کد خبر:۸۵۰۷۴۱
به تازگی محقق شد

بازگشت اخترشناسان به ۱۱ میلیارد سال قبل / نشانه‌ای از آغاز جهان کشف شد

اخترشناسان ۱۱ میلیارد سال به عقب برگشتند و یک «حلقه کیهانی آتشین» غیرمعمول و بسیار نادر مشاهده کردند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، اخترشناسان تصویری از یک کهکشان بسیار نادر گرفتند که به «حلقه کیهانی آتشین» موسوم بوده و از ۱۱ میلیارد سال پیش وجود داشته است. این کهکشان که تقریبا هم جرم راه شیری است، به صورت دایره با یک حفره در مرکز، شبیه یک دونات است. این کشف، نظریه‌هایی که درباره تشکیل اولیه ساختار کهکشان و تکامل آن است را تکان می‌دهد.

دکتر تیانین یوان، سرپرست محققان از مرکز ARC استرالیا گفت: «این شیء بسیار عجیبی است که قبلا دیده نشده بود.»

این کهکشان که R۵۵۱۹ نام دارد، ۱۱ میلیارد سال نوری از منظومه شمسی فاصله دارد. حفره مرکزی قطری ۲ میلیارد بار بزرگتر از فاصله بین زمین و ماه، دارد. به زبان دیگر، قطر این حفره ۳ میلیون برابر ابرسیاهچاله کهکشان Messier۸۷ است که در سال ۲۰۱۹ دیده شد.

دکتر یوان گفت: «این کهکشان ستاره‌های خود را ۵۰ برابر سریعتر از کهکشان راه شیری شکل می‌دهد. بیشتر فعالیت کهکشان در حلقه آن اتفاق می‌افتد؛ پس واقعا یک حلقه آتشین مشاهده می‌کنیم.»

دکتر یوان با همکارانی از استرالیا، آمریکا، کانادا، بلژیک و دانمارک، از داده‌های طیف‌سنجی رصدخانه هاوایی و تصاویر ثبت شده تلسکوپ هابل ناسا استفاده کرد و ساختاری غیرمعمول را تشخیص داد.

شواهد حاکی از آن است که این نوع کهکشان‌ها، با عنوان «کهکشان حلقه برخورد» شناخته شده و جزو اولین کهکشان‌هایی هستند که در آغاز جهان وجود داشته‌اند.

دو نوع کهکشان حلقه‌ای وجود دارد. نوع رایج آن به علت فرآیند‌های داخلی شکل می‌گیرد. نوع دیگر برخورد‌ها هستند که درنتیجه رویایی خشن و عظیم دیگر کهکشان‌ها ایجاد می‌شوند. در جهان محلی نزدیک، آن‌ها ۱۰۰۰ بار نادرتر از انواعی هستند که با فرآیند‌های داخلی شکل می‌گیرند. تصاویر R۵۵۱۹ که بسیار دور است، مربوط به ۸ تا۱۰ میلیارد سال قبل، تقریبا ۳ سال بعد از بیگ بنگ، است. تصاویر نشان می‌د‌هند که کهکشان‌های حلقه برخوردی همیشه بسیار نادر بوده‌اند.

دکتر احمد الاگالی در مرکز بین‌المللی تحقیقات فضایی رادیویی استرالیای غربی گفت: «مطالعه R۵۵۱۹ به تعیین زمان شروع کهکشان‌های مارپیچی کمک می‌کند.»

پروفسور کنت فریمن یکی از نویسندگان این مقاله گفت که این کشف پیامد‌هایی برای درک چگونگی شکل‌گیری کهکشان‌هایی مانند راه شیری دارد. او توضیح می‌دهد که شکل‌گیری برخوردی کهکشان‌های حلقه‌ای به یک صفحه نازک نیاز دارد که در کهکشان‌ها قبل از برخورد دیده می‌شود. صفحه نازک مولفه توصیفی کهکشان‌های مارپیچی است. پیش از آنکه متراکم شوند، کهکشان‌ها در حالت بی‌نظمی هستند و حالت مارپیچی آن‌ها قابل تشخیص نیست.

فریمن گفت: «در مورد این کهکشان حلقه ای، ما به دنبال ابتدای جهان ۱۱ میلیارد پیش بودیم، زمانیکه صفحه نازک تازه درحال شکل گرفتن بوده است. در مقایسه با آن، صفحه نازک راه شیری تقریبا نه میلیارد سال پیش شکل گرفته‌ و این کشف نشانگر این است که متراکم شدن صفحه در کهکشان‌های مارپیچی در مدت زمان طولانی‌تر از آنچه قبلا تصور می‌شد، شکل می‌گیرد.»
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار