فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، گفت: به مردم تهران اطمینان میدهیم در کنار رعایت تمام شیوه نامههای بهداشتی، ابعاد شرعی کفن و دفن در سازمان بهداشت زهرا (س) رعایت میشود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا زالی، در دیدار با مدیرعامل و پرسنل سازمان بهشت زهرا (س)، با اشاره به نقش بی بدیل این سازمان برای مقابله با بحران کووید ۱۹، تصریح کرد: قبل از بحران کرونا هم نحوه مدیریت بهشت زهرا نماد مدیریتی عالمانه و هوشمندانه در تسریع امور و رضایتمندی مراجعان محسوب میشد، طبیعی است چنین مدیریتی در برخورد با بحران متفاوت، بیشتر جلوه پیدا میکند.
وی ادامه داد: این بحران محک و سنجه مدیریت تطبیقی در کشور و به طور اخص در استان تهران بود، تیم سازمان بهشت زهرا سرافراز و رو سپید بود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با بیان اینکه افرادی که به آرامستانها مراجعه میکنند در اوج سوگواری بسیار متالم هستند، تصریح کرد: در اینچنین غلیان هیجانات منفی فرد، صحبتی از رضایتمندی و توجه به فرآیند محوری، ممکن است گزاف باشد، اما وقتی مردم متاثر از مدیریت هوشمندانه و منظم بهشت زهرا تقدیر میکنند، این بسیار ستودنی است.
زالی افزود: تاکنون به رغم تراکم شدید کار در بحران کرونا، حتی یک مورد گزارش مبنی بر انجام نشدن امور یا موکول آن به زمان دیگر در بهشت زهرا مشاهده نشد. این نشان میدهد اوج کرامت و تکریم خانواده سوگواران صورت گرفته است.
وی با اشاره به شرایط موجود در آرامستان و تدفین غریبانه فوتیها توسط بازماندگان بر اثر کرونا، ادامه داد: اگر کارکنان بهشت زهرا وارد عمل نمیشدند، کار بر روی زمین میماند، چون برخلاف شرایط معمول باید از نزدیکی خانوادهها به متوفیان جلوگیری میشد. حرف از حماسه آفرینی در این سازمان مستند است و کلامی احساسی نیست.
زالی بیان کرد: یکی از نقاط داغ برای گسترش بیماری در اپیدمیها آرامستانها هستند، چراکه رعایت پروتکلهای بهداشتی در میان افراد متالم و متاثر بسیار کمرنگ است. اوج رعایت ملاحظات بهداشتی در بهشت زهرا به نقطهای رسید که نه تنها این آرامستان به نقطه شیوع این بیماری تبدیل نشد بلکه به عنوان نقطهای امن در کاهش و تقلیل ابتلا عمل کرد.
وی با اشاره به اینکه این موضوع یک افتخار بین الملی است، گفت: تمامی کارها در سازمان بهشت زهرای تهران بر اساس نظم و اصول حاکم بر کرامت، رسومات و تشریفات بدون کاستی صورت گرفت که تبلور و تجلی یک زنجیره مدیریتی کامل است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، عنوان کرد: رعایت پروتکلهای بهداشت و صیانت از شهروندان که برنامه راهبردی این سازمان بود، به خوبی محقق شد. در این بحران هیچ دغدغهای در خصوص سرایت بیماری از آرامستان در ذهن اعضای ستاد نبود.
وی صیانت از پرسنل بهشت زهرا را نیز امری بسیار مهم دانست و اظهار کرد: به دلیل شتاب و چالشهایی که در اپیدمیها وجود دارد، یکی از گروههای آسیب پذیر، پرسنل آرامستانها است. انجام ۵ مرحله غربالگری در سازمان بهشت زهرا گام بسیار مهمی محسوب میشود. اقدامات بهداشتی در این آرامستان باید مستند و در مجلات بین المللی چاپ شود.
زالی در ادامه این دیدار برای ثبت علمی این افتخار بهداشتی اعلام آمادگی کرد و گفت: برخی از گروهها و اقشار خدمت رسان خوشنامان گمنامند. حماسه آفرینی آنها را باید به مردم نشان دهیم.
وی تصریح کرد: پیوست عالمانه آکادمیک در میان گروه مدیریتی و خدماتی سازمان بهشت زهرا به خوبی دیده میشود.
زالی در پایان بر کاربرد لفظ حماسه آفرینی در مجموعه بهشت زهرا تاکید کرد و گفت: به طور ویژه از رئیس و کارکنان این سازمان قدردانی میکنم. اشتراک نگاه جهادی و علمی موجب شد، آرامستان بهشت زهرا تبلور یک حماسه ملی و فراملی باشد.
در ادامه فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، در جمع کارکنان خدوم این سازمان حضور یافت و ضمن تقدیر و تشکر از تلاشگران این حوزه برای مقابله با کرونا، خطاب به آنها گفت: وظیفه خود میدانم از طرف اعضای ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در کلانشهر تهران از مساعی، تلاشهای ارزنده شبانه روزی، سخت کوشانه و جهادی برادران و خواهران در بهشت زهرا قدردانی ویژه داشته باشم.
وی ادامه داد: پرسنل بهشت زهرا، حماسه آفرینان ایثارگری هستند که با تلاش مضاعف، رضایتمندی را بر دل و روح جریحه دار خانوادههای متوفیان که سوگوارانه و با غم و اندوه به آنها مراجعه میکردند، نشاندند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، عنوان کرد: یکی از گروههایی که پیشتاز خدمت رسانی برای مقابله با کرونا در شهر تهران بودند و بسیار خوش درخشیدند، کارکنان سازمان بهشت زهرا هستند، باید به آنها خداقوت گفت.
زالی با اشاره به لزوم پرداختن بیش از پیش به نقش پرسنل این سازمان در رسانه ها، اظهار کرد: هر چه در رسانه ها، به ویژه رسانه ملی از تلاشهای آنها یاد شود، باز هم کافی نیست، زحمات کارکنان بهشت زهرا به قدری برجسته و ستودنی است که زبان از تقدیر آنها قاصر است.
وی سختی کار پرسنل این سازمان را کنار مسئولیت معمولشان، تطهیر و تدفین پیکر متوفیان بر اثر کرونا اعلام کرد و افزود: در این بحران آنها حتی از دیدن خانواده هایشان نیز محروم بودند، اما نه تنها در ایران این کار به یک کار ممتاز خدماتی تبدیل شد، بلکه این افراد یک حماسه بین المللی آفریدند و دست مریزاد ویژه باید به آنان گفت.
زالی با بیان اینکه انجام کار کارکنان در بهشت زهرا چه در ابعاد تطهیر، تغسیل و تکفین بسیار پیچیده است، گفت: در کنار همه تلاشهای سختی که انجام شد، دو موضوع مورد غفلت واقع نشد و آن هم حفظ کرامت متوفیان است. به رغم اینکه بیماران عفونی بودند، خطر سرایت وجود داشت و کار با اینها جسارت متفاوتی میخواست، اما باز هم در این مورد کوتاهی رخ نداد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، ادامه داد: دومین نکته جامعه ایرانی و اسلامی، علاوه بر حفظ مسائل انسانی، دغدغه وابستگان متوفیان وجود کاستیهای شرعی در جریان کار غسل دادن و کفن و دفن متوفی است. در این خصوص اطمینان خاطر به مردم تهران میدهیم در کنار رعایت تمام شیوه نامههای بهداشتی، ابعاد شرعی، انسانی و حقوق مربوط به متوفیان در حداکثر استاندارد انجام میشود.