
کد خبر:۸۵۴۲۰۰
آخر هفته با اخبار فناوری |
کدام گروههای خونی نسبت به کرونا مقاومتر هستند؟ / از ساخت کامپوزیت خود ترمیم تا کشف سیارهای به دوری ۳۰۰۰ سال نوری
برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
شریانهای نفتی با محصول نانویی باز میمانند / رفع مشکلات صنعت نفت با فناوری نانو
آسفالتین از جمله برشهای سنگین نفت خام است که تشکیل و تهنشست آن در چاههای نفت باعث کاهش قطر لوله مغزی و یا انسداد مسیر جریان میشود و این پدیده صدمات جبرانناپذیری به عملکرد چاه و مخزن وارد میآورد و کاهش میزان برداشت نفت از میادین را به دنبال دارد. شرکت دانشبنیان بهره افزایان زاگرس شیمی توانسته با ثبت و تولید افزودنی بازدارنده رسوب آسفالتین اقدامی مؤثر در رفع این چالش انجام دهد.
پژوهشگران دانشگاه کارنجی ملون و دانشگاه توکیو از کامپوزیتی رونمایی کردند که دارای خواص خودترمیمی است. این ماده جدید عملکردی شبیه به دم مارمولک و بازوی ستاره دریایی دارد. این کامپوزیت بهگونهای است که اگر دو قطعه بریده شده را دوباره کنار هم قرار دهید، دو قطعه به هم متصل شده و درز میان آنها از بین میرود.
ریاضیات زندگیها را نجات میدهد / ترسیم نقشه غرق شدن انسانها در دریا
بینش جدید در مورد جریانهای ساحلی توسط یک تیم تحقیقاتی بینالمللی به سرپرستی جورج هالر، استاد دینامیک غیرخطی در ETH زوریخ، در حال بررسی است. این تیم با استفاده از ابزارهای تئوری سیستمهای دینامیکی و دادههای اقیانوسی، یک الگوریتم برای پیشبینی اینکه مکانها و افراد شناور در آب کجا میروند، ایجاد کرده است. متیا سرا دانشجوی سابق دکترا در ETH زوریخ گفت: «کار ما پتانسیل روشنی برای نجات جان افراد دارد.

به دکلهای ۵G در سراسر دنیا بخاطر ترس از ویروس کرونا حملاتی صورت گرفت. هوارد جونز، رئیس ارتباطات فناوری در شبکه تلفنی انگلستان توضیح میدهد:«طول موجی که ۵G استفاده میکند و در آینده نیز بهره خواهد گرفت کاملا امن بوده و دههها تحت بررسی و آزمایش قرار داشته است. این یک باور غلط است که بگوییم ۵G یک فناوری جدیدِ آزمایش نشده است.»
کارشناسان، پوست الکترونیکی ساختند که قادر است حرکات پیچیده انسان را با استفاده از فناوری یادگیری عمیق پیشرفته، رمزگشایی کند. این حسگر همانند یک پوست الکترونیکی عمل میکند که توسط محققان موسسه علم و فناوری پیشرفته کرهجنوبی و با همکاری دانشگاه ملی سئول ساخته شدهاست. در این فناوری از شبکه نرونی عمیق نیز استفاده شدهاست.
میکرورباتها هدفمند و دقیق دارو را از بافتهای غیر دلخواه جدا میکنند
آرش محبوبی، عضو انجمن داروسازان کشور و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: رسیدن داروی کافی به بافت هدف در بدن، مهمترین مشکل حوزه دارو رسانی است. بسیاری از داروها پس از ورود به بدن از طریق کلیه یا کبد مسیر دفع را طی میکنند. میکرورباتهای دارورسان خاصیت الکترومغناطیسی دارند و همین موضوع باعث میشود تا ما بتوانیم از خارج بدن مسیر داروها را مشخص کنیم و از تجمیع دارو در یک بافت خاص جلوگیری کنیم.

کدام گروههای خونی نسبت به کرونا مقاومتر هستند؟
اطلاعات اولیه به دست آمده در تحقیقی جدید نشان میدهد گروه خونی افراد در مقاومت بدن آنها نسبت به کرونا تاثیرگذار است. محققان شرکت ۲۳ andMe ادعا میکنند احتمال ابتلای افرادی با گروه خونی «O» به ویروس کرونا ۱۸ درصد کمتر از بقیه گروههای خونی است. این شرکت در حوزه تست ژنتیک فعالیت میکند.
عینک هوشمند الکترونیکی ساخته شد / کنترل بازیهای رایانهای با چشم
دستبندها و ساعتهای ردیاب تناسب اندام اطلاعات مفیدی مانند شمارش قدمها و ضربان قلب را نشان میدهند، اما معمولا نمیتوانند دادههایی با جزئیات درباره سلامت کاربر در اختیار قرار دهند. اکنون محققان گزارش دادهاند که یک عینک الکترونیکی هوشمند ساختند که نه تنها امواج مغزی و حرکات بدن فرد را مشاهده میکند بلکه میتواند بعنوان عینک آفتابی به کاربران اجازه دهد تا بازیهای ویدویی را با حرکات چشم کنترل کنند.
تولید دست مصنوعی در کشور / نیاز افراد دچار نقص عضو با محصولی فناورانه رفع شد
سعید بهرامی مقدم مدیر عامل شرکت فناور تولید کننده این محصول فناورانه گفت: دست بایونیک طراحی و ساخته شده در این طرح دارای ۷ درجه آزادی است که شامل چرخش کامل مچ، چرخش و باز و بسته شدن انگشت شست و باز و بسته شدن ۴ انگشت دیگر به طور مجزا است. این محصول برای افرادی که دست خود را از دست دادهاند کاربردی است. حرکت انگشتان دست به صورت مجزا، استفاده از RFID, پردازش تصویر، ارتباط با رایانه و تلفن همراه و تشخیص حسی از جمله ویژگیهای این محصول به شمار میرود.
زمینی دیگر ۳ هزار سال نوری دورتر از سیاره ما کشف شد
محققان موسسه مکس پلانک در آلمان یک سیاره خارج از منظومه شمسی به نام KOI ۴۵۶.۰۴ رصد کردهاند که اندازه آن تقریباً مشابه زمین و اندکی کمتر از ۲ برابر سیاره خاکی است. این سیاره دور ستارهای به نام Kepler ۱۶۰ مدار میزند. ۹۳ درصد نوری که به سیاره میتابد مربوط به این ستاره است. همچنین این سیاره در فاصله ۳ هزار سال نوری از زمین قرار داد.
ارتقای حوزه تصویربرداری سلولی با میکروراکتوری
در تصویربرداری از اندامکهای سلولی معمولا از مواد فلورسانس استفاده میشود که محدودیتهای زیادی دارد. به تازگی میکروراکتوری برای سنتز نقاط کوانتومی با ابعاد یکنواخت طراحی شده که میتواند نقاط کوانتومی زیستسازگار تولید کند. با این نانوماده، تصویربرداری سلولی با کیفیت بالاتری انجام میشود.
آرامش قبل از طوفان خورشیدی در راه است
خورشید اخیرا فعالیتهای زیادی نداشته است. طی چند سال گذشته شعلهور بودن آن نسبتا ضعیف و کم بوده، اما ممکن است دوباره شروع به فعالیت کند. از اکتبر سال ۲۰۱۷ تاکنون، روز ۲۹ مه امسال، بزرگترین شعله آن فیلمبرداری شده است. این امر نشان میدهد که خورشید وارد چرخه جدیدی شده است و همانطور که دانشمندان پیشبینی کردهاند، طی چندسال به سطح بالاتری از فعالیت میرسد.

لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.