کد خبر:۸۹۹۳۱۴
از سیستم ستاره‌ای دریافت شد

سیگنال‌های رادیویی مرموز خبر از وجود بیگانگان در منظومه شمسی می‌دهند؟

محققان اخیرا سیگنال‌های رادیویی مرموزی از سیستم ستاره‌ای همسایه منظومه شمسی شناسایی کرده‌اند که احتمال وجود بیگانگان را تشدید می‌کند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ اخترشناسان که در حال رصد سیگنالهای رادیویی از تمدنهای بیگانه هستند، سیگنال جالبی را از نزدیکترین سیستم ستارهای به خورشید، پروکسیما قنطورس، کشف کرده‌اند. محققان هنوز اطلاعات دقیقی از این کشف منتشر نکرده‌اند، اما طبق اطلاعات منتشر شده تا به امروز این سیگنال پرتویی باریک از امواج رادیویی ۹۸۰ مگاهرتز است که در آوریل و می ۲۰۱۹ در تلسکوپ پارکز در استرالیا شناسایی شده است. این سیگنال تنها یکبار مشاهده شده و بعد از آن دیگر هرگز دیده نشده است. این فرکانس از آن جهت مهم است که باند امواج رادیویی معمولا فاقد سیگنال‌های ماهواره‌های ساخته دست انسان هستند.

بعد از دستیابی به تشخیص سیگنال‌های رادیویی غیرمعمول بین منابع زمینی، خروجی رادیویی طبیعی خورشیدی و منابع طبیعی فراتر از منظومه شمسی، مشخص شد که امواج رادیویی زیادی در اطراف ما وجود دارد.

اما به نظر می‌رسد این سیگنال‌ها مستقیما از سیستم پروکسیما قنطورس آمده است و فقط ۴.۲ سال نوری از زمین فاصله دارد. حتی گزارش شده که سیگنال هنگام مشاهده، کمی جابجایی داشته و این می‌تواند ناشی از تغییر حرکت یک سیاره باشد. پروکسیما قنطورس دارای یک جهان سنگی، ۱۷ درصد بزرگتر از زمین و یک غول گازی شناخته شده است.

گاردین به نقل از یک منبع ناشناس با دسترسی به داده‌های موجود گفت: «این اولین گزینه جدی برای ارتباطات بیگانه بعد از سیگنال معروف کشف شده در سال ۱۹۷۷ که شبیه به بک علامت فنی بود، در نظر گرفته شده است.»

یک چالش ذاتی در جستجوی ارتباطات بیگانه این است که هیچ کس نمی‌داند بیگانگان چگونه ممکن است ارتباط برقرار کنند و هیچکس از تمام منابع طبیعی بالقوه امواج رادیویی در جهان خبر ندارد؛ بنابراین وقتی سیگنال‌هایی دریافت می‌شود که به طرز قابل قبولی تکنولوژیکی به نظر می‌رسند و با توضیحات طبیعی ساده همراه نیستند، احتمال وجود بیگانگان قوت می‌گیرد. فعلا هیچ داده‌ای در مورد این سیگنال عمومی نیست و حتی وقتی علنی شود نیز هیچ پاسخ قاطعی نخواهد داشت.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار