به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی ربیعی سخنگوی دولت در مورد اقدامات دولت درباره مهار کرونا گفت: سیاست حفظ جان در قبال پیشبرد اشتغال مردم بود که خوشبختانه با ایجاد فاصله گذاری اجتماعی نتایج خوبی داشت.
وی افزود: استراتژی حفظ معیشت و جان مردم علی رغم اینکه این بیماری به زودی مهار شدنی نیست و با اموزش و همکاری مردم کشور از این تنگنا عبور خواهد کرد.
ربیعی تصریح کرد: بازگشایی مراکز تفریحی،گردشگری و سینماها با همین استراتژی صورت گرفت که البته سیاستهای سختگیرانه نظارتی را می طلبد و این باز گشایی به هیچ وجه به معنی عادی شدن شرایط نیست.
سخنگوی دولت با بیان اینکه اگر آمریکا مشتاق گفتگو با ایران است به همان میزی که آن را ترک کرده است بازگردد، گفت: هیچ نشانی از واقعی بودن تمایل امریکا برای مذاکرات وجود ندارد؛ ما براساس مسائل داخلی خود تصمیم میگیریم و کاری به مسائل داخلی امریکا و موضوع انتخابات این کشور نداریم.
وی افزود: موفق شدیم طی ماههای اخیر ۳ دانشمند ایرانی اقایان سلیمانی،عسگری و طاهری را که ناجوانمردانه در زندانهای آمریکا بودند را آزاد کنیم. ایران آمادگی مبادله زندانیان را دارد اما مسئولیت تعلل احتمالی به عهده آمریکا است.
سخنگوی دولت بیان کرد: براساس گزارش کارشناسان داخلی و خارجی چشم انداز نزدیکی برای پایان کووید ۱۹ وجود ندارد.
وی با بیان اینکه بسیاری گمان میکردند تحریم و کرونا موجب ضربه خوردن و فروپاشی اقتصادی کشور شود، گفت: مردم توانسته اند با همکاری و رعایت دستورالعملهای ستاد مبارزه با کرونا، نتیجه را به نوع دیگری رقم بزنند.
ربیعی افزود: در نظام سلامت و تمرکز کشور بر درمان حکایت از عملکرد موفق ما در مقابله با کرونا داشته و عوامل محدود کنندهای که از زمان شروع کرونا مانند ایجاد فاصله گذاری اجتماعی و ... موجب شده است تا توأمان سیاست حفظ جان مردم در مقابل تنگناهای معیشتی و فقر را به خوبی پیش ببریم.
سخنگوی دولت گفت: براساس آخرین نتایج ستاد ملی کرونا، هیچ چشم اندازی برای پایان این بیماری نیست و همچنین گزارشهای کارشناسان و مطالعات جهانی در این حوزه، نشان دهنده این موضوع است.
وی با بیان اینکه با شیوع بیماری کرونا، فعالیتهای اقتصادی در کشور با مشکل روبرو شد، گفت: کشورهایی با رشد اقتصادی بالا هم در اعمال این سیاست با مشکلاتی زیادی روبرو شدند، اما ایران توانست با گسترش آموزش و فرهنگ سازی، همکاری مردم و سیاست گذاری به موقع با کمترین آسیب از این مرحله عبور کند.
ربیعی با اشاره به آخرین تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: بازگشایی مراکز فرهنگی، سینماها، کنسرتها، مراکز تفریحی، آموزشگاههای تخصصی و مهدهای کودک براساس پروتکلهای سخت گیرانه عملیاتی خواهد شد.
سخنگوی دولت تاکید کرد: البته این تصمیم به معنای عادی شدن اوضاع نیست و دولت در مرحله جدید مبارزه با کرونا، سیاستهای سخت گیرانه نظارتی و کنترلی را به منظور راه اندازی معیشت و زندگی اقتصادی مردم در دستور کار قرار خواهد داد.
وی با اشاره به اقدامات دولت در مورد افزایش تعداد آزمایشگاهها در خلل شیوع و اوج گرفتن بیماری کرونا در کشور گفت: بر این اساس تعداد آزمایشگاهها از ۱۲۰۰ به ۲۰۰۰ آزمایشگاه رسیده که این در حالی است در اوایل اسفند آزمایشگاههای مورد نیاز برای تشخیص و درمان بیماری به تعداد انگشتان دست هم نبود. در همین راستا گسترش امکانات زیرساختی مانند تختهای ICU و مراکز مجهز به اسکن در همه استانها در حال پیگیری است و علاوه بر آن ۳۰۰۰ متخصص نیز به مناطق محروم به منظور تقویت شبکه بهداشت کشور اعزام شده اند.
سخنگوی دولت بیان داشت: افزایش تعداد مبتلایان به دلیل تشخیص به موقع و غربالگری دقیق افراد بیمار بود.
ربیعی با بیان اینکه افزایش افراد مبتلا به دلیل غربالگری دقیق وزارت بهداشت بوده است، گفت: به زودی غربالگری و بیماریابی فعال، به سطح خانوادهها خواهد رسید و قطعا غربالگری تست هوشمند یکی از برنامههای مداوم نظام بهداشتی خواهد بود.
سخنگوی دولت تاکید کرد: امنیت آب، برق و حمل و نقل نیز از جمله برنامههای دولت و ستاد ملی مبارزه با کروناست که در این مسیر خدمات اصلی کشور تقویت خواهد شد.
وی در مورد موضوع شعار سال و نقش مهم وزارت صمت در تحقق آن، گفت: یکی از استراتژیهای وزارت صمت این است که واردات کالاهای مشابه که در داخل تولید میشود ممنوع باشد اساسا هر چیزی که امکان تولید آن در داخل باشد ممنوع است و در این راستا همه اقدامات از ثبت سفارش تا مراحل دیگر متوقف خواهد شد.
ربیعی افزود: همچنین فهرستی از کالاهای غیرضروری نیز در دست تهیه است که پس از بررسی در دولت واردات آن ممنوع خواهد شد. براین اساس فقط کالاهای واسطهای و مورد نیاز تولید داخل را وارد میکنیم یا کالاهایی که اساسا امکان تولید آن در داخل امکان پذیر نیست و یا اینکه تولید آن در کشور صرفه اقتصادی نداشته باشد.
سخنگوی دولت درباره گزینه پیشنهادی وزارتخانه صمت گفت: اینکه چه کسی برای این وزارتخانه معرفی خواهد شد قطعا مثل همه وزارتخانههای دیگر است. درحال حاضراسامی افراد تهیه شده و در حال بررسی هستیم، اما نکته قابل توجه این است که همه اقدامات مورد نیاز تامین ارز برای تولید داخل از محل صادرات و تامین نیاز تولید در این مدت توسط سرپرست این وزارتخانه در حال انجام است و خوشبتانه تا الان با هیچ توقفی روبه رو نبوده است، اما قطعا گزینه نهایی در مهلت قانونی به مجلس معرفی خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره سازوکار و چارچوب مبادله زندانیان بین ایران و آمریکا گفت: همان طور که پیشتر گفتیم جمهوری اسلامی کاری به نزدیکی انتخابات در آمریکا ندارد بلکه براساس منافع خود تصمیم میگیرد ما نه از خشونت و خشم آمریکاییها ترسی داریم و نه منتظر سیاست، در باغ سبز نشان دادن آنها هستیم.
تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران، نقض قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل
سخنگوی دولت تاکید کرد: تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران، نقض قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل است و قطعا عواقب وخیمی برای آمریکاییها خواهد داشت
ربیعی با بیان اینکه دعوت ترامپ به مذاکره و یا تهدید آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران فرقی به حال ایران ندارد، گفت: به دعوت ترامپ برای مذاکره خوش بین نیستیم و تهدیدات آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی نیز نقض صریح قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است و اعلام میکنیم هر گونه سوء استفاده آمریکا یا هر کشور دیگری از این موضوع عواقب وخیمی برای آنها خواهد داشت.
سخنگوی دولت در مورد تجدیدنظر در حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی نیز گفت: تصمیم گیری درباره حداقل دستمزد شورای عالی کار برای کارگران منوط است به اینکه شورای عالی کار دستمزد حداقلی را نهایی کند. از این رو مذاکراتی در این مورد صورت خواهد گرفت.
برنامه همسان سازی بازنشستگان قطعی است
وی با اشاره به برگزاری جلسه شورای عالی کار در هفته جاری گفت: به نظر میرسد حداقل دریافت بازنشستگان ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان خواهد شد، اما این تنها اتفاق امسال نخواهد بود و بنا داریم که بحث همسان سازی را دنبال کنیم و سازمان تامین اجتماعی با آمادگی کامل همسان سازی خواهد کرد.
ربیعی ادامه داد: برنامه همسان سازی قطعی شده است و سازمان برنامه و بودجه هم اقدامات خود را در این زمینه انجام داده که امیدواریم این تصمیمات از رنج زندگی بازنشستگان که زندگی سختی را دارند، بکاهد.
سخنگوی دولت در مورد افزایش حق مسکن کارگران و کاهش سنوات آنها از طرف دیگر گفت: آنچه صورت گرفته شده است به نفع کارگران و درخواست خود آنها بوده، من چند جلسه با نماینده کارگران در شورای عالی کار داشتم که این درخواست از طرف آنها مطرح شد.
وی افزود: این اتفاق به کارگران جدید و بدون سابقه کمک میکند. البته کارگران باسابقه نیز بدون بهره نخواهند ماند و پایه سنوات جابه جا شده است و نهایتا در بازنشستگی اضافه کار به نفع کارگر خواهد بود. در حقیقت با این تصمیم مزد کارگران با احتساب حق مسکن هشت درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
ربیعی افزود: حداقل دستمزد به یک میلیون و ۹۱۱ هزار تومان رسیده که با مجموعه دریافت کارگران با دو فرزند ۴۴.۴ درصد افزایش داشته است؛ بنابراین مبلغ نهایی دریافتی کارگران افزایش قابل توجهی داشته است.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه کارگران در دوران کرونا آسیبهای جدی دیده اند، یادآور شد: مطمئنیم که این تصمیمات همه مشکلات جامعه کارگری را برطرف نخواهد کرد، اما در تعدیل آن موثر است.
وی با تاکید بر اینکه این تصمیم طی جلسه هشت ساعته شورای عالی کار گرفته شده است، گفت: در این جلسه کارفرمایان نیز حضور داشتند و تعیین ۱۷۵ هزار تومان برآورد هزینه سنوات در طبقه بندی مشاغل نیز در نظر گرفته شد که آثار آن در افزایش حقوق کارگران در سال آینده مشخص خواهد شد.
ربیعی درباره شرایط کارگران ساختمانی و آسیبهایی که این افراد که از شیوع بیماری کرونا دیدند، گفت: دولت سعی کرده است حق معیشتی که بنا بود سه میلیون نفر دریافت کنند را به گروهی تخصیص دهد که هیچ بیمهای نداشتند.
سخنگوی دولت افزود: متناسب با پول سازمان هدفمندی، این کارگران باید بیمه شوند، علی رغم عدم تامین این پول، اما بیمه کردن این افراد در جریان است و تامین اجتماعی موضوع بیمه این گروه را منوط به تامین پول از سازمان هدفمندی نکرده است.
وی با اشاره به تصمیمات اخیری که در ستاد اقتصادی اتخاذ و به ستاد مبارزه با کرونا ارسال شده است، گفت: با توجه به اینکه اساسا بیمه به افرادی تعلق میگیرد که سه درصد از سهم بیمه آنها توسط کارفرما پرداخت شده باشد، اما با این تصمیم بیمه بیکاری شامل این دسته از کارگران هم خواهد شد این مصوبه در قالب بحث کمکهای معیشتی به کارگران بیکار شده در دوران کرونا اجرایی میشود که تحت سازوکارهای صندوق بیمه بیکاری استفاده خواهد شد.
ربیعی در پاسخ به سوال دیگری درباره شیوع موج دوم و سوم کرونا و امکان محدودیتهای بیشتر مانند آنچه در خوزستان رخ داد،ه است، گفت: در بین کارشناسان وزارت بهداشت این اعتقاد وجود دارد که ما به موج دوم وارد شدیم آنچه در استانهای جنوبی شاهد آن بودیم این بود که آنها هیچ پیک شیوعی را تجربه نکردند.
سخنگوی دولت افزود: اگر در کشور متوسط نمودارها را مورد توجه قرار دهیم خوشبختانه آمار با شیب ملایم پیش میرود و همان طور که گفتم علت اینکه آمار مبتلایان رو به افزایش است بیماریابی فعال دولت است. انجام تست کرونا امروز به حدود ۲۵ هزار تست رسیده و خوشبختانه کشف بیمار و ایزوله کردن در مراحل اولیه صورت میگیرد و دقیقا به همین دلیل که بیماریابی فعال داشتیم آمار مبتلایان بیشتر اعلام میشود، اما این به معنای موج دوم نیست.
هر استانی که به پروتکلهای بهداشتی بی اعتنا باشد قطعا با تصمیمات سخت گیرانه مواجه خواهد شد/ افزایش آمار مبتلایان به کرونا به معنای موج دوم نیست
وی درمورد شرایط بیماری در استانهای جنوبی از جمله خوزستان گفت: در این استان مردم مراسم شادی و عزای خود را جمعی برگزار کردند و به هیچ عنوان به هشدارها و پروتکلهای بهداشتی توجه نکردند و در بازارها نیز مسائل بهداشتی به هیچ عنوان رعایت نشد.
ربیعی تاکید کرد: در همین راستا هر استانی که شبیه به خوزستان عمل کند قطعا به تصمیمات سخت گیرانه در مورد آن باز خواهیم گشت و محدودیتها را بیشتر میکنیم.
سخنگوی دولت درباره چگونگی شناسایی نیازمندان واقعی برای دریافت کمکهای دولت گفت: خوشبختانه امروز بانک رفاه ایران و نظام رفاهی تقویت شده و بر این اساس ما با کمک وزارت کشور و شهرداریها توانستیم دستفروشان، پیک موتوریها و افرادی از این گروه که هیچ سابقه بیمهای در هیچ نهاد یا سازمانی را ندارند را ردیابی و شناسایی کنیم. البته نمیتوانیم بگوییم که خدمات یا کمکهای به این شکل یا توسط بانک رفاه همه مردم را پوشش داده است، اما شرایط قابل قبول است.
وی درباره برگزار نشدن جلسه سران قوا پس از انتخاب قالیباف به عنوان رئیس مجلس نیز گفت: براساس قانون این جلسات براساس نیاز تشکیل میشود و کمیسیون فرعی ستاد کماکان فعال است و به محض آنکه دستور جلسه جدید داشته باشیم این جلسات برگزار خواهد شد.
کرونا تاثیری بر اعلام آمار کشتههای آبان نداشت
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا اعلام آمار کشتههای آبان تحت الشعاع بیماری کرونا قرار گرفت، گفت: آمار این اتفاق با شیوع کرونا تغییری نمیکند و اساسا کرونا هیچ تاثیری بر این آمار نداشت. اعلام آمار نیازمند بررسیهای پزشکی قانونی بود و مسئولیت ارائه آمار به عهده قوه قضائیه است، اما برای روشن شدن موضوع رحمانی فضلی وزیر کشور توضیحاتی را در صدا و سیما ارائه داد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز آمار را اعلام کرد، گفت: مبنای این آمار اطلاعاتی بود که پزشکی قانونی ارائه کرده بود و الان که مشخص شد چه کسانی جان باختند باید گفت که این آمار، آمار دقیق و قابل اتکایی است.
۱۰۳ مورد از آتش سوزیها آگاهانه یا سهل انگارانه بوده است/ ارائه آمار دقیق به عهده نیروی انتظامی و قوه قضائیه است
وی در مورد آتش سوزیهای اخیر در کشور و تعمدی بودن یا نبودن آن گفت: در جلسه گذشته دولت در این موضوع بحث شد ما از اول فروردین تاکنون ۳۷۴ مورد حریق داشتیم که ۶ مورد آن دراستان چهار محال بختیاری بوده که به دلیل صعب العبور بودن مناطق امکان اطفای حریق با سختی روبرو بوده است.
ربیعی افزود: ۱۵ میلیارد تومان به سازمان جنگلها و ۵۰ میلیارد تومان برای تجهیز هلی کوپتر به وزارت دفاع و دو میلیارد تومان برای خرید ایستگاه ویژه حمل آب تخصیص داده شد همچنین پایگاههای اطفای حریق روستایی تقویت شد و ۱۰ هزار نیرو در این مسئله در حال آموزش هستند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در مورد دستگیری نیز ۱۰۳ مورد از این آتش سوزیها به صورت آگاهانه و یا سهل انگارانه صورت گرفته و به ۱۵۰ نفر مظنون شدند بنابراین به نظر میرسد حدود ۱۰ درصد از این آتش سوزیها عامدانه بوده، اما نظر نهایی و دقیق را باید نیروی انتظامی و قوه قضائیه ارائه دهند، اما این نکته را نباید فراموش کرد که در فصلهای گرم این قبیل آتش سوزیها در کشورهای مختلف رخ میدهد.
وی در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومان از برخی کالاها و تاثیر آن بر روند قیمتها در کشور نیز گفت: اساسا در هر جایی که ارز دولتی حذف شده است تعرفهها نیز از طرف دولت تغییر کرده که قیمتها افزایش چشم گیری نداشته باشند، اما از آنجا که سیاست ما تامین نیازهای مردم است و بر همین اساس برخی اقدامات و اختیارات در اختیار وزارت صمت قرار داده شده است تا خودشان اقدام کنند، اما ارز مورد نیاز در خصوص محصولات مهم مانند ذرت، دانههای روغنی، گوشت و مرغ دارو و تجهیزات پزشکی با نرخ ارز دولتی تامین میشود.
ربیعی ابراز امیدواری کرد با گشایشهای ارزی کالاهای بیشتری در اختیار مردم قرار گیرد.
نحوه تخصیص یارانه به موالید جدید تغییر نکرده است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره مصوبه هفته گذشته هیئت وزیران در مورد نحوه تخصیص و پرداخت یارانه نقدی به موالید جدید که گفته میشود نیازمند تایید و تشخیص وزارت تعاون و سازمان هدفمندی یارانه هاست، گفت: متاسفانه برخی افراد بدون اطلاع دقیق موضع گیری میکنند البته رسانهها حق دارند مصوبات را نقد به چالش بکشانند، اما افراد معمول بهتر است با اطلاعات کافی اظهارنظر کنند.
وی تاکید کرد: نحوه پرداخت یارانه به موالید جدید مانند سنوات گذشته است و هیچ تغییری پیدا نکرده است و آنچه مطرح شد حذف یارانه موالیدی بود که عضو خانوادهای هستند که یارانه خانواده قبلا به درخواست آنها حذف شده و برقراری یارانه فرزند جدید نیازمند بررسی وزارت رفاه است.