عراق در حالی وارد هجدهمین تابستان داغ پس از ۲۰۰۳ شده که مشکل برق به رغم هزینه کردهای غیرقابل تصور برای آن هنوز حل نشده است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید رضا الغرابی، تحلیلگر مسائل حوزه غرب آسیا در صفحه توئیتری خود نوشت: عراق در حالی وارد هجدهمین تابستان داغ پس از ۲۰۰۳ شده که مشکل برق به رغم هزینه کردهای غیرقابل تصور برای آن هنوز حل نشده است. جنرال الکتریک آمریکا با سه قرارداد ۱.۵ میلیارد دلاری، ناامید کننده بود. نتیجه قرارداد عظیم ۱۴ میلیارد دلاری عبدالمهدی با زیمنس هنوز مشخص نیست.
هر ساله با شدت گرمی هوا، اعتراضات مردمی در عراق به کمبود و قطعیهای برق افزایش میباید و حتی شکل خشونت آمیز به خود میگیرد. پرونده برق در عراق با باید پروندهای سیاسی دانست. به نظر میرسد برق اهرم فشار واشنگتن بر دولتها در عراق است تا از این اهرم برای تحقق خواستههای خود بهره ببرد. خشم آمریکاییها از قرارداد با زیمنس وتهدید مقامات عراقی نشان میدهد برق عراق چه اهمیتی برای آمریکا دارد.
تاکنون میلیاردها دلار برای تأمین و تجهیز شبکههای برق در عراق هزینه شده که بخشی از آن به تنهایی میتوانست برای تأمین دائم آن کمک کند اماکلاف سردر گم برق در عراق داغ را نمیتوان تنها در سوء مدیریت مقامات عراقی جستجو کرد. بهانه جویی مقامات دولت جدید درخصوص نقص برق از هم اکنون آغاز شده و همچنان باید شاد تابستانی بسیار داغ بود.