کد خبر:۸۳۴۲۵۹
آخر هفته با اخبار فناوری؛

از تولیدات ۱۷ شرکت پارک فناوری پردیس برای مقابله با کرونا تا هیجان‌انگیزترین شیوه درمان کوررنگی

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

۱۷ شرکت پارک فناوری پردیس به تولید محصولاتی برای مقابله با ویروس کرونا پرداختند

هفده شرکت عضو پارک فناوری پردیس امکان تولید محصولات با چهار عملکرد «پیشگیری»، «تشخیص»، «درمان» و «مطالعات پژوهشی» دارند. در حوزه تشخیص، شرکت «حنان طب پارس»، فاز پژوهشی تولید «کیت تشخیص ویروس کرونا Corona Virus Rapid Test» را طی کرده و به زودی این محصول وارد بازار خواهد شد. شرکت «لیووژن فارمد» نیز در حال تولید «کیت تشخیص ویروس کرونا PCR» می‌باشد که در آینده‌ای نزدیک وارد بازار خواهد شد.

ستاره تخم مرغی کشف شد / سورپرایز جهان برای اخترشناسان

 تنها ۱۵۰۰ سال نوری دورتر، اخترشناسان ستاره‌ای را پیدا کرده اند که فقط از یک سمت تکان دارد. اگرچه چنین شی‌ای در دهه‌های گذشته پیش بینی شده بود، اما اولین بار است که ما آن را می‌بینیم. دون کورتوز، اخترشناس دانشگاهی در انگلیس گفت: «ما از نظر تئوری می‌دانیم که ستاره‌هایی شبیه به این باید از دهه ۱۹۸۰ وجود داشته باشند. من نزدیک به ۴۰ سال است که به دنبال ستاره‌ای مانند این هستم و اکنون یکی را پیدا کرده‌ایم.»
 
 از تولیدات ۱۷ شرکت پارک فناوری پردیس برای مقابله با کرونا تا هیجان‌انگیزترین شیوه درمان کوررنگی

۱۴۰ مجموعه جدید به شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری پیوست

رضا اسدی‌فرد، مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه مرکز شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی با ۱۴۰ عضو جدید سال ۹۸ را به پایان می‌رساند؛ گفت: امسال ۱۶۸ درخواست عضویت جدید داشتیم که با ۱۴۰ مورد آن موافقت شد.

مراکز آزمایشگاهی در سراسر کشور بدون محدودیت می‌توانند به عضویت شبکه آزمایشگاهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بیایند. تنها شرط حضور آن‌ها در این شبکه، ارائه خدمات به عموم مشتریان است.

کپسول دراگون ۱ به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسید

ششم مارچ سال جاری، به عنوان بخشی از بیستمین ماموریت خدمات تدارکی تجاری CRS-۲۰،  اسپیس ایکس کپسول Dragon ۱ را که برای ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) در نظر گرفته بود، به فضا پرتاب کرد. این ماموریت شامل انتقال تدارکاتی مانند مواد مربوط به بیش از ۲۵۰ تحقیق علمی در ISS بود که همچنین نقطه عطفی برای سازندگان هوا فضا به شمار می‌رفت.

 از تولیدات ۱۷ شرکت پارک فناوری پردیس برای مقابله با کرونا تا هیجان‌انگیزترین شیوه درمان کوررنگی

نانولوله‌های منحصربه فرد برای درمان هدفمند سرطان ساخته شد

محققان در دانشگاه علم و صنعت گرنتی با موضوع «طراحی نانو لوله برای درمان سرطان» را انجام دادند. علی ملکی مجری این طرح پژوهشی درباره انجام آن گفت: بارگذاری دارو‌های حساس، کم یاب و گران قیمت بر روی سیستم‌های نانو مواد و در مقیاس کوچک هدفی بود که طرح را با آن آغاز کردیم.

وی ادامه داد: وقتی دارو به صورت کلاسیک وارد بدن می‌شود، امکان هدررفت و نرسیدن آن به بافت هدف وجود دارد. پس با طراحی و استفاده از ترکیباتی سازگار با بدن می‌توان هدفمند دارو را وارد بدن کرد.

هیجان‌انگیزترین شیوه درمان کوررنگی ارائه شد 

در حال حاضر، بعضی از انواع عینک‌های هوشمند که فرکانس‌ها را فیلتر می‌کنند، بصورت تجاری برای افرادی که کوررنگی دارند در دسترس است. اکنون محققان به راهی برای انتقال فیلم‌های تصحیح رنگ به سطح لنز‌های تماسی رسیدند. این نوآوری نه تنها گزینه‌های جدید هیجان انگیزی را به بازار روش‌های درمان کوررنگی اضافه می‌کند، بلکه این فرآیند می‌تواند متناسب با طیف وسیعی از اختلالات بینایی طراحی شود.

نانو کاتالیست‌ها تصفیه آب را با جذب نور انجام می‌دهند

محمد حقیقی، مجری این طرح پژوهشی با بیان اینکه مراحل پایانی ثبت اختراع بین‌المللی این طرح در حال انجام است، گفت: این فناوری متعلق به ایران است. روش‌های بسیاری برای تصفیه آب وجود دارد، اما در این طرح از نورخورشید برای تصفیه استفاده می‌شود که منبعی رایگان و در دسترس است. برای رسیدن به این هدف نانو کاتالیست‌هایی را توسعه دادیم که عمل تصفیه را با جذب نور انجام دهند.

اولین سکونتگاه بشر زیر بمباران کیهانی

پیش از اینکه سد «طبقه» در رودخانه فرات در سال ۱۹۷۰ احداث شود، یک مکان زمین شناسی به نام تپه «ابوهریره» گواهی بر تاریخ حضور مردم چادرنشینی بود که در آنجا برای اولین بار شروع به کشت و زراعت کردند.

جیمز کنت، استاد زمین شناسی سانتا باربارا گفت:  ابوهریره نخستین محلی است که تاثیرات مستقیم یک دنباله تکه تکه شده را در یک مکان انسانی مستند می‌کند. به گفته کنت، این قطعات بخشی از همان دنباله داری هستند که به احتمال زیاد در اواخر دوره پلیستوسن (دوره سوم زمین شناسی) در جو منفجر شده است.
 از تولیدات ۱۷ شرکت پارک فناوری پردیس برای مقابله با کرونا تا هیجان‌انگیزترین شیوه درمان کوررنگی

کیت‌های تشخیص کرونای ایرانی روانه بازار می‌شود

تعداد بالایی از دانش‌بنیان‌ها برای ساخت این کیت‌ها اعلام آمادگی کردند. ۵۰ شرکت داوطلب شدند که بعد از بررسی‌ها پنج شرکت برای ساخت این کیت‌ها انتخاب و قرارداد با آن‌ها منعقد شد. مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعلام مطلب فوق، گفت: تا فرودین ماه سال آینده این کیت‌های تشخیصی ایرانی روانه بازار می‌شود.

هواپیما‌های بدون سرنشین قابلیت خود شارشوندگی می‌یابند

امیرارسلان روزبه، مجری طرح «تولید لایه بی‌بافت پیزوالکتریک با قابلیت تبدیل انرژی ناشی از وزش هوا به انرژی الکتریکی» گفت: پیزوالکتریک‌ها از جمله مواد هوشمندی هستند که بر اثر نیروی فشاری از خود انرژی الکتریکی تولید می‌کنند. این ویژگی منحصر به فرد ابتدا در سرامیک‌ها یافت شد، اما به دلیل وزن سنگین، ترد و شکننده بودن کاربرد‌های محدودی پیدا کرد.

مجری طرح «تولید لایه بی‌بافت پیزوالکتریک» ادامه داد: کاربرد اصلی این پروژه در صنایع هوافضا و به خصوص هواپیما‌های بدون سرنشین و سبک وزن با قابلیت پروازی بلند مدت برای سیستم تامین انرژی و خود شارژ شوندگی است.

مهلت ثبت‌نام در فراخوان «نوپا‌های فناوری‌های همگرا» فروردین ماه ۹۹ پایان می‌یابد

مرکز فناوری‌های همگرا معاونت علمی و فناوری اقدام به انتشار فراخوان‌هایی با عنوان «نوپا‌های فناوری‌های همگرا» کرده است. علاقمندان برای شرکت در این فراخوان تا پایان فروردین ماه سال ۹۹ فرصت دارند نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند. این فراخوان فرصتی به کسب و کار‌های نوپا می‌دهد تا در مسیر توسعه محصول خود قرار گیرند و با اصول بازار آشنا شوند.

بیگانگان در نزدیکی زمین

اخیرا گروهی از دانشمندان یک تجزیه و تحلیلی از نمونه‌های خاکی ۳.۵ میلیارد ساله مریخ منتشر کرده‌اند که حاوی ترکیبات شیمیایی به نام «تیوفن» بوده و بالقوه می‌توانند آلی باشند که اگر آن‌ها وجود داشته باشند، به احتمال زیاد زمانی باکتری‌هایی در این کره زندگی می‌کرده‌اند.

براساس گفته زیست‌شناسان تیوفن‌های خاک دارای نشانه‌هایی از زندگی هستند. وجود این ترکیبات آلی در خاک مریخ محکم‌ترین مدرک را برای وجود زندگی در سیاره‌ای به غیر زمین، نشان می‌دهد.

کپسول‌های نانو موثرتر از قرص‌های رایج برای درمان مشکلات روده هستند

پاول میتولو می‌گوید: «ما به دنبال کمک به افراد مبتلا به بیماری کولیت اولسراتیو و کرون بودیم بدون این که بخواهیم درمان جدیدی را ابداع کنیم؛ بنابراین به سراغ فناوری‌نانو رفتیم تا از آن برای مدیریت دارو استفاده کنیم. ما در حال ساخت نانوکپسول‌هایی هستیم که اندازه آن‌ها تقریبا ۱۰۰ نانومتر است. درون این کپسول‌ها قرار است با دارو‌های رایج در بازار پر شود.»

 از تولیدات ۱۷ شرکت پارک فناوری پردیس برای مقابله با کرونا تا هیجان‌انگیزترین شیوه درمان کوررنگی
 
وی درباره تفاوت این دارو با قرص‌های خوراکی موجود در بازار می‌گوید: «این قرص‌ها در معده با استفاده از یک پوشش ویژه محافظت می‌شوند، نانوذرات در مراحل بعدی از قرص جدا می‌شوند و در فرآیند هضم وارد می‌شوند. بنابراین، حل شدن و رهایش دارو به آرامی و در محل موردنظر که بیماری در آنجا واقع شده، انجام می‌شود. به‌منظور توسعه این نوع نانوذرات، ما باید با بیماری روده آشنا باشیم و ویژگی‌های آن را بدانیم.»
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار