جمعی از فعالان دانشجویی استان کردستان در بیانیهای نوشتند: از دولت میخواهیم که به کمکاریها و سهلانگاریاش در زمینه مهار ویروس کرونا پایان داده و مسئولیتها و وظایف واقعی خویش را عهدهدار شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جمعی از فعالان دانشجویی استان کردستان در بیانیهای پیرامون وضعیت کرونا نوشتند: از دولت میخواهیم که به کمکاریها و سهلانگاریاش در زمینه مهار ویروس کرونا پایان داده و مسئولیتها و وظایف واقعی خویش را عهده دار شود؛ ازاینرو خواستار آنیم که قرنطینه به معنای واقعی در سطح کشور، بهویژه استانها و مناطق در سطح هشدار و قرمز برقرار شود.
در این بیانیه آمده است: آنچه امروزه شاهد آن هستیم، افزایش چند صددرصدی آمار مبتلایان به پاندمی کرونا ویروس در استان کردستان و دیگر استانهای کشور است. وضعیتی که هرلحظه بیم آن میرود که تبدیل به بحران و ضایعه انسانی گردد. عادیسازیها و بازگشاییهای معطوف به بازار خود شواهد آشکاری از آن را ارائه میکند که بحران و فاجعه در راستای سیاستهای چه کسانی در ایران و جهان قرار دارد؛ اما آنچه اکنون هر انسانی را به کنش وامیدارد از دست رفتن جان هزاران نفر از هموطنانمان است.
با در نظر گرفتن پروپاگاندا و گفتمان غالب دولت و مسئولین که سعی دارد تحلیلها و توصیهها را بهسوی آسیب شناسی فرهنگی مردم سوق داده و بحران کنونی را به عدم رعایت بهداشت فردی تقلیل دهد، ما نیک آگاهیم که اگرچه این عوامل حائز اهمیت هستند، اما آنچه امروز بدل به بحران گشته است ریشههای بس طولانی و تاریخی دارد.
کاهش ظرفیت و پتانسیل خدمات بهداشت و درمان همراه با خصوصیسازی و برونسپاری مدت هاست که دسترسی اقشار گوناگون مردم بهویژه قشر کمدرآمد را به مراقبتهای سلامت ناممکن کرده، البته این امر در مناطق محروم و کمتر توسعهیافتۀ حاشیه کشور با فقدان بستر و زیر ساختارها به مراتب نمود نابسامان و تأسفبرانگیزتر نیز پیداکرده است. تا آنچه اکنون در این وضعیت شاهد آن باشیم، تنها جانفشانیهای کادر سلامت و درمان کشور در بستر زدوده سلامتِ کشور باشد.
زحمتکشان سلامت کشور در چند ماه اخیر، هرچند وضعیت شغلی مناسبی نداشته، اما با روحیۀ نوعدوستانه و انسانی بار سنگین سیاستهای مخرب دولتها بهویژه دولت کنونی را به دوش میکشند تا آنچه باز مانعشان در پیشگیری، کنترل و مهار ویروس کرونا گردد، سویۀ دیگری از سیاستهای دولت در این زمینه باشد. موجهای بعدی کرونا از درون همین وضعیت آشفته سر برآورده و وضعیت در آستانۀ فاجعه هولناکی است.
ما دانشجویان معتقدیم آنچه مسئلۀ کنونی را حل کرده و راه خروج از آن است، مهار این میل ویرانگر به بازگشایی بازار و... و بازگشت به سیاستهای با اولویت زیست مردم است.
ما از دولت میخواهیم که به کمکاریها و سهلانگاریاش در این زمینه پایان داده و مسئولیتها و وظایف واقعی خویش را عهده دار گردد. ازاینرو خواستار آنیم که قرنطینۀ به معنای واقعی در سطح کشور، بهویژه استانها و مناطق در سطح هشدار و قرمز برقرار گردد؛ اما آنچه ما از قرنطینه مراد میکنیم، نه سیاستهای نظارتی و مراقبتی در زیست مردم بهصورت مداخله گرایانه است بلکه پذیرفتن مسئولیتهای دولت نسبت به مردم است. به صورتی که مایحتاج اولیه مردم تأمین گشته و تجهیزات حفاظتی ازجمله ماسک، لوازم بهداشتی و... به مقدار نیاز در دسترس مردم قرار گیرد. تا امید آن رود که زیست مردم به وضعیت مناسب دستیافته و چهبسا که بهسوی مطلوب نیز پیش رود، در غیر این صورت آنان که بایست پیامدهای سیاست و عملکردهای نامطلوب را با جان خویش بپردازند، مردم کشور هستند.
اسامی امضاءکنندگان این بیانیه: واحد محمدی دبیر سابق شورای صنفی رفاهی دانشگاه کردستان، هژیر محمودی پناه دبیر سابق همیاران سلامت منطقه ۵ کشور، سیروان رحیمی دبیر کانون شعر و ادب دانشگاه کردستان، هیمن رضایی دبیر سابق انجمن علمی ریاضی و دبیر سابق دبیران دانشکده علوم پایە دانشگاه کردستان، رضا اندایشه دبیر شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه کردستان، سهند حشامی دبیر انجمن علمی عمران و دبیر دبیران انجمنهای علمی دانشگاە کردستان، آرش روزبە دبیر کانون ورزش دانشگاه کردستان، آیت جعفری عضو همیاران سلامت دانشگاه کردستان، یاسین شبانی دبیر کانون معراج دانشگاه کردستان، موسی الیاسی دبیر انجمن علمی فقه و حقوق دانشگاه کردستان، علی گودرزگیرنده دبیر انجمن علمی صنایع غذایی دانشگاه کردستان، سید رضا حسینی دبیر انجمن علوم ورزشی و تربیت بدنی دانشگاه کردستان، پدرام الهویسی دبیر کانون زبان دانشگاه کردستان، سارا احمدی دبیر انجمن زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه کردستان (لودیش)، پژمان رمضانی دبیر انجمن علمی مهندسی نفت دانشگاه کردستان، فاروق بامنشین دبیر کانون نالی دانشگاه کردستان، عاطفه کاکائی دبیر همیاران سلامت و عضو انجمن علمی علوم تربیتی دانشگاه کردستان، کوهیار رشیدی دبیر انجمن آمار دانشگاه کردستان، آرمان منصوری شورای تعامل دانشکده منابع طبیعی، الهه منصوری دبیر انجمن علمی مهندسی صنایع و عضو شورای تعامل دانشگاه کردستان، کیانوش صلواتی دبیر انجمن ACM شاخه دانشجویی دانشگاه کردستان، پریا محمدی مطلق دبیر انجمن علمی علوم کامپیوتر.