مدیر کل ارتباط جامعه و صنعت وزارت علوم گفت: بحران کرونا مانوری برای اتکا به مراکز علمی و پژوهشی بود و میتوانیم از این ظرفیت علمی و دانشگاهی برای تحقق جهش تولید نیز استفاده کنیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدسعید سیف مدیر کل ارتباط جامعه و صنعت وزارت علوم در برنامه رادیویی «گفتگوی علمی» در خصوص تحقیقات و پژوهشهای دانشگاهی در جهت شعار سال جهش تولید اظهار کرد: علیرغم اینکه امسال در جهش تولید قرار داریم، اما هم از نظر بین المللی و هم از نظر مالی از جمله شیوع کرونا، فشارهای زیادی به اقتصاد کشور وارد شده است، اما در همین مشکلات و تنگناها انسان همه چیز را با دید جدیدی نگاه میکند و سعی دارد با ابتکارات و نوآوریها امور را پیش ببرد.
وی تصریح کرد: دانشگاهها در شرایط بحرانی میتوانند نقش خود را ایفا کنند و شرایط امروز اقتصادی، در حقیقت زمین بازی دانشگاهها و مراکز علمی است، زیرا نیازها و مشکلات زیادی وجود دارد و کشور باید آنها را حل کند و به خواسته هایش برسد.
سیف به محدودیتهای علمی و اقتصادی کشور اشاره کرد و بیان داشت: نمیتوانیم انتظار سرمایه گذاری زیاد خارجی، واردات ماشین آلات فناورانه و همکاری شرکتهای خارجی صاحب فناوری داشته باشیم و همه این موارد به ما کمک میکند متکی بر خودمان و مراکز علمی خودمان باشیم.
مدیر کل ارتباط جامعه و صنعت وزارت علوم اشاره کرد: بحران کرونا در حقیقت یک نوع مانور برای ایستادن روی پای خود و اتکا به مراکز علمی و پژوهشی در کشور بود و در این دو ماه ماحصل سرمایه گذاری روی مراکز رشد و علمی و دانشگاهی را دیدیم و میتوانیم از این ظرفیت و بستر علمی و دانشگاهی برای تحقق جهش تولید نیز استفاده کنیم.
وی با تصریح بر اینکه در وزارت علوم محدود به حوزههای فنی و مهندسی نیستیم، اظهار کرد: خیلی از مولفههایی که در کشور وجود و بهره وری کاملی دارند مانند کشاورزی را باید جامعتر ببینیم یعنی در این حوزه نیز باید از منظر علمی ورود کنیم و آنها را بازنگری کنیم تا بتوانیم شاهد جهش تولید باشیم. این نگاه علمی را میتوانیم به تمام بخشهای دیگر از جمله برنامهریزی و مدیریت نیز تعمیم دهیم و خوشبختانه دانشگاههای کشور در این زمینهها فعال شدهاند. در حال حاضر هشت هزار قرارداد در مراکز صنعتی و تجاری وجود دارد.
سیف افزود: در سالهای گذشته سعی و خطاهای زیادی صورت گرفته بود، اما در حال حاضر یک هارمونی خوبی به وجود آمده است و میدانیم دانشگاهها و مراکز نوآوری و همچنین شرکتهای دانش بنیان چه نقشی دارند و در حال حرکت به سمت بازار و تولید هستیم.