به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، پایگاه «میدل ایست آی» در یادداشتی که امروز منتشر کرد نوشت، «تام کاتن»، یک سناتور آمریکایی که علیه چین موضع تندی دارد، در ماه ژانویه امسال، اظهار داشت ویروس کرونا ممکن است از یک آزمایشگاه در شهر ووهان چین نشأت گرفته باشد.
این پایگاه نوشت، بعد از اظهار نظر وی این اتهام به صورت شایعهای در آمریکا پراکنده شد. سخنگوی وزیر خارجه چین، نیز این احتمال را مطرح کرد که شاید نظامیان آمریکا این ویروس را به چین آوردهاند. دونالد ترامپ نیز که بین تمجید از چین یا مقصر دانستن آن سردرگم بوده است، ویروس کرونا را «ویروس چینی» نامید.
به نوشته «میدل ایست آی»، مسیری که دو کشور آمریکا و چین در پیش گرفتهاند خطرناک است و نباید چنین رویهای را در پیش بگیرند. ترامپ به دلیل اینکه کمک مالی آمریکا به بودجه سازمان جهانی بهداشت را قطع کرد مورد انتقاد قرار گرفت. او چین و سازمان جهانی بهداشت را برای تأخیر در اعلام هشدار آغاز ویروس کرونا را مقصر دانست. بعد از آن نیز خبرگزاری «آسوشیتدپرس» خبری را با عنوان «چین درباره شیوع یک بیماری همهگیر، در شش روز مهم به مردم (جهان) هشدار نداد» منتشر کرد.
پایگاه خبری- تحلیلی «میدل ایست آی» در این یادداشت نوشت، قطعاً شکی نیست که یک بررسی برای مشخص کردن مبدأ این ویروس باید انجام شود، اما مقصر دانستن چین برای تأخیر شش روزه در اعلام هشدار برای شیوع چنین ویروسی، مضحک است؛ زیرا کشورهای غربی میدانستهاند که تهدید شیوع چنین ویروسی بعد از ماه ژانویه وجود داشته است، اما این کشورها برای پیشگیری از شیوع آن شش هفته دیرتر اقدام کردند و در نتیجه این بیماری پیامدهای مخرب اقتصادی و انسانی را برای آنان به همراه داشت.
«میدل ایست آی» در ادامه با اشاره به مقاله سردبیر روزنامه «گلوبال تایمز» نوشت، «روابط آمریکا و چین دیگر مثل گذشته نخواهد بود» و تنها زمانی چین برای آمریکا قابل تحمل خواهد بود که این کشور «پیشرفت فناوریهای پیشرفته خود را متوقف کند» و «تنها بر صنایع ارزانی که نمیتوانند با کارخانههای آمریکایی و غرب رقابت کنند» تمرکز کند.
«میدل ایست آی» در ادامه نوشت، پکن بر این باور است که چیزی که آمریکا حقیقتاً میخواهد این است که چین را تضعیف کند تا این کشور رقابت استراتژیک خود را علیه آمریکا کاهش دهد.»
«کیشور محبوبانی» یک محقق برجسته، درباره سیاست ترامپ نسبت به چین این چنین میگوید: «رئیسجمهور آمریکا به دلیل تمام سیاستهایی که در کشورش اتخاذ کرده، باعث ایجاد اختلاف در کشورش شده، به غیر از یک مورد که آن تجارت و جنگ فناوری با چین است؛ بنابراین هیچ انتظاری نیست که با روی کارآمدن «جو بایدن» تغییرات اساسی در این رویه ایجاد شود. از رابطه کنونی بین این دو کشور میتوان پیشبینی کرد که این دو کشور به سمت «جدایی اقتصادی» حرکت کنند.
پایگاه «میدل ایست آی» در ادامه با اشاره به تفاوتهای موجود در نگرش آمریکاییها و چینیها نسبت به یکدیگر، نوشت، رهبران کشور چین روابط خود با آمریکا را یک رقابت در زمینه اقتصادی و فناوری میبینند. اما آمریکا ظاهراً نمیتواند قبول کند که به هژمونی این کشور در جهان تهدیدی وجود دارد و هر کشوری که برای آمریکا تهدید به نظر برسد، آن را دشمن میخواند.
«میدل ایست آی» در پایان با منطقی دانستن گله و شکایتهای آمریکا علیه چین نوشت، پیشرفت چشمگیر پکن برای آمریکا، مانند نمکی است که بر زخم خود میپاشد. در سه دهه گذشته، پکن در تحقیقات و توسعه زیرساختها سرمایهگذاری کرده است، در حالی که واشنگتن جنگهای بیپایان و پرهزینهای را انجام داده و به امور مالی سوداگرانه مشغول بوده است. چین پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸ به حفظ اقتصاد جهانی کمک کرد، اما اکنون مشخص نیست که میتواند این کار را دوباره انجام دهد یا خیر.