به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ این روزها بحران سراسر آمریکا را فرا گرفته و اعتراضات به خشونت علیه رنگین پوستان، تبعیض و نژادپرستی و همچنین رکورد شکنی مبتلایان به کرونا که ینگه دنیا را در صدر فهرست افراد مبتلا به کرونا قرار داده، سبب شده است تا ابرقدرت جهان حالا در یک بحران داخلی گرفتار شود.
اما همین بحرانهای فزاینده نیز سبب نشده است که ایالات متحده و رهبران آن از شانتاژ رسانهای و تهمت زنی به دیگر کشورها دست برداشته و به جای تهمت پراکنی به دیگر کشورها و دولتهایی که همسویی سیاسی با واشنگتن ندارند، به مشکلات داخلی خود بپردازند.
حقوق بشر آمریکا
این روزها مقامات کاخ سفید بارها با حمله به دولتهای چین و ایران مدعی شدهاند که حقوق بشر در زندانهای این کشور رعایت نمیشود و زندانیان از حقوق اولیه خود برخوردار نیستند.
این اتهام زنیها توسط سردمداران کاخ سفید در حالی است که این روزها مردم آمریکا به دلیل قتل جورج فلوید، آمریکایی سیاهپوستی که توسط پلیس به صورت تراژیکی به قتل رسید، در اعتراض به تبعیض نژادی سیستماتیک در خیابانهای این کشور راهپیمایی میکنند و جواب اعتراض مسالمتآمیز آنها، گاز اشک آور و اسپری فلفل شده است.
شبکه سیانان آمریکا هفته گذشته در گزارشی به وضعیت اسفناک بازداشتها در ایالات متحده پرداخت که در آن آماری منتشر کرد که بسیار شوکه کننده بود و نشان میداد، وضعیت در آمریکا به هیچ وجه چیزی نیست که رسانههای جریان اصلی متعلق به این کشور سعی در نمود بخشی از آن دارند.
عنوان این گزارش که به قلم «راب پیچیتا» نوشته شده، «پلیس آمریکا بیش از هر کشور توسعه یافتای شلیک میکند، میکشد و زندانی میکند» بود و در آن بازه زمانی ژوئن ۲۰۱۵ تا مارس ۲۰۱۶ مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس گزارش سیانان در این بازه زمانی، یک هزار و ۳۴۸ نفر در زمان بازداشت توسط پلیس آمریکا کشته شدهاند که اگر نسبت روزانه آن را محاسبه کنیم، به طور میانگین روزی چهار نفر در آمریکا توسط پلیس در زمان بازداشت به قتل رسیدهاند.
در زندانهای آمریکا چه خبر است؟
سیانان در ادامه گزارش خود آمار خیره کننده دیگری را نیز از میزان بازداشتیها در آمریکا ارائه میدهد که بر اساس آن، در سال ۲۰۱۸ در ایالات متحده ۱۰ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۹۶۰ نفر بازداشت شدهاند. این به معنی آن است که از هر ۳۲ آمریکایی در سال ۲۰۱۸، یک نفر بازداشت شده است.
همین موضوع موجب شده است که آمریکا بهعنوان بزرگترین زندان در جهان شناخته شود و بر اساس گزارش سیانان، از هر ۱۰۰ هزار آمریکایی، ۶۵۵ نفر در زندان هستند. از همین رو است که ایالات متحده با وجود آنکه تنها پنج درصد از جمعیت جهان را دارد؛ اما ۲۵ درصد از تمامی زندانیان جهان مربوط به این کشور است.
اما نکته جالبتر ماجرا درباره زندانهای آمریکا این است که در این کشور، زندانها بهصورت خصوصی اداره میشوند و از این رو، انگیزه مالی برای افزایش تعداد زندانیان وجود دارد که این موضوع اتفاقاً در مکتب لیبرالیسم و اقتصاد بازار محور، توجیه منطقی خود را پیدا میکند. چرا که در این نوع نگاه اقتصادی، به انسان (زندانی) بهعنوان یک کالا برای کسب درآمد نگاه میشود.
«امیلیا ولمان» از گروه «گیلفورد برای تعریف آمریکا» معتقد است: بسیاری از زندانهای آمریکا خصوصی هستند و افراد از این راه کسب درآمد میکنند و این امر به خودی خود به آنها انگیزه میدهد تا جایی که میتوانند افراد بیشتری را در زندانها داشته باشند.
مرکز تحقیقات pew در آمریکا نیز در تازهترین گزارش خود با انتقاد از شمار بالای زندانیان در ایالات متحده، عنوان کرده است: آمریکا بیش از هر کشوری در دنیا زندانی دارد و بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در پشت میلههای زندان بوده که این میزان یک درصد از جمعیت بزرگسال این کشور است.
نشریه «نیو ریپابلیک» نیز در گزارشی درباره خشونت در زندانهای آمریکا مینویسد: در حالی که رسانههای آمریکایی موضوع خشونت و بدرفتاری با زندانیان را بازتاب نمیدهند، گزارش وزارت دادگستری ایالات متحده حقیقت دیگری را برملا میکند.
بر اساس این گزارش خشونت ها در زندانهای آلاباما طی پنج سال گذشته دو برابر و میزان قتل نیز هشت برابر میانگین ملی شده است و این وضعیت در زندانهای ایالتی و فدرال دیگر نیز همینگونه است، به طوری که سال گذشته میلادی در زندانهای فلوریدا ۴۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند.
همین موضوعات سبب نارضایتی سازمان عفو بینالملل از اقدامات آمریکا شده است، به طوری که این سازمان ایالات متحده را متهم به سیاسیکاری و ایجاد جو ارعاب کرده در حالی که واشنگتن در ظاهر، دم از عدالت و آزادی میزند.
بر اساس گزارش سیانان، در طول سال ۲۰۱۹ یک هزار و ۹۹ نفر در آمریکا به دست پلیس و با شلیک گلوله کشته شدهاند که آمار بسیار بالایی در مقابل کشورهای در حال توسعه است.
سیانان در ادامه گزارش خود افزوده است که احتمال اعمال خشونت علیه سیاهپوستان در آمریکا چهار برابر سفیدپوستان است و در حالی که خشونت علیه سیاه پوستان، ۲۷۳ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است، همین آمار برای سفیدپوستان، تنها ۷۶ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است.
در همین رابطه «مجله آمریکایی سلامت» در گزارشی اعلام کرده است که احتمال کشته شدن سیاهپوستان بهدست پلیس، سه برابر سفیدپوستان است و در عین حال، سیاهپوستان اکثریت شمار زندانیان را در ایالات متحده تشکیل میدهند.
با این وصف چگونه است کشوری که خود بزرگترین ناقض حقوق بشر در جهان آن هم علیه مردم خود است، دیگر ملت گها را به بهانه نقض حقوق بشر تهدید و مجازات میکند؟
این آمار دهشتناک نشان میدهد که آنچه مقامات آمریکایی در این چند دهه در مورد رعایت حقوق بشر و حفظ کرامت انسانی در مورد سایر کشورها میگویند، تنها ادعاهایی است تا بتوانند با سیاسیکاری مقاصد و اهداف زور مدارانه خود را پی بگیرند.
آمریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر
باید گفت که آمریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر در جهان است. این خبر شاید برای بسیاری از رسانه ها و مردم جهان، شگفت انگیز و باور نکردنی به نظر برسد؛ اما قدرت پرده پوشی و پنهانکاری از نوع آمریکایی آن تاکنون توانسته، اذهان بسیاری را نسبت به این واقعیترین خبر در دنیای رسانه، بی باور و مردد سازد.
این نشان می دهد که آمریکا در عین حالی که بزرگترین مدعی حقوق بشر است، بزرگترین ناقض آن نیز هست و این یعنی اینکه حقوق بشر آمریکایی، بزرگترین دروغ و فریب دنیای ما است.
آمریکا حتی حقوق بشر را نیز دستمایه سلطه غیرقانونی خود بر سرنوشت ملتهای جهان قرار می دهد و این یعنی سواستفاده بیرحمانه از نام و عنوان حقوق بشر در جهت امیال و آمال غیرقانونی و فریبکارانه سیاسی، نظامی و اقتصادی قدرتهای جهانخوار.