نیروهای امنیتی ترکیه بیش از هفتاد نفر را به اتهام ارتباط با عاملان کودتای نافرجام چهار سال پیش بازداشت کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، سیاست آنکارا در بازداشت مخالفان و پاکسازی نهادها و سازمانهای دولتی از اعضا و وابستگان جنبش «فتحالله گولن» واعظ و اپوزیسیون آمریکانشین دولت ترکیه علیرغم شیوه گسترده ویروس «کووید۱۹» در این کشور، از سر گرفته شد.
به نوشته خبرگزاری «آناتولی» دادستانی کل آنکارا امروز (سهشنبه) برای صد و هجده نفر از مظنونان به همکاری با سازمان گولن و دستداشتن در کودتای نافرجام پانزدهم جولای ۲۰۱۶ حکم بازداشت صادر کرد که نیروهای امنیتی تا کنون ۷۲ نفر از آنها را بازداشت کردند.
این افراد که شامل نود و هشت نظامی فعلی نیروهای مسلح ترکیه نیز میشود، به استفاده از نرمافزار «بایلاک» - برنامه مورد استفاده عوامل گولن در شب کودتا – متهم شدهاند. مقامات ترکیه میگویند عوامل کودتای سال قبل پس از آنکه گروههای ارتباطی آنها در شبکه اجتماعی «واتسآپ» لو رفته بود، از نرمافزار بایلاک برای هماهنگی استفاده کردند.
عملیات امروز نیروهای امنیتی ترکیه که به صورت همزمان در ۳۵ استان انجام گرفت، بعد از مدتی توقف به دلیل شیوع ویروس کرونا در این کشور از سر گرفته شده است.
بر اساس آمارهای اعلامی تا کنون بیش از ۱۶۴ هزار نفر در ترکیه به این بیماری مبتلا شده و حدود ۴۵۰۰ نفر نیز بر اثر آن جان خود را از دست دادهاند.
آنکارا سازمان گولن را - که اعضای آن به صورت مویرگی در بیشتر نهادها و سازمانهای دولتی ترکیه نفوذ کرده بودند - تروریستی و عامل کودتای نافرجام ۱۵ جولای ۲۰۱۶ میداند و از آمریکا خواسته که او را به ترکیه بازگرداند.
در جریان این کودتا که توسط تعداد زیادی از نظامیان ترکیه و با توسل به ادوات ارتش مانند تانک، جنگنده و بالگرد انجام شد، حدود ۲۵۰ نفر کشته و بیش از دو هزار نفر زخمی شدند.
دولت ترکیه از زمان وقوع کودتای نافرجام تا کنون، ضمن اعمال حالت فوقالعاده در ترکیه (که یک سال پیش منقضی شد) بیش از ۸۰ هزار نفر را بازداشت و حدود ۱۷۰ هزار نفر را از مشاغل دولتی اخراج کرده است. این بازداشتها و اخراجها هنوز هم ادامه دارد.