عضو انجمن داروسازان کشور گفت: میکرورباتهای دارورسان به نوعی هدفمند و دقیق داروها را از بافتهای غیر دلخواه جدا کرده و به بافتهای مورد نظر انتقال میدهند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، آرش محبوبی، عضو انجمن داروسازان کشور و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در برنامه رادیویی «روزنه» گفت: میکرورباتهای دارورسان، داروها را در بدن حمل میکنند و به هدف میرسانند و در موقعیت هدف دارو را آزاد میکنند.
وی افزود: رسیدن داروی کافی به بافت هدف در بدن، مهمترین مشکل حوزه دارو رسانی است.
عضو انجمن داروسازان با اشاره به این که سیستمهای حامل روند دارورسانی را تسهیل میکنند، اظهار داشت: در سیستمهای معمولی دارورسانی، دارو پس از ورود به داخل بدن در تمام بخشها توزیع میشود و به تمام بافتهای غیر دلخواه ما نفوذ میکند.
وی با اشاره به این که نفوذ دارو به بافتهای غیر دلخواه عوارض متعددی را برای افراد به همراه میآورد، عنوان کرد: افراد درگیر با سرطان همیشه با عوارض جانبی متعددی – مانند ریزش مو – مواجه میشوند، چرا که داروهای موثر در درمان سرطان به نوعی به بافتهای غیر دلخواه نفوذ پیدا میکنند.
محبوبی افزود: موضوع «دارورسانی» سعی دارد تا به نوعی هدفمند و دقیق داروها را از بافتهای غیر دلخواه جدا کرده و به بافتهای مورد نظر انتقال دهد.
وی با اشاره به موضوع «تجمیع و دفن دارو»، توضیح داد: بسیاری از داروها پس از ورود به بدن از طریق کلیه یا کبد مسیر دفع را طی میکنند. میکرورباتهای دارورسان خاصیت الکترومغناطیسی دارند و همین موضوع باعث میشود تا ما بتوانیم از خارج بدن مسیر داروها را مشخص کنیم و از تجمیع دارو در یک بافت خاص جلوگیری کنیم.
عضوهیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اضافه کرد: در حال حاضر دانشگاههای علوم پزشکی در ایران روی موضوع «حاملهای نانو مغناطیسی داروها» مطالعه میکنند. امروزه بسیاری از حاملهای دارویی در قالب گلبولهای قرمز کار میکنند، به این معنا که گلبولهای قرمز در بدن علاوه بر وظایف خود نقش حامل دارویی را بر عهده میگیرند.