به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، احمد مهری، اپیدمیولوژیست و پژوهشگر حوزه سلامت عمومی اظهار داشت: در بیماریهای تنفسی مانند کرونا شاهد اپیدمیهای گسترده هستیم یعنی اینکه افزایش موارد ابتلا به صورت رفت و برگشتی است و این گونه نیست که مانند اپیدمی مسمومیت عدهای به بیماری مبتلا شوند و اپیدمی تمام شود.
وی افزود: این مدل اپیدمیهای گسترده تنفسی تا زمان تولید واکسن و ابتلای درصد قابل توجهی از مردم به این بیماری از بین نخواهد رفت.
مهری در پاسخ به این پرسش که وضعیت افزایشی ابتلای بیماران تا چه زمانی ادامه دارد گفت: اگر مردم در سطح وسیع رفتار قابل توجه و اقدامات علیه شیوع بیماری داشته باشند دو هفته بعد شاهد کاهش موارد مبتلایان، سه هفته بعد شاهد کاهش موارد بستری و هفته چهارم کاهش موارد فوت را خواهیم دید.
اپیدمیولوژیست ادامه داد: اکنون در سطح جامعه هرگونه مداخلهای صورت گیرد ظرف دو هفته شاهد تاثیرات آن خواهیم بود، در شرایط فعلی راهی جز اقدام رویکرد جامع استفاده از ماسک، فاصلهگذاری اجتماعی، قطع هرگونه مراسم و دورهمی و رعایت بهداشت دستها نداریم.
مهری گفت: تا زمان پیدا شدن واکسن کرونا باید با کرونا زندگی کنیم و ممکن است بین ۸ الی ۱۲ ماه دیگر واکسن به دست ما برسد و در این مدت نباید رفتارهای خودمراقبتی را کنار بگذاریم.