کد خبر:۸۴۵۴۵۶
مدیر آموزش علوم پزشکی شهرکرد:

امتحانات دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به صورت حضوری برگزار می‌شود

مدیر آموزش دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به برگزاری امتحانات گفت: فعلا بنا بر این است که آزمون‌ها به صورت حضوری با رعایت کامل فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل‌های ابلاغی برگزار شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، مقدسی، مدیر آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پخش زنده اینستاگرام که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه با موضوع شفاف سازی آموزش مجازی برگزار شد، گفت: برای فراهم کردن بستر آموزش مجازی دانشگاه، دو سامانه برای آموزش مجازی تعریف شد. یکی سامانه‌ای که وزارت بهداشت به صورت عمومی اعلام کرده بود یعنی سامانه نوید، که آموزش و توانمندسازی اعضای هیئت علمی در این مورد انجام شده و کارگاه‌هایی در این زمینه برگزار شده بود که هر استادی که میخواست از سامانه استفاده کند آموزش دیده بود.

مقدسی در ادامه افزود: سامانه دیگر که در همه دانشگاه‌ها وجود ندارد و فقط دانشگاه‌هایی مثل علوم پزشکی تهران، اصفهان، تبریز و شیراز از آن استفاده می‌کنند، سامانه LMS بود که ما بیشترین سرمایه را روی این سامانه گذاشته بودیم. به این علت که این سامانه در اختیار دانشگاه بوده و به صورت دانشگاهی، هر دانشگاه برای خود تعریف می‌کرد، ولی یک سامانه مورد قبول و قابل ارزیابی هست و تاکنون بیشترین بارگذاری اساتید هم در این سامانه بوده است.

مدیر کل آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در ادامه بیان کرد: کسی فکر این را نمی‌کرد که در شرایطی مثل کرونا، صد درصد آموزش‌ها به سمت آموزش مجازی حرکت کند. اساتیدی که از قبل اعلام آمادگی کرده بودند مشکلی نداشتند، با مشکلاتی که امروز در زمینه IT، پهنای باند و زیر ساخت وجود داشت ما الزام کردیم که همه گروه‌های آموزشی و حتی بالین باید به سمت آموزش مجازی حرکت کنند، ولی زیر ساخت‌ها فراهم نبود.

وی گفت: نکته قابل توجه این است که در روز‌های ابتدایی مصوب شد که به هیچ وجه اساتید برای آموزش مجازی از سایر سامانه‌ها و به خصوص واتس آپ و ... استفاده نکنند. الان هم تاکید داریم که از سامانه‌هایی استفاده شود که از امنیت بالا برخوردار باشند، امکان ثبت گزارشات و گزارش گیری وجود داشته باشد.

مقدسی در ادامه یادآور شد: اساتید خیلی درگیر تولید محتوای پربار شدند تا زمانی که آموزش مجددا حضوری شود و الان حدود ۹۰% اساتید از سامانه lms استفاده می‌کنند و هر آنچه که دانشجو‌ها برای ورود به این سامانه نیاز دارند را اماده کردیم و تمام فایل‌های مورد نیاز را در اختیار آنان قرار داده ایم، ولی اساتیدی که در بالین کار می‌کنند در LMS حوزه‌ای ندارند و ما باید آنان یک درس را معرفی می‌کردیم تا بتوانند وارد این سامانه بشوند و این کار خیلی زمان برد و البته این برای همه دانشگاه‌ها بود است.

مدیر آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به اینکه در سامانه LMS ارتباط دانشجو و استاد چت محور است، گفت: در سه هفته پایانی اسفند ماه نتوانستیم از LMS استفاده کنیم و در این مدت فقط سعی شد اساتید را برای آموزش مجازی توانمند کنیم. بعد از عید اعلام کردیم که باید کیفیت این اموزش مجازی از وضعیت قبلی که صرفا پاورپوینت بدون صوت و ویدئو بود بهتر بشود و به سمت برگزاری وبینار‌ها برود. از ۱۹ فروردین به بعد هم کلاس‌های آنلاین برای کارشناسی ارشد و تا حدودی برای کارشناسی. در آموزش بالینی خیلی توفیق داشتیم. تقریبا در ۱۵ فروردین ماه فعالیت‌ها برای آموزش آنلاین شروع شد و بحث برگزاری مورنینگ‌های آنلاین و مقدماتش را فراهم کردیم.
 
وی با اشاره به شروع کلاس‌های دانشگاه از خرداد ماه افزود: اینکه شروع کلاس‌ها از ۶ خرداد ماه باشد یک حدس است و یک پیش بینی خوش بینانه. هر نوع تغییر و تصمیم گیری برای بازگشایی صرفا در اختیار ستاد ملی کرونا و ابلاغ وزارت بهداشت است. باید طوری برنامه ریزی کنیم که در خرداد ماه دروس تئوری را به اتمام برسانیم و در تیر ماه به صورت فشرده کارآموزی‌ها برگزار شود. 

مقدسی در مورد ارائه پایان نامه دانشجویان تحصیلات تکمیلی اظهارکرد: بر اساس بند اول نامه ۱۹ فروردین که تاکید بر دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دکتری و دانشجویان ترم آخر کارشناسی ارشد و دانشجویانی که کار آزمایشگاهی و پایان نامه دارند، باید مقدماتی برایشان فراهم کنیم که کار خود را در سطح دانشکده انجام بدهند؛ وگرنه در سطح بالین اصلا امکان حضور وجود ندارد و دانشجویانی که در بالین و با نمونه انسانی سر و کار دارند را نمیتوانیم اجازه دهیم وارد بالین شوند. از همان تاریخ به ۴ دانشکده‌ی فناوری، پزشکی، پرستاری و بهداشت اعلام کردیم که دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد می‌توانند کار‌های خود را در سطح دانشکده انجام دهند و در برگزاری کلاس‌های حضوری این دانشجویان مشکلی نداریم.
 
وی اضافه کرد: معاونت فرهنگی دانشجویی مقدمات را فراهم کرد، ولی اعلام شده که برای حضور سر کلاس هیچ الزامی نداریم و باید بحث فاصله گذاری و بهداشت رعایت شود. توصیه‌ای که برای اساتید داریم اینکه کلاس‌هایی که به صورت حضوری برگزار می‌شود به خاطر اینکه ممکن است بعضی از دانشجویان حتی از ۶ خرداد به بعد به خاطر شرایطی نتوانند حضور داشته باشند به صورت آنلاین هم بارگذاری شود. تمام تلاش بر حفظ سلامت دانشجو هست.

مدیر آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تصریح کرد: افرادی که آماده دفاع برای پورپوزال و عناوین و پایان نامه‌ها هستند می‌توانند به صورت حضوری با حداقل افراد شامل استاد راهنما، استاد مشاور، دو داور و یک نماینده شورای تحصیلات تکمیلی، دفاع خود را ارائه بدهند، ولی هنوز کسی اعلام آمادگی نکرده است.

وی در ادامه با اشاره به آزمون‌های علوم پایه برای پزشکی و دندان پزشکی خاطرنشان کرد: دانشجویانی که برای اسفند ماه ثبت نام کرده و اسامی شان رد شده و آزمونشان لغو شده، بر اساس شاخص‌ها و مدل سازی‌ها و با تاکید بر معدل می‌توانند آزمون را در شهریور ماه بدهند یا کلا آزمون ندهند. به این صورت که اگر شرایط آنان بالاتر از سقف مشخص شده بود می‌توانند آزمون ندهند و اگر پایین‌تر از حد مشخص بود باید در شهریور آزمون بدهند. البته آزمون علوم پایه و پره اینترنی شهریورماه جزء سه دوره‌ای که حق دانشجو محسوب می‌شود به حساب نمی‌آید.

مقدسی در ادامه افزود: کسانی که در علوم پایه می‌خواهند از معدل و شرایط رتبه آزمون استفاده کنند به دلیل اینکه در ارتقاء‌ها و ادامه تحصیل مهم است، باید در آزمون علوم پایه شهریور شرکت کنند. اگر نمره کافی آوردند که هیچ، وگرنه باید دوباره آزمون بدهند.

مدیر آموزش دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به آزمون پره اینترنی گفت: دانشجویانی که برای آزمون پره اینترنی در اسفندماه ثبت نام کرده بودند و از ۹۹/۱/۱ برای بخش‌های بالینی معرفی و اینترنی را شروع کردند از آزمون معاف شدند. کسانی که به هر علتی معرفی نشدند یا باید میان دوره شرکت می‌کردند، باید شهریور ماه امتحان بدهند، ولی دانشگاه می‌تواند این افراد را به بخش معرفی کند تا اینترنی را شروع کنند و این مدت تا آزمون شهریور جزء دوره اینترنی این افراد محسوب خواهد شد، ولی اگر دانشجویی نمره قبولی در آزمون را کسب نکرد، زمانش متوقف می‌شود تا آزمون بعدی و دوره‌ای که طی کرده برای او ذخیره می‌شود و جزء دوره اینترنی وی محاسبه می‌شود.

وی در مورد حذف واحد یا ترم دانشجویان تاکید کرد: یک هفته مانده به پایان ترم که فعلا ۳۱ تیرماه است و از ۱ مرداد امتحانات شروع می‌شود، زمان حذف است. هفته پایانی تیرماه برای دانشجویانی که میخواهند به هر علتی واحد های خود را به صورت تک واحد یا ترمی حذف کنند این امکان وجود دارد. البته حذف اضطراری ترمیک وجود دارد که از  ۱۴ اردیبهشت ماه  آغاز شده است.

مقدسی در مورد نحوه برگزاری کارآموزی دانشجویان بیان کرد: در مورد کارآموزی ها، کارورزی‌ها و کار‌های عملی و آزمایشگاهی از اساتید خواهش کردیم که در فرصت یکماهه اردیبهشت وخرداد برای ارائه کلاس‌های خود استفاده کنند، چون تیرماه باید کلاس‌های عملی جمع شود. ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت این اجازه را داده که حدود یک سوم از سقف واحد‌ها و ساعات را کم کنیم. بنابر این مثلا کارآموزی یکماهه، ۲۰ روز برگزار می‌شود. ما از تمام پتانسیل‌های موجود در ماه تیر برای برگزاری کلاس‌های کارآموزی و عملی استفاده می‌کنیم. یعنی شیفت صبح، عصر و حتی شیفت‌های شبانه در برخی کارآموزی‌ها را استفاده می‌کنیم و حتی امکانی دیگر در اختیار ما قرار گرفته که با مصوبه معاونت و شورا آموزشی دانشگاه ها، در صورت اضطرار تغییرات کوچکی در سقف وحجم کلاس‌های کارآموزی ایجاد شود. البته این به معنای کاهش کیفیت کار نیست و قطعا از کیفیت آزمون‌های پایان ترم به هیچ وجه کاسته نخواهد شد.

مدیر آموزش دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در مورد نحوه برگزاری امتحانات پایان ترم گفت: آنچه که اعلام شده فعلا آزمون‌های حضوری است، ولی با رعایت کامل فاصله گذاری اجتماعی و پروتکول‌های ابلاغی. حتی امکان برگزاری آزمون در فضای باز وجود دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار