
وقتی دانشجویان سپر بلا میشوند / دانشگاه علوم پزشکی اهواز تمام کارورزان را به بیمارستانها فراخواند!
بی توجهی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و کمبود امکانات و تجهیزات بهداشتی و درمانی برای مقابله با این ویروس، شاید از دلایل گسترش شیوع این ویروس و عدم کنترل آن هستند، اما موضوعی که غیرقابل انکار است، تدابیر بی اساسی است که برخی مسئولان میاندیشند.
استان خوزستان در وضعیت قرمز قرار دارد و اوضاع خوبی به لحاظ شیوع ویروس کرونا ندارد. با این حال، ستاد مبارزه با کرونای این استان و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اهواز اخیرا تدبیری اندیشیدند که صدای دانشجویان پزشکی را درآورده و به آن معترض هستند.
بیشتر بخوانید:
با اینکه از اوایل شیوع، دانشجویان پزشکی و اینترنها پای کار بودند، اما تصمیم گیری اخیر این دانشگاه، به نحوی بوده که دانشجویان به گلایه مندی از آن پرداختند و هنوز پاسخ صریح و روشنی از سوی جندی شاپور اهواز برای تغییر در این تصمیم دریافت نکردند. طبق این تصمیم گیری مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، تمام کارورزان پزشکی فراخوانده شدند و حضور اینترنها در بیمارستانها اجباری شده و قرار است به صورت روتیشن، فعالیت داشته باشند.
این در حالی است که، از ابتدای شیوع کرونا در خوزستان تا به الان، کارورزان پزشکی پای کار ماندند و جان و سلامت خود و خانواده هایشان را فدای مردم خوزستان کردند و در این بازه، هیچگاه هیج بخشی از بیمارستانها را خالی نکردند و هیچ کشیکی را بدون اینترن نگذاشتند و با اینکه تمام سعی خود را کردند، البته با این حال شاهدیم که قریب به یک سوم مبتلایان و فوتیهای کشور بر اثر کرونا مربوط به استان خوزستان است.
این تصمیم گیری دانشگاه، در حالی صورت گرفته که به گفته دانشجویان بیمارستانهای استان خوزستان در زمینه فراهم کردن لوازم و تجهیزات بهداشتی برای حفظ سلامت و جان کادر درمان و مردم، در مضیقه قرار دارند و حتی برخی از لوازم حفاظتی به صورت ناقص و یا با تاخیر در اختیار دانشجویانی که کشیک دارند، قرار میگیرد.

طبق گفتههای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، تعداد اینترنهایی که در حال حاضر در کشیکهای بیمارستانی برای فعالیت در بخش کروناییها حضور دارند، پاسخگوی نیاز بیمارستانها و بیماران است و با توجه به اینکه از تعداد مراجعات به بیمارستان کم شده و فقط بیماران کرونایی و اورژانسی به این مراکز مراجعه میکنند، نیازی به افزایش تعداد اینترنها و حضور روتیشن کارورزان نیست.
بیشتر بخوانید:
به گفته خود دانشجویان از ابتدای شیوع کرونا در خوزستان و با توجه به اینکه تجهیزات کافی در اختیار دانشجویانی که کشیک بیمارستانی بودند، قرار نگرفته، روزانه شاهدیم که پاسخ تست کرونای تعدادی از کارورزان مثبت اعلام میشود و از طرفی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، محلی برای اقامت این افراد در نظر نگرفته و این مسئله نیز مورد انتقاد دانشجویان قرار گرفته است. با ادامه این روند و اجرایی شدن تصمیم اخیر دانشگاه مبنی بر فراخواندن تمام کارورزان پزشکی، قطعا بازی با جان این افراد و خانواده هایشان تلقی میشود.
از سویی، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز اعلام کردند در شرایطی که با تاکید وزیر بهداشت و توسعه زیرساختهای مجازی، بخش زیادی از مشکلات آموزشی حل شده، حضور بی مورد چند صد کارورز در بخشهایی که در روزهای گذشته با کارورزان کشیک نیز به راحتی قابل اداره بوده، هیچ معنی و مفهومی ندارد و خواستار اصلاح این تصمیم هستند.
البته، کارورزان پزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز برای رساندن صدای خود به مسئولان در نامهای خطاب به ستاد مبارزه با کرونا استان خوزستان اعلام کردند: فراخواندن تمام کارورزان پزشکی به بیمارستانها مورد اعتراض ما بوده و خواستار اصلاح وضعیت حضورمان هستیم.

یکی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز در خصوص وضعیت رسیدگی به بیماران در بیمارستان ها، به خبرنگار ما میگوید: متاسفانه روزانه تختهای بیشتری را برای بیماران کرونایی در نظر میگیرند به این صورت که مثلا بخش قلب بیمارستان گلستان اهواز تعطیل شد و در آن فقط بیماران کرونایی بستری میشوند. حتی بیمارستانهایی که مرکز کرونا بودند، تختها پر شده و بیمارستانهای دیگری را برای این مسئله دخیل کرده اند.
این دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در خصوص مثبت شدن تست دانشجویانی که کشیک بیمارستان بودند، اظهار میکند: هر روز پاسخ تست تعدای از کارورزان مثبت اعلام میشود و دانشگاه محلی برای اقامت این افراد در نظر نگرفته، به طور مثال، در یکی از خوابگاهها در یک فلت، تست قریب به سه نفر مثبت است و این آمار تقریبا در باقی فلتها و طبقه هم مشاهده شده است. این مسئله جان خود این افراد و خانواده هایشان را هم تهدید میکند. در ضمن کمبود امکانات خوابگاهی و مشکلاتی مانند حضور ساس و حشرات و انتقال دانشجویان به خوابگاههای دیگر هم خود علل دیگری است.

قطعا ادامه این وضعیت و اجباری شدن حضور تمام کارورزان در بیمارستان ها، تهدیدی جدی برای گسترش شیوع کرونا بین کادر درمان و خانوادههای آنان در استان خوزستان خواهد بود و بهتر است دانشگاه علوم پزشکی اهواز در این مورد، به مطالبات دانشجویان و کارورزان پزشکی توجه کنند.
ناگفته نماند که این تصمیم در حالی در استان خوزستان اجرایی میشود که در سایر استانها و دانشگاههای علوم پزشکی، حضور همه اینترنها در بیمارستانها فعلا ممنوع است، چرا که حضور بیشتر این افراد باعث ابتلای تعداد بیشتری از دانشجویان میشود.
گفتنی است، پیگیریهای خبرگزاری دانشجو، پیرامون فراخواندن تمام کارورزان پزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز همچنان ادامه دار خواهد بود.
فکر کردید فقط اهواز اینجوریه؟! اصفهان اینترن ها رو آف کرده ولی رزیدنت ها رو به اجبار کشونده پای ماجرا، می دونید چرا؟! چون رسانه ها فقط اینترن رو می شناسن و کسی خبر از رزیدنت ها نداره، اونم فقط با حقوق دو میلیون تومن در ماه!!!