کد خبر:۸۸۷۰۶۲
سوالی هیجان‌انگیز؛

ما به دنبال موجودات فرازمینی هستیم یا آن‌ها در جستجوی ما؟

وقتی به ستارگان نگاه می‌کنید همیشه به یاد داشته باشید که کسی یا چیزی ممکن است از آنجا در حال نگاه کردن شما باشد.
ما به دنبال موجودات فرازمینی هستیم یا آن‌ها در جستجوی ما؟
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ آیا فرازمینی‌ها می‌توانند زندگی روی زمین را پیدا کنند؟ این سوال که آیا زندگی در دیگر جهان‌ها وجود دارد یا نه، بیانگر این است که آیا موجودات فرازمینی هم به دنبال ما هستند و ممکن است ما را پیدا کنند یا خیر؟

درحال‌حاضر بیش از ۴۵۰۰ سیاره فراخورشیدی برای ستاره‌شناسان شناخته شده است، بسیاری از آن‌ها در حالی از زمین دیده شدند که جلوی ستاره مادر خود می‌چرخیدند و نور سطح ستاره را کاهش می‌دادند.

لیزا کالتنگر، دانشیار نجوم دانشگاه کرنل گفت: «بیاید از یک دید دیگر نگاه کنیم و بپرسیم آیا ناظران دیگری می‌توانند زمین را به عنوان یک سیاره متحرک رصد کنند؟»

ستاره‌شناسان ۱۰۰۴ سیستم ستاره‌ای را شناسایی کردند که دارای یک ستاره شبیه به خورشید هستند و سیارات فراخورشیدی که در حال چرخش درون ناحیه خود با دمای متوسط هستند. یکی از کلید‌های این مطالعات جستجوی جهان‌های متناسب با دایره‌البروج زمین است. ستاره‌شناسان بیگانه که در جهان‌هایی همتراز با مدار ما هستند، زمین را به گونه‌ای مشاهده می‌کنند که از جلوی خورشید درحال عبور است.

نوری که از اتمسفر ما عبور می‌کند غلظت بالایی از اکسیژن را در کنار متان و دیگر گاز‌های موجود در دنیای ما را نشان می‌دهد. ستاره‌شناسان اکنون درحال توسعه توانایی جستجوی اتمسفر سیاره‌هایی که به دور دیگر ستاره‌ها می‌چرخند، هستند و به‌دنبال نشانه‌های گویای زندگی می‌گردند. در سال‌های آینده، ستاره‌شناسان می‌توانند اثرات شیمیایی زندگی را در جهان‌های دیگر پیدا کنند.

تلسکوپ فضایی جیمز وب که قرار است در سال ۲۰۲۱ پرتاب شود، قادر به جستجوی جو سیارات دوردست و جستجوی نشانه‌های گویای زندگی خواهد بود. راه اصلی شناسایی سیارات در حال چرخش به دور ستاره، اندازه‌گیری تغییرات منظم نور ستاره است که توسط حرکت سیاره ایجاد می‌شود.

حرکات جو زمین نور‌هایی مانند نور ستاره‌ها ایجاد می‌کند. اگرچه این منظره در شب نورانی بسیار زیباست، اما باعث ایجاد مشکلاتی در رصد‌های ستاره‌شناسی می‌شود. به همین دلیل تقریبا تمام اکتشافات خارج سیاره‌ای با استفاده تلسکوپ‌های فضایی صورت می‌گیرد. با این حال، برخی از ستارگان شناسایی شده از زمین بدون نیاز به دوربین شکاری یا تلسکوپ قابل مشاهده هستند.

وقتی به ستارگان نگاه می‌کنید همیشه به یاد داشته باشید که کسی یا چیزی ممکن است از آنجا در حال نگاه کردن شما باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار