همگان به دنبال یافتن آدم فضاییها هستند که تاکنون محقق نشده است، اما دانشمندان به تازگی به تحقیقاتی رسیدهاند که گویا خبر از حضور فضاییها در مریخ میدهد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، اخیرا گروهی از دانشمندان یک تجزیه و تحلیلی از نمونههای خاکی ۳.۵ میلیارد ساله مریخ منتشر کردهاند که حاوی ترکیبات شیمیایی به نام «تیوفن» بوده و بالقوه میتوانند آلی باشند که اگر آنها وجود داشته باشند، به احتمال زیاد زمانی باکتریهایی در این کره زندگی میکردهاند.
براساس گفته زیستشناسان تیوفنهای خاک دارای نشانههایی از زندگی هستند. وجود این ترکیبات آلی در خاک مریخ محکمترین مدرک را برای وجود زندگی در سیارهای به غیر زمین، نشان میدهد.
البته گروه تحقیقاتی فوق الذکر هنوز از ماهیت این ترکیبات مطمئن نیستند. یک نظریه پیشرو برای وجود تیوفنهای مریخی در واقع تاثیرات شهاب سنگها بر روی سطح سیاره است که باعث میشوند آنها غیرآلی باشند.
در همین راستا دانشگاه واشنگتن طبق اطلاعیهای گفت: تاثیرات شهاب سنگها یک توضیح غیرآلی محتمل است. تیوفنها میتوانند با کاهش ترموشیمایی سولفات ایجاد شوند؛ فرآیندی که شامل مجموعه ترکیباتی است که تا ۲۴۸ درجه فارنهایت گرم میشوند. در زیستشناسی، باکتریها (ممکن است بیشتر از ۳ میلیارد سال پیش نیز وجود داشتند یعنی زمانیکه مریخ گرمتر و مرطوبتر بوده) میتوانند یک فرآیند کاهش سولفات که منجر به تشکیل تیوفن میشود را تسهیل کنند. همچنین راههای دیگری نیز وجود دارند، جایی که تیوفنها خودشان بوسیله باکتریها تجزیه میشوند.
متاسفانه، کاوشگر مریخ زیست ستارهشناس نیست و درنهایت میتواند انسان را به مریخ ببرد تا منشاء تیوفنها مشخص شود. در این میان گروه قصد انجام تحقیقات بیشتری را دارد تا شاید دادههای بیشتری از کاوشگر خود بدست آورد.
محققان مدعی نیستند که جستجو برای زندگی بیگانگان کامل شده است. با اینکه وجود تیوفنها در خاک مریخ بسیار هیجان انگیز است، اما نمیتوان گفت دانشمندان قطعا به دنبال آن هستند. این تنها پیش نیازیست برای اینکه مطمئنا بگوییم آیا تا به حال زندگی در مریخ وجود داشته است یا نه.