رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: سایه بیماری کرونا بر دانشگاه سنگینی میکند و دگردیسی ساختار آموزشی و پژوهشی مهمترین محور دانشگاه در سال جاری است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در دیدار با روسای دانشکدههای دانشگاه، تصریح کرد: سایه بیماری کرونا سهمگینانه بر فعالیت جاری و آموزشی دانشگاهها سنگینی میکند و به مرور زمان دانشکدهها را دستخوش تغییراتی کرده است که باید آسیب شناسیهایی در این خصوص صورت گیرد.
وی ادامه داد: به مرور زمان فضای اجتماعی جامعه به همزیستی با این بیماری نوظهور عادت میکند، در این شرایط دانشکدهها باید الگوی متفاوتی را تعریف و فعالیت هایشان را بازآرایی کنند، چراکه زمان قطعی ریشه کن شدن این بیماری مشخص نیست و باید به بازنگری برنامههای راهبردی توجه ویژه کرد. تمکین از این برنامهها در شرایط بحرانی میتواند کمک کننده باشد.
زالی مهمترین راهبرد دانشگاه در سال جاری را حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم دانست و بیان کرد: دگردیسی ساختار آموزشی و پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شاید مهمترین محور ما در سال جاری خواهد بود که همه روسای دانشکدهها باید بر اساس این پارادایم نوین مدیریتی برنامههای خود را همگون سازی کنند. طبیعتا نیاز به تحول، تغییر و ایجاد برنامههای نوین و خلاق در این زمینه حس میشود و جایگاه هر دانشکده باید متناسب با سلایق و علایق آن بازتبیین شود تا جایابی نوینی برای هر دانشکده در این مسیر شاهد باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جهش قابل توجه در حوزه دانش از راه دور و آموزش مجازی را ظرفیت بالقوهای خواند که از پیش در دانشگاه وجود داشت و افزود: این دستاورد بسیار ارزنده که در این مدت کوتاه و در شرایط سکون آموزشی و اداری دانشگاه محقق شده است، جای تقدیر و تشکر دارد. در سال جاری باید بیش از گذشته به سمت مجازی سازی آموزشها پیش برویم.
به گفته زالی پر کردن شکاف موجود در حوزه رشتههای بین بخشی و بین المللی سازی برنامههای آموزشی از اقداماتی است که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی باید در این زمینه پیشرو باشد.
وی با اشاره به اینکه دانشکدهها باید بر لبه دانش حرکت کنند، خاطرنشان کرد: راه اندازی بیمارستان هوشمند باید به عنوان عامل تبلور اینترنت اشیا در حوزه سلامت مورد توجه قرار گیرد. راه اندازی فناوری تله مدیسین نیز میتواند اقدامی مهم در حوزه درمان و آموزش به شمار رود. در هیمن راستا باید برنامههای راهبردی بانشاط و متناسب باشرایط بحرانی تعریف شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر لزوم سنجش دانشکدههای دانشگاه با دانشکدههای هم تراز در مقیاس ملی و بین المللی تاکید کرد و گفت: باید جایگاه دانشکدهها مرتب ارزیابی شود، اگر این اتفاق نیفتد دچار سکون نهادی خواهیم شد که این یک آسیب است. سنجش دانشکدهها به ما کمک میکند با نگاهی عمیقتر جایگاه جدیدتری داشته باشیم.
جایگاه رتبه اول آموزشی در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور باید حفظ شود وی تاکید کرد: در سالهای اخیر رتبه اول آموزشی در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور، به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تعلق دارد که این جایگاه باید حفظ شود و به حوزه پژوهش و فناوری نیز تعمیم داده شود. در این مسیر مستند سازی مهمترین اقدام است.
زالی خطاب به روسای دانشکده ها، اظهار کرد: اپیدمی کرونا فرصتی است تا مدیریت خود را در عرصه ملی محک بزنید. باید از این فرصت استفاده کنید تا بدرخشید و متناسب با نیازها برنامه ریزی کنید.
وی با تشکر از روسای دانشکدهها به دلیل همراهی آنها در مسیر مقابله با بحران کووید-۱۹، عنوان کرد: برای بازگشایی حوزه آموزشی دانشگاه تابع تصمیم ستاد ملی کرونا هستیم. از هم اکنون باید برنامه ریزی و پروتکلهای لازم را طراحی کنید.