کد خبر:۸۵۳۸۳۴
یادداشت دانشجویی |

مبارزه با دانه‌درشت‌ها، رمز‌ محبوبیت قاضی‌القضات

در همان روز‌های نخست انتصاب حجت‌الاسلام رئیسی به ریاست قوه قضائیه، وی تأکید کرد که قوه قضائیه در برخورد با مفاسد هیچ خط قرمزی را نمی‌شناسد. این ادعا در شرایطی بود که افکار عمومی هرازچندگاه با خبری تازه در خصوص مفاسد اقتصادی رو به رو می‌شد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-سعید پورملائی هریس؛ * فساد یکی از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین ابطلائات بشری است که در طول سال‌های گذشته بار‌ها و بار‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین مشکلات نظام اداری کشور مطرح شده است. واقعیت این است که بدون ایجاد یک نظام سالم و عاری از فساد هیچ اتفاقی در نظام اداری و اجرایی یک کشور روی نخواهد داد.

حتی در دوران پهلوی نیز خاطرات به جا مانده نشان می‌دهد بسیاری از کسانی که در داخل سیستم حاکمیتی نظام نسبت به روند جاری انتقاد داشتند، عدم برخورد با مفاسد اقتصادی کسانی را که به نوعی به نظام پهلوی گرایش داشتند، عامل بدگمانی مردم و سقوط سیستم می‌دانستند.

فساد عملاً اجازه اتمام بسیاری از پروژه‌ها را نمی‌دهد و به دلایل مختلف موجب عدم تأمین امنیت سرمایه گذاران خواهد شد، البته در خصوص دلایل تأثیرگذاری فساد و معایب آن ده‌ها جلد کتاب نوشته شده، اما مسئله مهمتر در این میان نحوه مقابله با فساد اقتصادی به خصوص در کشوری همانند ایران است. زمانی مسئله مبارزه با فساد در کشور اهمیت خود را بیشتر نمایان می‌کند که دشمنان ایران در عرصه بین الملل نیز بیشترین فشار خود را در حوزه اقتصاد متمرکز کرده اند؛ تحریم‌هایی که به طور حتم با سوء مدیریت داخلی تأثیر آن ده‌ها برابر می‌شود و حتی مقامات ارشد امریکایی نیز در اوج تحریم‌ها بر این مسئله تأکید می‌کردند که یکی از مهمترین مؤلفه‌های تأثیرگذاری فشار‌های اقتصادی سوءمدیریت اقتصادی است؛ سوءمدیریتی که فساد مهمترین دلیل آن است.

در این میان آنچه که توانسته روحی تازه در نظام مبارزه با فساد کشور باشد، حضور حجت السلام سید ابراهیم رییسی در مسند قوه قضاوت بوده است. شاید یکی از مهم‌ترین اقدامات ایشان که به شدت موجب محبوبیت در افکار عمومی شده مقابله با دانه درشت‌ها است. با این حال در دوران ریاست حجت الاسلام رییسی بر قوه قضاییه اقدامات جدی انجام شده است که یکی از آن‌ها پاکسازی درونی قوه قضائیه بوده است.

پاکسازی قوه قضاییه از افراد ناسالم موجب می‌شود تا مردم به احقاق حقوقشان نزد این قوه ایمان داشته باشند و همین مسئله به برقراری عدالت فراگیر کمک خواهد کرد و مانع از این می‌شود تا برخی قضات یا مدیران پیوند‌های ناسالم اقتصادی ایجاد کرده و دانه درشت‌ها را زیر چتر حمایت خود داشته باشند.

واقعیت آن است که در همان روز‌های نخست انتصاب حجت الاسلام رئیسی به سمت ریاست قوه قضائیه کشور، وی تأکید کرد که قوه قضاییه در برخورد با مفاسد هیچ خط قرمزی را نمی‌شناسد. این ادعا در شرایطی بود که افکار عمومی هرازچندگاه با خبری تازه در خصوص مفاسد کوچک و بزرگ اقتصادی رو به رو می‌شد و عملاً اعتماد به نظام جمهوری اسلامی با آرمان‌های بزرگش را خدشه دار کرده بود؛ اما اقدام بزرگ در برپایی دادگاه اکبر طبری و شبکه وابسته به وی، تأکیدی بجا بود که توانست از نگرانی جامعه در خصوص برخورد قاطع با متخلفان اقتصادی را بکاهد و بار دیگر امید‌ها را نسبت به تحقق آرمان‌ها در جمهوری اسلامی زنده کند که خط قرمزی برای تخلف و اختلاس وجود ندارد و هرکس در هر سطح و مقامی که باشد اگر تخلف کند مصون از برخورد نخواهد بود. طبیعی است که برخورد با مفسدینی دانه درشت سبب محبوبیت هر چه بیشتر وی در بین عموم شده که نمونه آن محبوبیت بالای وی بر اساس نظر سنجی‌های صورت گرفته است.

البته در نهایت به این نکته هم باید توجه کرد که بدون استمرار این مبارزه امکان برچیدن کامل سرطان فساد از داخل کشور وجود ندارد. از این رو انتظار این است که روندی که برای مقابله با مفاسد اقتصادی به خصوص در سطح وابستگان درجه یک در نهاد‌ها و دستگاه‌های اجرایی آغاز شده همچنان تداوم یابد.

این روند علاوه بر اینکه می‌تواند یک هشدار جدی به تمام مفسدان اقتصادی در هر سطحی باشد، اعتماد به نظام و دستگاه قضایی را دو چندان کند؛ روندی که در صورت اخلال در آن شاهد جری‌تر شدن مفسدان در هر سطحی خواهیم بود. در این صورت می‌توان حدس زد که محبوبیت رییس قوه قضاییه همچنان ادامه دار و نهادینه خواهد بود.

سعید پورملائی هریس-فعال دانشجویی استان آذربایجان شرقی
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار