دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل گفت: باید از رئیس جمهور پرسید در بازار مسکن با این فاجعهای که آخوندی رقم زده چه کرده و چه برنامهای دارد؟ در خصوص شکست همگرایی با غرب نیز پاسخگو باشد.
علیپور دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: حتما آسیبهایی مترتب اقدام مجلس برای سوال از رئیس جمهور خواهد بود؛ اما واقعا چاره چیست؟ ماشین دولت حرکت نمیکند و ایستاده است حالا مجلس چه کند؟ باور عمومی که البته تا حد زیادی از نظر خود من هم درست است این شده که دولت مملکت را به حال خود رها کرده است حالا عدم تحرک مجلس هم اگر کنار این وضعیت قرار بگیرد چه خواهد شد؟ جز تشدید ناامیدی آورده دیگری هم دارد؟ خب پس در شرایط فعلی لازم است مجلس ورود کند، تنها امید باقی مانده در کشور هم همین مجلس است.
وی افزود: تعارف که نداریم کشور به اشباع ناکارآمدی رسیده و با یک بحران طرفیم، هر چند امیدی به دولت نیست و حتی بعد از جلسه سوال هم خیال اینکه اتفاق جدیدی در راستای اصلاح امور بیافتد خیال خامی است. اما لازم است مجلس به خط بزند، تمام تلاشش را بکند، لااقل به جامعه ثابت کند هنوز کسی هست که دغدغه اصلاح امور را داشته باشد، هنوز مسئول به معنی دقیق کلمه که احساس مسئولیت کند در کشور داریم.
دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت: جامعه به حدی از ناامیدی از دولت رسیده که خود را مقابل دولت میبیند، حالا ورود مجلس میتواند گام موثری برای تزریق امید به جامعه باشد، البته به شرط آنکه مجلس ملاحظات و ظرائف لازم را رعایت کند که این دست اتفاقات حمل بر نبرد قدرت بین مجلس و دولت نشود و مردم باور کنند که مجلس اگر جایی دولت را مواخذه میکند به خاطر درد مردم و اصلاح امور است و نه چیز دیگر.
علیپور بیان کرد: سوال از رئیس جمهور یکی از حساسترین ابزارهایی است که مجلس دراختیار دارد، منطقی نیست که بدون ملاحظه این ابزار به کار گرفته شود. روابط مابین دولت و مجلس باید حسنه باشد و طرفین باید تمام تلاش خود را برای مثبت ماندن این روابط به کار بگیرند. مثل دو نفر تاجر که برای کنترل بازار باید با هم تعاملات مثبت داشته باشند. حالا اگر چک یکی از آنها پاس نشود به نظر شما منطقی است که دومی به سرعت ابعاد حقوقی ماجرا را به جریان درآورد؟ البته که حتی اگر این کار را بکند حق با اوست، اما بهتر است که این مسیر را به عنوان آخرین گزینه انتخاب کند و قبل از آن راههای دوستانهتر را امتحان کند. از همین بابت به نظر میرسد استفاده از این ابزار هر چند حق مجلس است، اما بهتر است در استفاده از این حق کمی دست به عصا حرکت کند.
وی اظهار داشت: شرایط خاصی بر کشور حاکم است و تجربههای پیشین مثل ماجرای استعفای ظریف نشان میدهد که دولت آستانه تحمل پایینی دارد ممکن است اتفاقات تلخی رقم بخورد، ولی به هر حال شایسته نیست که این دست تبعات که عمدتا به همین علت یعنی آستانه تحمل پایین دولت است مجلس را منفعل کند.
دبیر سابق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت: معتقدم باید از رئیس جمهورپرسیده شود در بازار مسکن دولت با این فاجعهای که آقای آخوندی رقم زده چه کرده و چه برنامهای دارد؟ همچنین باید پرسید که برنامه دولت در حوزه سیاست خارجی پس از شکست همگرایی با غرب که سیاست آقای ظریف بوده، چیست؟ بحث دیگر اینکه در حوزه نفت سیاستهای آقای زنگنه بحران اقتصادی را تشدید کرده است پس باید از رئیس جمهور پرسید که آیا وقت حرکت به سمت توسعه صنایع تکمیلی و پایین دست پتروشیمی نرسیده است؟ سوال دیگری که باید پرسیده شود این است که دولت مضرات احتمالی شرایط فعلی بورس در آینده را چطور کنترل خواهد کرد؟
علیپور با بیان اینکه باید از رئیس پرسید که در وزارت ورزش و جوانان چه اتفاقی در حال رقم خوردن است و برنامه دولت برای «جوانان» چیست؟ معاونت امور زنان چه کرده است؟ میراث فرهنگی چه برنامهای خواهد داشت؟ و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه کرده؟ اضافه کرد: البته همانطور که گفتم باور بنده این است که عمده این سوالات بیجواب است؛ لذا بهتر است مجلس نگاه ایجابی خود را هم به رئیس جمهور ارائه کند و بگوید چه اتفاقی باید بیافتد. به هر روی غم انگیز است، اما کسی توقعی از دولت ندارد؛ پس بهتر است مجلس پیشنهاداتی را هم ارائه کند.
وی بیان کرد: معتقدم تجربه حضور ظریف در مجلس نشان میدهد جلسه سوال از رئیس جمهور جلسهای آرام و بیحاشیه نخواهد بود.