وزیر خارجه آمریکا خواستار آن شد که خارج کردن سامانههای ضد موشکی پاتریوت از عربستان سعودی به عنوان اهرمی برای فشار به ریاض در مسائل نفتی ارزیابی نشود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روسیا الیوم، "مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا، روز گذشته در گفتگویی مطبوعاتی درباره خارج کردن پاتریوت از عربستان سعودی گفت: "میخواهم این را روشن کنم.. این آتشبارهای پاتریوت مدتی هستند که مستقر شدهاند و نیروها باید برگردند و این امر مجددا باید بازیابی شود. " وی خاطرنشان کرد که وزارت دفاع (پنتاگون) ممکن است جزئیات بیشتری را در این زمینه فاش کند.
پمپئو در این گفتگو همچنین اظهاراتی بیاساس علیه ایران مطرح کرد و گفت: "ولی این امر (عقبنشینی) به معنای اعتراف به کاهش خطر نبوده است. دوست دارم که اینگونه باشد و دوست دارم که جمهوری اسلامی ایران رفتار خود را تغییر دهد. ولی خطر همچنان به قوت خود باقی است. "
وی اضافه کرد: "این به معنای کاهش حمایتمان از عربستان سعودی نیست و ما تمام توانمان را برای تضمین امنیت این کشور و تجهیز آن با سامانههای دفاع هوایی انجام میدهیم تا ایرانیها نتوانند آن را تهدید کنند. "
این وزیر آمریکایی در ادامه عنوان کرد: "این به هیچوجه تلاشی برای تحت فشار قرار دادن آنها (سعودیها) درباره نفت نیست. این یک حرکت طبیعی نیروها است و معتقدم نظام ایران نیز این را میداند. آنها میتوانند ببینند که ما هنوز تواناییهایی برای ادامه کمپین فشار حداکثری و بازدارندگی در منطقه داریم. "
وزیر خارجه آمریکا این اظهارات را در واکنش به گزارشهای رسانهای درباره خارج کردن سامانههای پاتریوت آمریکا از عربستان سعودی مطرح کرد.
طبق این گزارش، روزنامه "وال استریت ژورنال"، که از منابع نزدیک به محافل تصمیمگیرنده در دولت آمریکا محسوب میشود، روز پنجشنبه به نقل از مسئولان آمریکایی نوشت که دولت واشنگتن قصد دارد سامانههای ضد موشکی پاتریوت و تعدادی از پرسنل نظامی این کشور را از خاک عربستان سعودی خارج کند. در این گزارش آمده است که این تصمیم دولت آمریکا میتواند به مثابه پایان تقویت نظامی عربستان در مقابل ایران تلقی شود.
والاستریت همچنین افزود، آمریکا در حال بررسی کاهش "سایر قابلیتهای نظامی" خود در عربستان سعودی است.
ناظران میگویند این عقبنشینی آمریکا باعث ایجاد سوالاتی در مورد زمان اجرای آن شده است که به نظر میرسد در راستای اجرای تهدیدهای "دونالد ترامپ" رئیسجمهوری آمریکا بوده است که خطاب به "محمد بنسلمان" ولیعهد گفته در صورتیکه عربستان سعودی تولید نفت را کاهش ندهد نیروهای آمریکایی را از این کشور خارج میکند.