برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
امکان رصد و پایش هوشمند اطلاعات در فضای مجازی محقق شد هوش مصنوعی یکی از موضوعاتی است که در علوم کامپیوتر اهمیت فراوانی دارد و تغییرات در هوش مصنوعی میتوانند تحولات بسیاری را در فناوری اطلاعات به وجود آورد. در واقع هوش مصنوعی به سیستمهایی اطلاق میشود که میتوانند واکنشهایی مشابه رفتارهای انسان از جمله درک شرایط پیچیده، شبیهسازی فرآیندهای تفکری و شیوههای استدلالی انسانی و پاسخ موفق به آنها برای حل مسایل را داشته باشند.
یک شرکت دانشبنیان توانسته با بهکارگیری توان و دانش بومی به تولید محصولی برپایه هوش مصنوعی دست پیدا کند که توانایی رصد و پایش و دادهکاوی فضای مجازی را دارد.
قراردادهای دانشبنیان مشمول معافیت بیمهای میشوند پرویز کرمی رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در یکی از تفاهمنامههایی که میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان تأمین اجتماعی به امضاء رسید، مقرر شد تا در راستای تسهیل کسبوکار شرکتهای دانشبنیان، کلیه قراردادهای دانشبنیان که به تأیید معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور میرسند، از پرداخت ضرایب حق بیمه قراردادها معاف گردند.
وی در ادامه گفت: شرکتهایی که متقاضی استفاده از این معافیت هستند، میتوانند با مراجعه به سامانه Reg.daneshbonyan.ir درخواست خود را به همراه متن قرارداد و نامه اعلام پایان پروژه ارسال کنند.
بهبود صنعت غذایی به وسیله روش زیستی حلقه اتصال بخش خصوصی و دانشگاه است مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه صنعت غذایی کشور یکی از صنایع حیاتی، حساس و مهم در کشور است، گفت: بهبود کیفیت این صنعت به معنای ارتقای امنیت روانی و جسمی مردم است به همین دلیل به دنبال ارتقای این صنعت با روشهای زیستی هستیم.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش میکند با اجرای برنامه بهبود صنعت غذا به وسیله روشهای زیستی حلقه اتصالی باشد میان بخش خصوصی تولید کننده محصولات غذایی و دانشگاهها تا از این طریق همه کارخانجات تولید صنعت غذا در بخش تولید، پسماند و بستهبندی را به این زنجیره وارد کند.
مرکز توسعه فناوریهای توانبخشی از راه دور افتتاح شد طرح کلان ملی «مرکز فناوریهای توانبخشی از راه دور» با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افتتاح شد تا تدوین الگوی فناورانه برای توانبخشی از راه دور بیماران سرعت گیرد.
اجرای این طرح کلان ملی فرصتی برای بیماران فراهم میکند تا در خانه با استفاده از فناوریهای نوین بهبود یابند. مزایای راه اندازی این مرکز را باید کاهش رفت و آمد بیمار به کلینیک، مدیریت زمانی جلسات درمان مطابق تمایل کار، پوشش ۶۰ تا ۷۰ درصد فرآیندهای کاردرمانی و بهره گیری از فناوریهای واقعیت مجازی، بایوفیدبک، بازیسازی و سنجش حرکات بدن دانست.
کیتهای تشخیصی کرونا در کشور تولید خواهد شد مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به همکاری مشترک ستاد توسعه زیستفناوری و اداره کل آزمایشگاههای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای تولید کیتهای تشخیصی کرونا ویروس، گفت: بر اساس این همکاری مشترک قرار است با استفاده از توانمندی شرکتهای دانشبنیان، کیتهای تشخیصی را در داخل کشور تولید کنیم.
به گفته قانعی، به زودی فراخوان تولید این کیتها برای مشارکت دانشبنیانهای توانمند اعلام خواهد شد. هر شرکتی که در بازه زمانی کوتاه مدت و با بهترین کیفیت، کیتهای تشخیصی را تولید کند، در این طرح حمایت میشود.
تیمهای بازیساز رایانهای جذب مرکز رشد بازیسازی میشوند بازیسازی رایانهای، از جمله رشتههای کاری اصلی مورد حمایت ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز در زیست بوم توسعه صنایع خلاق و فرهنگی است. بر این اساس برای توسعه مرکز رشد بازیسازی و همچنین توانمندسازی بازیسازان ایرانی و نیز پیوند تیمهای بااستعداد و ماهر به صنعت بازی، تیمهای جدید در این مرکز پذیرفته میشوند.
از جمله مهمترین خدماتی که به این تیمهای بازیساز عرضه میشود، اختصاص فضای کار رایگان، ارتباط با سرمایهگذاران تخصصی حوزه بازیسازی و معرفی بازیهای تولید شده به این شبکه است.
کرمی: پایاننامههای دانشگاهی کاربردی میشود پرویز کرمی دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره برگزاری جشنواره و مسابقه «پاناسه» گفت: سالانه حدود ۸۰۰ هزار پایان نامه در کشور ارائه میشود که معادل یک درصد جمعیت کشور است. این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته تعداد پایاننامهها کمتر از نیم درصد جمعیت آنها را شامل میشود. یعنی تعداد تحقیقات دانشجویی انجام شده در ایران حداقل ۲ برابر کشورهای پیشرفته است.