کد خبر:۸۵۸۲۱
در همايش «قدس؛ قبله اول» مطرح شد:

روايت لاريجاني از يك نظر سنجي معتبر

رئيس مجلس شوراي اسلامي كه در كنفرانس «قدس؛ قبله اول» سخنراني مي كرد، به نظر سنجي صورت گرفته از سوي دانشگاه مريلند آمريكا اشاره كرد كه در آن 88 درصد مخاطبان اعلام كرده‌اند كه اسرائيل بزرگترين خطر بين المللي است. 

به گزارش گروه سياسي «شبكه خبر دانشجو»، علي لاريجاني كه صبح امروز در كنفرانس بين‌المللي «قدس؛ قبله اول» سخن مي‌گفت، با بيان اينكه مسئله قدس را مي‌توان به دو صورت مورد توجه قرار داد، اظهار داشت: يكي روز قدس است كه مردم با راهپيمايي براي زنده نگه‌داشتن اين روز در صحنه حاضر مي‌شوند و ديگري استفاده از اين فرصت براي بررسي ماهيت ماجراي فلسطين و شگردهايي است كه صهيونيست‌ها و آمريكا در اين خصوص دارند.

وي افزود: امام‌ خميني (ره) قدس را تبديل به نظر مهم‌تري در دنيا كردند و نوعي بيداري جريان اسلامي و مبارزه با رژيم ‌صهيونيستي را در جهان ايجاد فرمودند.

رئيس مجلس با بيان اينكه از درون نشست‌هاي تحليلي درباره مسئله فلسطين برداشت همگاني براي مبارزه با رژيم ‌صهيونيستي دريافت مي‌شود، تصريح كرد: اگر شرايط زمان امام ‌خميني (ره) را به خوبي كالبدشكافي كنيم، به خوبي درك مي‌شود كه ايشان بهترين ابتكار را در موضوع فلسطين مطرح كردند.

وي با ذكر اين نكته كه وضع اسرائيل و نسبتي كه با فلسطين و جهان اسلام داشت، از چند صحنه مهم برخوردار است، افزود: چندين جنگ رخ داده بود و رژيم ‌صهيونيستي در تمام اين جنگ‌ها دست برتر داشت؛ چرا كه بر اسلوب تكنولوژي و بر كار نظامي استوار بود.

لاريجاني با تاكيد بر اينكه امروز براي اسرائيل ديگر مسئله بقا مطرح نيست، اظهار داشت: آمريكايي‌ها مي‌خواهند شرايط استواري و پايداري را براي اسرائيل مطرح كنند؛ چرا كه مسئله صلح و مردم فلسطين براي آنها موضوعي كاملاً فرعي است.

وي خاطر نشان كرد: آمريكايي‌ها تلاش مي‌كنند يك اجماع جهاني از قدرت‌هاي بين‌المللي و منطقه‌اي پشت قضيه اسرائيل و مذاكرات صلح فراهم كنند.

به گفته لاريجاني تلاش آنها براي اين است كه در موضوع فلسطين، اجماع ‌سازي بين‌المللي ايجاد شود و در واقع ايجاد يك آرامش بين‌المللي را براي دفاع از صلح و شرايط جديد دفاع از اسرائيل مي‌طلبند.

رئيس مجلس شوراي اسلامي با يادآوري اينكه اسرائيل بايد از صحنه روزگار محو شود، گفت: هر چه مسئله فلسطين در شرايط امروز كوچك‌تر و محدودتر شود، آمريكايي‌ها و رژيم ‌صهيونيستي بيشتر به هدف خود نزديك مي‌شوند.

لاريجاني با اشاره به اقدام و موضع‌گيري امام ‌خميني (ره) در خصوص موضوع فلسطين تصريح كرد: كاري كه امام‌ خميني (ره) انجام داد و آخرين جمعه ماه مبارك رمضان را به نام روز قدس نامگذاري كرد، بسيار مبتكرانه بود و همه شگردها را خنثي كرد.

وي با بيان اينكه امام خميني (ره) اصل امنيت رژيم ‌صهيونيستي را مورد هدف قرار داد و گفت كه اين غده سرطاني بايد از صحنه روزگار محو شود، افزود: اسرائيلي‌ها مي‌خواستند بگويند كه ما امنيت داريم و دنبال محدود كردن مسئله فلسطين بودند، اما امام‌ خميني (ره) اين انفجار را بين مسلمانان به وجود آورد و مسئله فلسطين را تبديل به يك موضوع جهاني و اسلامي كرد.

رئيس قوه مقننه در ادامه با تأكيد بر اينكه امام ‌خميني (ره) با قدس، هدف مهمي را دنبال مي‌كرد، اظهار داشت: آنها خواهان محدودسازي مسئله فلسطين در دنيا بودند اما امام اين موضوع را بسط داد و تمام توده‌هاي مسلمان در جهان را با اين موضوع درگير كرد.

لاريجاني با بيان اينكه امام بازيگران جديدي را براي مسئله قدس و فلسطين تعريف كرد، ادامه داد: رژيم ‌صهيونيستي سرزمين‌هاي خود را از طرف اردن و مصر و بلندي‌هاي جولان گسترش داد و تا آنجا كه توانست خود را فربه كرد و به بيروت نيز به بهانه سركوب فلسطينيان حمله كرد.

وي اضافه كرد: آنها فكر مي‌كردند به اين طريق مقداري از اراضي حاصلخيز را از آن خود و قلسطينيان را سركوب مي‌كنند،‌ اما با موجي كه امام به وجود آورد، بازيگر قدرتمندي در دنيا به نام حزب‌الله متولد شد و سازمان و نيروي جديدي در منطقه به نام حماس ايجاد شد.

لاريجاني خاطر نشان كرد: زماني كه سازمان آزادي ‌بخش فلسطين (ساف) مقداري به سمت سازش كشيده شد، حماس به وجود آمد.

رئيس مجلس گفت: فكري كه امام ‌خميني (ره) به عنوان مسئله مهم جهان اسلام بين مسلمانان به راه انداخت، بازيگران جديدي را در صحنه بين‌المللي به وجود آورد و حماس نيز در جنگ 22 روزه اصالت وجودي خود را نشان داد؛ بنابر اين در مسئله قدس شاهد رويكرد كاملاً استراتژيك نسبت به موضوع فلسطين هستيم.

لاريجاني افزود: مسئله فلسطين در متن با فراگيري بزرگي مورد هدف قرار گرفت و بازيگران جديدي براي فلسطين خلق شد، البته اين تفكر مخالفيني نيز داشت و آنها مي‌خواستند با اين فكر قدس را محدودتر و كوچك‌تر كنند و موضوع سازش را دامن بزنند كه زمينه‌هايي نيز در اين خصوص به وجود آورده بودند.

وي ادامه داد: يك روز كار آنها اين بود كه مرتب طرح‌هاي جديدي را زمين بگذارند، براي اينكه صحنه هيچ وقت از سازش خالي نباشد.

رئيس قوه مقننه در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در زمان سوخت‌گذاري نيروگاه اتمي بوشهر بمباران خبري مي‌كردند كه اين جا يك حادثه مهم در حال رخ دادن است و خطر بزرگي براي دنياي عرب است.

لاريجاني به نظرسنجي دانشگاه مريلند اشاره و تاكيد كرد: در يك نظرسنجي كه انجام شده، از مردم منطقه پرسيده‌اند بزرگ‌ترين خطر براي شما چيست كه 88 درصد آنها گفته‌اند اسرائيل و اين موضوع بيداري كه امام و قدس به وجود آورده است را نشان مي دهد و جالب آنكه در همين نظرسنجي 77 درصد مردم هم گفته‌اند كه آمريكا خطر بزرگي براي دنياست.

وي ادامه داد: در اين نظرسنجي سؤال كردند خطر ايران براي شما چقدر است كه 90 درصد شركت‌كنندگان گفتند ما هيچ خطري از سوي ايران احساس نمي‌كنيم و حتي گفته‌اند كه ايران برخوردار از سلاح هسته‌اي براي مردم منطقه مفيد است.

رئيس مجلس هشتم با بيان اينكه قدس حامل اين فكر در نوعي زنده‌كردن و بيداري بود، تصريح كرد: اسرائيل كارهاي پيچيده‌تري انجام داد و از نفس افتاد؛ چون خود را با واقعيات صحنه هماهنگ نكرده بود و همين عامل شكست رژيم‌ صهيونيستي بود.
لاريجاني به طرح سازشي كه آمريكا و رژيم ‌صهيونيستي اين روزها به راه انداخته‌اند، اشاره و تاكيد كرد: جريان سازشي كه آمريكايي‌ها و رژيم‌ صهيونيستي اين روزها خيلي هم با عجله آن را دنبال مي‌كنند، قدري تعجب‌آور است.

وي با طرح سؤالاتي خطاب به اوباما، گفت: چطور مي‌توانيد با اين همه عجله اقدام به اين كار كنيد؟ بنا بود اوباما براي آوارگان فلسطيني طرحي ارائه بدهد؛ بنا بود حاكميت فسلطين را در سرزمين‌هاي ادعايي خودتان ايجاد كنيد؛ اينكه چرا طرح سازش دنبال مي‌شود، شايد باز هم مي‌خواهند فلسطينيان را قرباني كنند. يعني از پرونده فلسطين يك نوع مزايده براي خودشان انجام دهند و از اينكه اين موج مردمي بخواهد فضاي موجود را تخريب كند، نگران هستند.

رئيس مجلس ادامه داد: آنها مي‌گويند طرح سازش براي مذاكره است اما بايد گفت مذاكره براي چه چيزي؟ شما كه در حال زياد كردن آوارگان فلسطيني هستيد و شهرك‌هاي صهيونيستي نيز روز به روز در حال افزايش است، بنابر اين مي‌خواهيد با اين اقدام مردم را سرگرم كنيد؟

لاريجاني خطاب به غربي‌ها گفت: شما بايد بياموزيد كه واقعاً براي حقوق فلسطينيان اعتبار قائل شويد؛ هيچ‌وقت مذاكره در منطقه رخ نمي‌دهد مگر اينكه شما به حقوق آوارگان فلسطيني احترام بگذاريد. نمي‌توانيد يك معامله صوري با حقوق فلسطينيان انجام دهيد و همه سود آن را به جيب رژيم ‌صهيوستي ببريد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي در خاتمه با تاكيد بر اينكه بايد از ظرفيت قدس بهره گرفت، خاطر نشان كرد: به رويكرد اصلي كه امام ‌خميني(ره) پايه‌گذاري كرد، بايد توجه كنيم؛ يك مسئوليت مهم نيز در اين گونه نشست‌ها وجود دارد و آن هم آشكاركردن و شكافتن پرده‌هاي اصلي قدس است./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار