به نظر میآید هنوز هم اقتصاد مملکتمان، کودکی نابالغ و طفلی ناآگاه است و همواره کودکیها و بازیگوشی هایش دل پدرش را رنجانده است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی شیرمحمدی؛ در پارهای از روایات و آیات شنیدهایم که شخصیت یک فرد در چهل سالگی به بلوغ و تکامل خود میرسد، اما این سوال همواره ذهنم را مشغول کرده است که چرا پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب شکوهمند اسلام در کشورمان، هنوز هم طفل اقتصادمان بالغ نشده؟
به عقیدهی من اقتصاد به منزله یک فرزند است که ولایت پدرش، دولت مادرش و قوای سه گانه خواهران و برادرانش هستند.
به نظر میآید هنوز هم اقتصاد مملکتمان، کودکی نابالغ و طفلی ناآگاه است و همواره کودکیها و بازیگوشی هایش دل پدرش را رنجانده است این پدر سعی دارد تا در چهل و یکمین سال فرزندش برای بلوغ و شکوفایی این طفل، درس تولید را سرمشق دهد، اما بدون داشتن یک مادر دلسوز و مهربان یک طفل بی مادر چگونه میتواند به رشد و کمال رسیده و فرزند خلف پدرش باشد؟
آری درد امروز ما چه در اقتصاد چه دربسیاری از زمینههای دیگر عدم تشکیل یک دولت یکپارچه اسلامی است به قول معروف برای رسیدن به تمدن اسلامی، نخست باید دولت اسلامی را به وجود بیاوریم از شاخصههای اصلی یک دولت اسلامی مالیات گرفتن است.
مالیات از گذشتههای بسیار دور در دین مبین اسلام وجود داشته است و حکومت اسلامی برای تامین هزینههای جامعه به منظور ایجاد رفاه و آسایش و امنیت مردمانش، بایست مالیات را به مقدار مناسب و عادلانه اخذ کرده و صرف امور کند، در امروز انقلاب ما این دولت است که باید این مالیات را اخذ و صرف این قسم امور کند، همین اموری که ما امروزه از آن تحت عنوان بودجه سالانه یاد میکنیم.
در بسیاری از کشورهای پیشرفته و توسعه یافته حجم بالایی از تامین هزینههای سالانه دولت از طریق مالیات صورت میگیرد، در کشورهای اروپایی این رقم حتی تا ۷۰ درصد نیز به چشم میخورد، در کشور آمریکابخش اعظمی از درامد از مالیات است، مالیات هم تا ۹۰ درصد از قشر ثروتمند دریافت میشود.
اما شرایط در کشور ما کاملاً متفاوت است، مالیاتها فقط۳۰ درصد از کل درآمد دولت میباشند که بخش اعظمی از این مالیات از قشر متوسط دریافت میشود، و در این میان ثروتمندان فقط ۳ درصد از مالیات را پرداخت میکنند.
موارد بسیاری وجود دارد که به دلیل عدم وجود سامانههای شناسایی، رصد و شفافیت اطلاعات، افراد از پرداخت مالیات به راحتی شانه خالی میکنند.
درواقع این افراد از پرداخت مالیات یا معافند یا به نحوی از پرداخت آن فرار میکنندکه مهترین آنها مالیات بر درآمدفعالیتهای مجازی، مالیات بر عواید سرمایه، مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد، مالیات بر سودهای کلان سپردههای بانکی، مالیات بر مدارس غیرانتفاعی، مالیات بر ناشران و مالیات بر کلاسهای کنکور، مالیات بر فعالیت هنرمندان، مالیات بر مسکن خالی، مالیات بر زمین خالی، همه و همه مواردی است که میتواند درامد عادلانه و معقولی برای دولت داشته باشد تا بلاتکلیفی و دست درازیهای دولت بر صندوق توسع ملی و نفت و اموال دولتی را غیر موجه کند، اموالی که میراث آیندگان است، اما صرف بی تدبیریهای دولتمردان میشود.
به امید روزی که با تدبیری انقلابی و اسلامی، با تشکیل دولتی مومن و متعهد، بتوانیم به بلوغ اقتصاد نابالغمان کمک کنیم.
مهدی شیرمحمدی- دبیر سابق قرارگاه شهید احمدی روشن آذربایجان غربی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.