آخرین اخبار:
کد خبر:۸۶۱۶۹۸
با تلاش محققان؛

نانوذرات جلوی رشد تومور‌ها را می‌گیرند / راهکار توقف تولید پروتئین در سلول سرطانی

محققان دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا نانوذرات منحصر به‌فردی را ساخته‌اند که به صورت موضعی مانع از رشد تومور در بدن می‌شود.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا نانوذرات منحصر به‌فردی را ساخته‌اند که به صورت موضعی مانع از رشد تومور در بدن می‌شود. این نانوذرات فعلا روی موش‌ها آزمایش شده است. این نانوذرات که توسط دانیل هایز، دانشیار مهندسی زیست پزشکی ساخته شده، یک ویژگی خاص شیمیایی دارد که به یک «ریزآران‌ای (microRNA)» امکان می‌دهد به آن بچسبد.
 
ریزآران‌ای، یک مولکول کوچک RNA غیر کدکننده است که در گیاهان، جانوران و برخی از ویروس‌ها یافت می‌شود و وظیفه اصلی آن‌ها در تنظیم بیان ژن پس از رونویسی است که با برهمکنش با آر‌ان‌ای پیک یا mRNA و خاموش کردن آن تولید پروتئین ژن مورد نظر را سرکوب و بعضا فعال می‌کند.
 
به بیان دیگر ریزآران‌ای مولکولی است که هنگام زوج شدن با یک RNA پیام‌رسان یا mRNA از عملکرد آن جلوگیری می‌کند. در این حالت، mRNA موجود در سلول سرطانی را از تولید پروتئین که برای زنده ماندن آن سلول سرطانی ضروری است، منع می‌کند.

محققان در این مطالعه، نانوذرات را به سلول‌های سرطانی موش از طریق تزریق داخل وریدی وارد کردند. زمانی که نانوذرات در منطقه سرطانی قرار گرفتند، محققان از یک طول موج خاص نور برای جدا کردن ریزآر‌ان‌ای از نانوذرات استفاده کردند. ریزآر‌ان‌ای با آر‌ان‌ای پیام‌رسان جفت شد و موجب شد تولید پروتئین در سلول سرطانی متوقف شود و سرانجام سلول سرطانی بمیرد.

محققان می‌گویند: با این روش توانستیم به جای تحویل سیستماتیک یک ریزآران‌ای و عوارض جانبی مرتبط با آن، این ریزآران‌ای را با کمک قرار دادن نور، وارد منطقه خاصی از بافت بدن موش کنیم.

هایز می‌گوید: ریزآر‌ان‌ای در انواع مختلف بافت‌ها اثرات متفاوتی دارد که می‌تواند منجر به عوارض جانبی و تولید سم در بدن شود. اما رساندن و فعال‌سازی این ماده در محل تومور هم عوارض جانبی دارو را کاهش و هم اثربخشی درمان را افزایش می‌دهد.

محققان با استفاده از این روش روی ۲۰ موش نشان دادند که طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت رشد سلول‌های سرطانی متوقف می‌شود. آن‌ها همچنین ادعا می‌کنند: تفاوت این روش درمانی این است که ریزآر‌ان‌ای که ما از آن استفاده می‌کنیم، می‌تواند مجموعه وسیعی از ژن‌ها را تنظیم کند و علاوه براین، برای درمان بیماری ناهمگنی مانند سرطان بسیار قدرتمند عمل می‌کند. این بدان معنی است که اثر کلی این نانوذره در کشتن سلول سرطانی بیشتر است، زیرا به چندین نقطه در سلول حمله می‌کند. همچنین ممکن است منجر به کاهش توانایی سلول سرطانی در برابر مقاومت در برابر درمان شود، زیرا ریزآران‌ای قادر است با آر‌ان‌ای‌های پیام‌رسان مختلفی در سلول سرطانی جفت شود و روش‌های مختلفی را برای جلوگیری از تولید پروتئین در سلول ایجاد کند.

به گفته محققان، این نانوذره می‌تواند در درمان سرطان‌هایی مثل حفره دهان، دستگاه گوارش یا پوست موثر باشد و آن‌ها سعی دارند این ماده را برای از بین تومور‌های داخلی که مرگ و میر بیشتری در پی دارند، توسعه دهند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار