رعایت نکردن و عادی شدن مسائل بهداشتی از سمت مردم باعث شد تا کرونا بازهم در ایران اوج بگیرد از همین رو ماسک زدن در اماکن مختلف اجباری شد اما باز شاهد آن هستیم که برخی ها هنوز این مسال برایشان جدی نیست.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شهربانو نوری نیا- رعایت نکردن و عادی شدن مسائل بهداشتی از سمت مردم باعث شد تا کرونا بازهم در ایران اوج بگیرد.
به همین منظور ستاد ملی کرونا و مجموعه وابسته تصمیم به اجباری کردن استفاده از ماسک در تمامی مکانها و شرایط کردند و پویش (# ماسک-میزنم) به جریان افتاد. از ابتدای ورود این ویروس به کشورمان تجویزات مختلفی جهت پیشگیری و درمان و... گفته شده، اما در حال حاضر بهترین راهکار استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی و شست وشوی مداوم دستها می باشد.
مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری کرونا و متخصص بیماریهای عفونی، با اشاره به انتشار بزاق دهان افراد در هنگام صحبت کردن، اظهار کرد: براساس مطالعات انجام شده میزان پخش قطرات بزاق دهان افراد در هنگام صحبت کردن با دیگران ۱۰ برابر بیشتر از زمان نفس کشیدن است و این مسئله سبب انتشار احتمالی ویروس کرونا در هنگام محاوره با دیگران میشود.
عضو کمیته کشوری کرونا با اشاره به اینکه میزان ابتلا به کروناویروس با استفاده از ماسک حدود ۹۰ درصد کاهش پیدا میکند، افزود: سازمان بهداشت جهانی به افراد توصیه میکند در روزهای کرونایی زدن ماسک و شستن مرتب دستها با آب و صابون و محلولهای ضد عفونی کننده را حتما رعایت کنند.
همچنین طبق تحقیقات صورت گرفته در بین محققان هنگ کنگی استفاده از ماسک تا حدود ۷۵ درصد قادر به جلوگیری از انتقال این ویروس میباشد. باوجود اینکه همگان از تاثیرات مثبت استفاده ماسک مطلع هستند و پویش هم به راه افتاده است، ولی به نظر می رسد تمهیدات کافی برای انجام درست این فعل صورت نگرفته.
همانند عدم وجود قیمت مصوب و یارانهای و یا دسترسی کافی و مطمئن به هموطنان است. به راحتی می توان قیمت ماسکهای مختلف را در سطح شهر و یا در سایتهای موجود فهمید که به طور میانگین ماسکهایی که توصیه می شود و مردم عادی میتوانند استفاده کنندکه ۱۰ عدد آن از قیمت ۲۲ هزار تومان تا ۵۰ عدد به قیمت ۹۰ هزار تومان به چشم میخورد؛ اما این قیمتها و نبود آن در همه جا باعث می شود که بهانهای شود برای افرادی که پروتکل را رعایت نمی کنند و ناخوداگاه یا دریافت کننده می شوند یا ناقل این ویروس مرموز.
ولی درکنار این قضایا شعور وفهم جمعی و مطالبه گری واضح مردم از دولت و یکدیگر می تواند منجر به انجام هرچه بهتر این پویش شود به عنوان مثال عدم ارائه خدمات به افرادی که رعایت نمی کنند در پایانههای مسافربری برون شهری یا امرو نهی کردن مردم به هم جهت استفاده از ماسک می توانند اثر گذاری فراوان داشته باشد.
ولی با این وجود هنوز هم دیده می شود که در مکان هایی، چون فروشگاههای زنجیره ای، پاساژ ها، باشگاههای ورزشی، آرایشگاهها، مترو و... افرادی هستند که خودرا ملزم به زدن ماسک نمی کنند و متاسفانه این رفتارهای پر ریسک هزینههای جبران ناپذیری به کشور تحمیل خواهد کرد.
حتی می توان در اداره ها نیز برای استفاده کارکنان از ماسک جریمه های ساعتی و کسر از حقوق لحاظ کرد.