کد خبر:۸۵۹۱۱۷
آخر هفته با اخبار فناوری |

محققان برای مراقبت از باغ میوه روبات تنبل ساختند / از تشخیص بیماری با یک قطره خون تا توسعه واکسن ضدکرونا

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

جمعه ساعت 8///محققان برای مراقبت از باغ میوه روبات تنبل ساختند / از تشخیص بیماری با یک قطره خون تا توسعه واکسن ضدکرونا

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

کفش‌هایی که با الهام از هنر اریگامی لیز نمی‌خورند / طراحی جدید از محققان ایرانی 

مهندسان دانشگاه MIT با الهام از کریگامی (شاخه‌ای از هنر اریگامی) ژاپنی‌ها یعنی هنر تا کردن و بریدن کاغذ، موادی را طراحی کرده‌اند که اصطکاک را افزایش می‌دهد. محققان با این مواد کف کفش طراحی کردند و با آزمایش آن روی سطوح یخی متوجه شدند که اصطکاک بیشتری نسبت به کفش‌های بدون پوشش ایجاد می‌کنند. محققان ادعا می‌کنند که کف کفشی که از این مواد تهیه می‌شود، می‌تواند از افتادن افراد به ویژه سالمندان روی برف و یخ و سطوح خطرناک جلوگیری کند.

محققان برای مراقبت از باغ میوه روبات تنبل ساختند / تدبیری مناسب برای گونه‌های گیاهی درحال انقراض

مهندسان روباتیک موسسه فناوری جورجیا این روبات را به گونه‌ای طراحی کرده‌اند که همانند تنبل سبک زندگی کم انرژی‌ای دارد و با وجودی که خیلی آهسته حرکت می‌کند، کار‌های بسیار زیادی انجام می‌دهد. این روبات مجهز به پنل‌های خورشیدی است و انرژی‌اش را از نور خورشید می‌گیرد و با کمک فناوری مدیریت انرژی جالبی که دارد، روی کابلی که بین دو درخت بسیار بلند کشیده شده است، حرکت می‌کند و فاکتور‌هایی مثل دما، طوبت، وضعیت هوا، سطح دی‌اکسید کربن و اطلاعات مفید دیگری را در باغ گیاه‌شناسی آتلانتا اندازه‌گیری و مانیتور می‌کند.
محققان برای مراقبت از باغ میوه روبات تنبل ساختند / از تشخیص بیماری با یک قطره خون تا توسعه واکسن ضدکرونا

توالی‌سنجی مبتنی بر نانوحفره برای غنی‌سازی ژنوم گیاه خربزه ممکن شد

تازگی شرکت کیجین (KeyGene) از اولین استفاده موفقیت‌آمیز توالی‌یابی DNA در گیاه خربزه داده است. این شرکت موفق شده تا غنی‌سازی ژنوم را در گیاه خربزه در ۸۰۰ نقطه انجام دهد. این کار به صورت انتخابی انجام شده است. این دستاورد محققان باعث کاهش هزینه و زمان برای مطالعه مناطق مختلف ژنوم گیاهان می‌شو

زیست حسگر نانویی با یک قطره خون تشخیص بیماری می‌‎دهد

احمد عباس، مدیرعامل این شرکت در این باره گفت: حسگر FemtoSpot یک تغییر پارادایمی در روش‌های آزمایشگاهی تشخیص بیماری بوده که به صورت ابزاری کوچک و قابل حمل می‌تواند مستقیما توسط خود بیمار مورد استفاده قرار گیرد بدون این که نیاز به آموزش خاصی باشد. هیچ حسگری در بازار چنین قابلیت نداشته و ابزار کاملا هر آنچه در تشخیص و مدیریت بیماری وجود دارد را دگرگون می‌کند.د و می‌توان به بررسی سریع ژنوم مربوط به صفاتی نظیر رنگ میوه، طعم و مقاومت در برابر بیماری پرداخت.
محققان برای مراقبت از باغ میوه روبات تنبل ساختند / از تشخیص بیماری با یک قطره خون تا توسعه واکسن ضدکرونا

بهینه‌سازی دمای بدن دوچرخه‌سوار با لباس‌نانویی / گران‌ترین لباس تابستانه به بازار عرضه شد

گرافن بازگشته است، اما این بار با یک پیراهن ۲۳۰ پوندی که شرکت آله (Ale) به بازار عرضه کرده است. به اعتقاد مسئولان این شرکت، این پیراهن گرافنی می‌تواند با بدن تعامل داشته باشد. آله در این باره گفت: این پارچه جدید قادر است به‌طور موثری درجه حرارت بدن را در نقاط مختلف یکسان نگه دارد و این ویژگی برای دوچرخه‌سواران یک مزیت است چرا که در ناخوشایند‌ترین شرایط آب و هوایی نیز این پارچه محیط ایده‌آلی برای دوچرخه‌سوار ایجاد می‌کند.

قطره مکمل‌آهن نانو دندان‌ها را سیاه نمی‌کند

شرکت کیمیا کالای رازی فرمولاسیون نانویی برای تولید قطره آهن ارائه کرده است این مکمل دو ویژگی مختلف دارد یکی لیپوزمال بودن که موجب ممانعت از سیاه شدن دندان و سازگاری با سیستم گوارش می‌شود و نانومقیاس بودن که موجب افزایش جذب ترکیبات می‌شود. از دیگر مزیت‌های این فناوری، سوسپانسیون بودن آن است، در حالی که نمونه‌های خارجی به صورت پودر بوده و باید پیش از مصرف توسط مصرف کننده با آب ترکیب شده و به سوسپانسیون تبدیل شوند.
محققان برای مراقبت از باغ میوه روبات تنبل ساختند / از تشخیص بیماری با یک قطره خون تا توسعه واکسن ضدکرونا

توسعه واکسن ضدکرونا در ژاپن با استفاده از نانوذرات لیپیدی / کار آزمایی بالینی تا ماه مارس سال ۲۰۲۱ انجام خواهد شد

شرکت دایچی علاوه بر توسعه این واکسن، در پروژه تحقیقات واکسن ژنتیکی (mRNA) همکاری دارد، پروژه‌ای که با عنوان titled Development of a Genetic Vaccine for ۲۰۱۹-nCoV تعریف شده‌است. گفته می‌شود که در این فناوری، نانوذرات لیپیدی ساخته می‌شود تا بتواند اجزاء مربوط به ترکیبات دارویی را با خود حمل کرده و اسید‌های نوکلئیک را درون سلول‌های ایمنی رهاسازی کند. نتایج نشان داده است که این کار موجب تحریک سیستم ایمنی بدن و پاسخگویی آن در برابر عوامل مهاجم می‌شود و این پاسخ‌دهی بدن نسبت به واکسن‌های استاندارد بهینه شده‌است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار