کد خبر:۸۶۱۵۶۳
یادداشت دانشجویی |

اوضاع بدتر معیشتی با برجام

گره‌بستن سیاست خارجی و داخلی به برجام و هم‌چنین ناکارآمدی تیم اقتصادی دولت، باعث پدیدآمدن، اوضاع بد معیشتی و مشکلات اقتصادی مشابه برای مردم شده است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سپهر قاسمی؛ بیش از هفت سال از عمر دولت تدبیر و امید می‌گذرد. در این هفت سال به خصوص در این سه سال که از فعالیت دولت دوازدهم می‌گذرد، شرایطی در کشور ایجاد شده است که ما در هیچ دوره‌ای شاهد آن نبوده‌ایم.

گره‌بستن سیاست خارجی و داخلی به برجام و عدم موفقیت دولت در این زمینه و هم‌چنین ناکارآمدی تیم اقتصادی دولت که باعث پدیدآمدن نرخ بالای تورم، گرانی افسار گسیخته، اوضاع بد معیشتی مردم و مشکلات اقتصادی مشابه برای مردم شده است. با این همه مقامات دولت تدبیر و امید معتقدند عملکرد بسیار موفقی در زمینه کنترل نرخ تورم و مهار رشد افسارگسیخته قیمت‌ها داشته اند و همواره در مباحث خود از کاهش شتاب رشد قیمت‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های خود یاد می‌کنند.

طبق صحبت‌های اخیر اسحاق جهانگیری در راستای رضایت مندی بیشتر مردم و توان مدریتی بالا می‌توان ایراداتی را به صحبت‌های ایشان گرفت که از آن جمله می‌توان به تنش در بازار ارز، گرانی در بازار مسکن، تورم در بازار خودرو، گرانی در بازار سکه و طلا و ... اشاره داشت. شاید دولت توانست بعضی بازار‌ها را تا مدت کوتاهی به کنترل خود درآورد که می‌توان به بازاری، چون بازار خودرو اشاره داشت که تا حدود یک ماه دولت آن را کنترل کرد، اما این کنترل مسکنی بیش نبود، زیرا دوام چندانی نداشت و بعد از آن قیمت‌ها دوباره افزایش پیدا کردند که مسلما عموم مردم نمی‌توانند در چنین بازاری احساس رضایت کنند.

همچنین در صحبت‌های اخیر ریاست جمهوری می‌خوانیم که برای کنترل مسکن و اجاره بها جلساتی تشکیل شده است، ولی این جلسه‌ای که بالاخره بعد از هفت سال تشکیل شد چه ثمره‌ای برای مردم داشته است؟ این وعده و وعید‌ها تا کی می‌خواهد ادامه داشته باشد! آیا مردم می‌توانند به امید این وعده و وعید‌ها زندگی کنند؟ آیا تیم اقتصادی دولت دوازدهم توان اداره کشور در شرایط حساس و خطیر کنونی را دارد؟

اگرچه حال با مشکلات و موانعی روبرو هستیم از جمله تحریم، جنگ اقتصادی، عوامل قهریه و...، اما هنگامی که شما این مسئولیت والا را پذیرفتید باید تمام حالت‌های ممکن و ناممکن را پیش بینی کنید تا مردم در چنین وضعیت بدی قرار نگیرند. وضعیت به گونه‌ای نشود که بیش از نیمی از مردم زیر خط فقر باشند.

به صلاح است دم از مذاکره با غرب و قبول هر ناممکنی را در وضع کنونی فراموش کرده و بیشتر به داخل توجه کنید بهتر است از ظرفیت‌های داخلی بیشتر بهره ببرید. مگر تجربه برجام برایتان کافی نبود که هنوز دم از مذاکره می‌زنید. آیا خواستار ضربات مهلک‌تری هستید؟

هم‌چنین در سخنرانی‌های اخیر رهبر فرزانه انقلاب برای عبور از شرایط اقتصادی کنونی تاکید بر تولید داخلی و توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخل کشور شده که متاسفانه میل چندانی از جانب قوه مجریه برای سامان دادن این اوضاع مشاهده نمی‌شود پیشنهاد می‌شود در این اوضاع:

۱) سخنان حضرت آقا را الگوی خود قرار داده و از نیرو‌های جوان انقلابی و مصلح اجتماعی بیشتر استفاده کنید.

۲) با افراد خاطی برخورد قانونی کنید، به نحوی که علت اصلی ریشه کن شود.

۳) ایجاد وحدت بیشتر با دو قوه دیگر

۴) ساماندهی ارز دونرخی

۵) ساماندهی بیشتر در اخذ مالیات از سرمایه‌داران و مالیات بر عایدی سرمایه

۶) جلوگیری از خام فروشی معادن

۷) سعی در حذف دلالان از بازار اقتصادی

علی‌ای حال در وضعیت فعلی باید بیشتر به قشر ضعیف جامعه توجه شود کسانی که در این اوضاع وحشتناک دلار و قیمت‌های سرسام‌آور مسکن، حتی توان پرداخت اجاره‌بها منزل خود را ندارند باید کمک‌های بیشتری چه از لحاظ مسکن چه از لحاظ خوراک و ... به آنان شود.

درنهایت امیدواریم دولت هرچه سریعتر دست به کار شود تا وضعیت از حال بدتر نشود و به طور کل کنترل بازار را از دست ندهند.

سپهر قاسمی، مسئول بسیج دانشجویی دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار