرکت هم به حوزه ساخت تجهیزات ضد عفونی کننده در اثر امواج الکترومغناطیس بر روی موبایل، چک و پول برای بانکها ورود پیدا کرده است.
خبرگزاری دانشجو: کارهای خلاقانه ای هم در این پارک و مراکز داشته اید؟
ایدههای زیادی ارائه شده ؛ برفرض به دنبال این هستیم که با بازگشایی مدارس و دانشگاهها چه کاری میتوان برای ضد عفونی مدام این مکانها انجام داد. در فکر تولید محلولهای سازگار با پوست هستیم چون افرادی که مدام با محلول ضد عفونی کننده دستهای خود را ضد عفونی میکنند بعد از مدتها دچار حساسیت نیز میشوند. در این راستا فراخوانی ارائه شد تا هرکدام از ایدهها که جذاب بود را با همکاری واحدهای فناور به محصول تبدیل کنیم. سیاست ما در این است که محصولات جدیدتر و با کیفیت بیشتر به بازار عرضه کنیم.
خبرگزاری دانشجو: چند شرکت در این پارک به طور ویژه برای مقابله با ویروس در حال فعالیت هستند.
در حال حاضر حدود ۱۰ شرکت به صورت مستقیم در این زمینه فعالیت دارند و در حال تولید محصولات مربوطه هستند. بیش ۱۰ شرکت هم به عنوان پیشتیبان این شرکتها، طرحهای در حال اقدام دارند. برفرض مثال یکی از شرکتهای پیشتیبان ما در حال تولید دستگاه تولید ماسک است.
خبرگزاری دانشجو: برای این شرکتهای دانش بنیان تسهیلاتی هم در نظر گرفته شده؟
با توجه به شیوع ویروس در کشور، پارک علم و فناوری استان اجاره بهای فروردین ماه سال جاری را به شرکتهای مستقر در پارک بخشیده و همچنین اجاره اردیبهشت و خرداد را بر مبنای سال ۹۸ تخصیص داده. البته مطابق قوانین کل بانک مرکزی هم همه سررسید تسهیلات به مدت سه ماه به تعویق انداخته شد.
برای شرکتهایی که در زمینه ویروس کرونا فعالیت میکنند و احتیاج به فضای بیشتری داشتند، با کمترین قیمت فضایی در پارک علم و فناوری استان در اختیار آنان قرار دادیم. همچنین ۵۰ میلیون تومان تسهیلات سرمایه در گردش در اختیار آنان قرار داده شد.
همچنین زمینه اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو و سازمان صنعت و معدن برای واحدهای فناوری که در زمینه مقابله با ویروس کرونا فعالیت داشتند را، تسهیل کردیم. البته ساخت تیزهای تبلیغاتی برای این شرکتها از دیگر اقداماتی بود که انجام شد.
خبرگزاری دانشجو: کارهای خیریه ای هم داشته اید.
۵ واحدهای فناور استان قزوین تاکنون بیش از ۴۰۰ میلیون تومان کمکهای بلاعوض به بیمارستان، خیریه، بنیاد شهید برای پیشگیری از ویروس کرونا داشته اند. همچنین دانشگاه علوم پزشکی استان هر زمانی به ما درخواست بدهد، اقلام بهداشتی در کمترین زمان به صورت رایگان در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.