مراسم تحویل دهی ۱۰ فروند بالگرد نوسازی و بازآماد شده در مجموعه شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران (پنها) با حضور جانشین وزیردفاع، مدیر عامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و فرماندهان ارشد نیروهای مسلح برگزار شد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مراسم تحویل دهی ۱۰ فروند بالگرد نوسازی و بازآماد شده در مجموعه شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران (پنها) با حضور جانشین وزیردفاع، مدیر عامل سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و فرماندهان ارشد نیروهای مسلح برگزار شد.
سردار قاسم تقی زاده جانشین وزیر دفاع در این مراسم با گرامیداشت یاد و خاطره بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و با گرامیداشت شهدای نهضت اسلامی در ایران، اظهار داشت: شرکت «پنها» به عنوان بزرگترین و محوریترین مرکز مهندسی تعمیر و نگهداری ناوگان بالگردهای کشور، وظیفه تداوم بخشی به قابلیت پرواز بالگردهای کشور، اعمال سیاستهای تعمیراتی و لجستیکی مناسب، انجام بهسازیها، طرح و اجرای آرایشهای فنی، برنامهریزی و صدور دستورالعملهای فنی، کنترل وضعیت پروازی یگانها جهت اطمینان از ایمنی پرواز و کنترل وضعیت قطعات از نظر ساعت پرواز و نحوه نگهداری آنها را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه این شرکت، بزرگترین پشتیبان تعمیرات سنگین ناوگان بالگردهای کشور در حوزه تعمیرات، مرکز تعمیرات اساسی سنگین، مرکز کنترل موجودی و تدارکاتی ناوگان و مرکز تحقیقات و ساخت میباشد گفت: ساخت ریزقطعات، اورهال و تعمیر، آموزش و تولید و ساخت انواع بالگردهای ایرانی ازجمله وظایف و ماموریتهای خطیر شرکت «پنها» وزارت دفاع است که توانسته است با قطع وابستگی کامل به خارج و با تکیه برتوان و ارادهی جوانان نخبه این سرزمین و با بهره گیری از ظرفیتهای علمی و دانشی روز جهان به موفقیتهای چشمگیری دست یابد.
سردار تقی زاده ۱۰ با بیان اینکه در سال جهش تولید متخصصین خبره و متعهد شرکت پنها متعلق به وزارت دفاع در راستای ارتقای توان بالگردهای انواع متنوعی از بالگردهای رزمی را بازآماد سازی و نوسازی اساسی کردند این بالگردها را از نوع بالگردهای شنوک (CH)، SH، ۲۱۴، ۲۰۵، ۲۰۶، ۲۱۲ و میل شرقی ۱۷۱ عنوان کرد و افزود: به لحاظ تنوع بالگردی در دنیا جزو اولینها هستیم، زیرا انواع مختلفی از بالگردهای شرقی و غربی را در اختیار داریم که دارای تکنولوژیهای منحصر به فرد خود هستند.
جانشین وزیر دفاع با تشریح اقداماتی باز آمادسازی اساسی که بر روی این نوع بالگردها انجام گرفته است، ادامه داد: بالگرد شنوک (CH) متعلق به نیروی هوایی ارتش ضمن انجام تعمیرات کامل به سامانه نمایشگر کارکرد APU مجهز شده است.
وی ادامه داد: بالگرد (SH) متعلق به نیروی دریایی ارتش علاوه بر انجام تعمیرات اساسی کامل به سامانههای رادیو دریایی جهت ارتباط با شناورهای سطحی و سامانه ترمز چرخ به شکل همزمان برای خلبان و کمک خلبان مجهز شده است.
سرتیپ پاسدار قاسم تقی زاده ادامه داد: بالگرد ۲۱۲ نیروی انتظامی علاوه بر بازآماد سازی به سامانههای پرواز در شب، زیر ساخت جعبه سیاه بالگرد، رادار هواشناسی، سیستم رهیاب، بلندگوی پلیس و ... مجهز شده است.
وی افزایش عمر پروازی بالگرد میل ۱۷۱ متعلق به نیروی انتظامی از ۱۵۰۰ ساعت به ۲۰۰۰ ساعت را از دیگر اقدامات اساسی در حوزه نوسازی این بالگرد برشمرد و گفت: Light overhaul این بالگرد در کمتر از مدت زمان یک ماه انجام شده است که این مهم از حیث زمان انجام بازآماد سازی رکوردی کم نظیر به حساب میآید.
جانشین وزیر دفاع همچنین از تعمیرات اساسی بالگرد ۲۱۲ (آشیانه) در کمتر از ۲ ماه خبر داد و گفت: این بالگرد از آغاز اردیبهشت امسال وارد شرکت پنها شد و ظرف این مدت کوتاه آماده تحویل به یگانهای مربوطه شده است.
سردار تقی زاده با بیان اینکه ارتباط بسیار خوبی با مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی و دانش بنیان داریم، افزود: تجربه دوران انقلاب، شرایط حساس و سرنوشت ساز و تعیین کننده دفاع مقدس، اعمال تحریمهای ظالمانه و نیازهای آینده و پیش رو کشور و نیروهای مسلح باعث شد تا یک نگاه راهبردی در حوزه ارتقاء قدرت و توان بالگردی در وزارت دفاع شکل گیرد و به حمدالله به سطح بسیار پیشرفتهای از تکنولوژی در حوزه بالگردی دست یافته ایم.