تحقق حماسه اقتصادی و حل مشکلات مردم، دولت باید فضا را برای رقابت مناسب بخش خصوصی فراهم کند و تا زمانی که در فعالیتهای مربوط به بازار از مردم کمک گرفته نشود، دولت به تنهایی قادر به حل مشکلات نخواهد بود.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی برجی؛ * این روزها هرچه اوضاع اقتصاد کشور و شرایط زندگی و معیشت مردم بر اثر سوء مدیریت و بیتدبیری دولت سختتر و تنگتر میشود، موضعگیری و اظهارات دولتمردان در توجیه این شرایط نیز عجیبتر و تحیرانگیزتر میشود و در برخی موارد حتی مصداق نمک پاشیدن بر روی زخم مردم!
یک نماینده باید نسبت به مطالبات در حوزه انتخابیه، استان و کشور اشراف کامل داشته باشد تا بتواند طی همافزایی با نمایندگان برای حل آنها گام بردارد، حتی یک نماینده باید مطالبات منطقهای و فرامنطقهای را هم بشناسد. باید ببینیم وظیفه مجلس و نماینده چیست؟ نمایندگان با قانونگذاری در عرصه اقتصاد میتوانند موجب رونق در عرصههای صادرات، اقتصاد و فرهنگ شده و آنان را نجات دهند. مجلسی موثر است که شفاف و شیشهای باشد و مردم از رای نمایندگان و وکلای خود آگاه باشند و بدانند در مورد سرنوشت آنها نماینده آنها چه تصمیمی گرفته و چه رای داده است. مردم باید این خواسته به حق خود را از کاندیدا مطالبه کنند و از آنها بخواهند که بعد از انتخاب شدن به عنوان نماینده همچنان با آنها شفاف و صادق بوده و رای و نظر خود را در مباحث مختلف به مردم اعلام کنند.
همچنین کاندیداها باید این شفافیت را پیش از رفتن به مجلس در بحث هزینههای انتخاباتی خود لحاظ کنند و برای مردم شفاف بیان کنند که این هزینههای بعضا سرسام آور و عجیب و غریب تبلیغات از کدام محل تامین میشودهمه ما میدانیم که نمایندگان ملت وظایف خطیر و متنوعی را برعهده دارند هرچند که تمامی آنها در دو عنوان کلی قانونگذاری و نظارت قابل تجمیع است بطوری که اصول مندرج در فصل ششم قانون اساسی به این دو وظیفه ذاتی مجلس و نمایندگان مربوط میشود، چگونگی قانونگذاری ونظارت به استناد اصول قانون اساسی؛ درآیین نامه مجلس که بنا به ضرورت در هر دوره جدید امکان اصلاح دارد بیان شده است.
طبق اصل ۷۱ قانون اساسی؛ مجلس در عموم مسائل کشور در حدود مقرر در قانون اساسی میتواند قانون وضع کند و مرکز قانونگذاری کشور محسوب میشود و اگر از این اصل تخلفی صورت گرفته مجلس با اعمال نظارت قانونی باید از آن جلوگیری کند.
دولت باید در راستای حل مشکلات اقتصادی، در مرحله اول و در کوتاه مدت نسبت به کاهش فشار اقتصادی بر مردم اقدام کند و گرانی افسار گسیخته در کشور که معلول عدم نظارت صحیح است، مرتفع شود و در برنامههای میان مدت و بلندمدت خود نیز به حل سایر مشکلات در حوزه اقتصادی بپردازد. در راستای تحقق حماسه اقتصادی و حل مشکلات این حوزه، دولت باید فضا را برای رقابت مناسب بخش خصوصی فراهم کند، تا زمانی که در فعالیتهای مربوط به بازار از مردم کمک گرفته نشود، دولت به تنهایی قادر نخواهد بود در این حوزه حضوری موفق داشته باشد.
مهدی برجی، دبیر واحد ماهنشان قرارگاه احمدی روشن
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.