در حالی که مشخص نیست سرنوشت دانشگاه کوثر بجنورد به کجا خواهد رسید، نماینده مردم در مجلس ارائه اطلاعات غلط به وزیر علوم را علت تصمیم وزارت مبنی بر ادغام دانشگاه کوثر و دانشگاه بجنورد میداند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ «ادغام دانشگاه کوثر با دانشگاه بجنورد کذب است»؛ «اطلاعات غلط به وزیر علوم رسیده»؛ «ساختمان در حال ساخت دانشگاه کوثر فروخته میشود»؛ اینها جملاتی است که این روزها پیرامون دانشگاه کوثر زیاد شنیده شده است.
اما ماجرا از آن قرار است که طی گفته نائب رئیس کمیسیون آموزش مجلس بناست دانشگاه کوثر بجنورد که دومین دانشگاه دخترانه کشور محسوب میشود، با دانشگاه بجنورد ادغام شود. این مسئله را برخی تایید و عدهای نیز تکذیب میکنند.
اما با انتشار هر مصاحبه، پیچیدگی موضوع نیز بیشتر میشود و گرهای باز نمیشود. یک بار رئیس دانشگاه کوثر بجنورد تکذیب میکند؛ بار دیگر نماینده مجلس تایید. از سویی مسئولان استانی و دانشگاهی نیز هرکدام واکنشهای متفاوتی را به این موضوع دارند.
اما در تازهترین اعلام مواضع، رئیس دانشگاه بجنورد تاحدودی حضور دانشگاه کوثر در درون محوطه دانشگاه بجنورد را تایید کرد. احمد محقر در این خصوص گفت: فروش ساختمان نیمه کاره کوثر از سال ۹۳ مطرح بوده و استاندار وقت نیز به این ماجرا انتقاد داشت، لذا بارها مسئولان ملی درخصوص تعیین تکلیف این دانشگاه تاکید داشتند.
محقر بیان کرد: اکنون فقط بناست زمین به دانشگاه کوثر بدهیم و هیچ مذاکرهای مبنی بر استفاده از امکانات دانشگاه نشده است.
آمار غلط به وزیر داده اند محمد وحیدی، نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی نیز در تازهترین اظهارات خود، به ارسال نامهای به وزیر علوم جهت مخالفت با طرح ادغام دانشگاه کوثر با دانشگاه بجنورد اشاره کرد و گفت: وزیر علوم در پاسخ به نامه مطرح کرد که نظر بر ادغام نبوده است، بلکه به دلیل اعلام اینکه دانشگاه هیئت علمی ندارد و ضعیف است تصمیم براین شد که از ظرفیت دانشگاه بجنورد استفاده کند.
وزیر علوم: هدف ادغام نیست اما به دلیل شرایط نامناسب دانشگاه کوثر تصمیم بر استفاده از ظرفیت های دانشگاه بجنورد داریم.
وی افزود: در حال حاضر دانشگاه کوثر با ۶۰ هیئت علمی و ۲۴ رشته تحصیلی ظرفیت خوبی برای استان و کشور است.
وحیدی اضافه کرد: مطرح شدن ادغام دانشگاه تک جنسیتی کوثر با دانشگاه دولتی بجنورد از سوی وزیرعلوم، به دلیل ارائه اطلاعات ناقص از استان به وزیر بود.
با این تفاسیر اگر بپذیریم هدف، صرفا استفاده دانشگاه کوثر از ظرفیتهای دانشگاه بجنورد باشد، باز هم ایرادات اساسی به این موضوع وارد میشود. اول آنکه دانشگاه کوثر از نظر شرایط هیئت علمی در جایگاه نسبتا مناسبی قرار دارد. دوم آنکه دانشگاه بجنورد خود آنچنان غرق در مشکلات صنفی است که نمیتواند حلال مشکلات دانشگاه دیگری باشد. سوم نیز این مسئله است که ماهیت دانشگاه کوثر بجنورد دخترانه است و با این تصمیم، این ماهیت از بین میرود.
نظر دانشجویان؟ سمیه میرزایی، دانشجوی دانشگاه کوثر بجنورد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در این خصوص گفت: ما فقط خواهان امکانات بیشتر برای دانشگاه خودمان هستیم، اما اگر با دانشگاه دولتی ادغام شویم نه تنها مشکلات کم نمیشود، بلکه به این مسائل دامن زده خواهد شد.
میرزایی ادامه داد: دانشگاه بجنورد خودش مشکلات فراوان صنفی دارد و اگر ساختمان دانشگاه کوثر نیز به آن محل برود، این مشکلات صنفی دوچندان میشود، اما اگر بناست بودجه دانشگاه کوثر با ترفندهایی به جیب دانشگاه بجنورد برود ماجرا فرق میکند.
این دانشجو تاکید کرد: با فروش ساختمان فعلی دانشگاه کوثر و وعده ساخت ساختمان جدید، دانشگاه طی چند ده سال آینده میتواند صاحب ساختمان مجزا شود؟ درحالی که حدود ۶ سال است ساختمان فعلی در حال ساختش هنوز ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته.
ماهیت دانشگاه تک جنسیتی کجا میرود؟ مینا خداوردی، دیگر دانشجوی دانشگاه کوثر بجنورد به خبرنگار ما گفت: موضوع اساسی نه زمین، نه ساختمان و نه سایر امکانات است؛ هرچند با ورود به دانشگاه بجنورد این موارد ضعیفتر خواهد شد.
وی افزود: ماهیت دانشگاه کوثر بجنورد تک جنسیتی بودن آن است و اگر قرار باشد در یک محیط مختلط با دانشجویان پسر حضور داشته باشیم دیگر چه فرقی میکند کجای شهر کلاس داشته باشیم؟
خداوردی به شرایط فرهنگی برخی از خانواده اشاره داشت و بیان کرد: برخی خانواده با شرط این که دانشگاه تک جنسیتی است به دختران خود اجازه حضور در دانشگاه داده اند؛ چرا باید با یک تصمیم غلط، آینده این دختران با چالش رو به رو شود؟
اما کاربران فضای مجازی نیز به این موضوع واکنش گستردهای داشتند.
مهدی علیپور، دانشجوی دانشگاه بجنورد در واکنش به این موضوع نوشت: نماینده یک حرفی میزند و رئیس دانشگاه حرفی دیگر! ابتدا باید وزارت علوم بین روسای دانشگاهها آمایش انجام دهد.
کاربر اوستا مهدی نیز به عدالت آموزشی اشاره کرد و نوشت: این کار نقض عدالت آموزشی است. این تصمیم ممکن است دانشجویان بسیاری را با مشکل مواجه کند.
علی قلی زاده، کاربر دیگر فضای مجازی نیز دانشگاه کوثر را نقطه قوت آموزش عالی استان دانست و نوشت: برچیدن دانشگاه کوثر با منافع استان سازگار نیست.
کاربر سابود نیز نوشت: امتیاز حضور این دانشجویان در استان را از بین نبرید.
مصطفی با اشاره به محرومیت خراسان شمالی، از دست دادن سهمیه دانشگاه دخترانه را در تشدید محرومیت استان موثر دانست.
کاربر ابوعمار نیز از رئیس دانشگاه کوثر بجنورد که موضوع ادغام را منکر شده بود، پرسید: در جلسه هیئت امنای دانشگاههای استان که در هفته گذشته برگزار شد، چه گذشت؟
حال باید دید سرنوشت این دانشگاه به کجا خواهد انجامید. خبرنگار خبرگزاری دانشجو پیوسته پیگیر اخبار و مطالبات دانشجویان دانشگاه کوثر بجنورد خواهد بود و در این زمینه آماده انتشار نظرات تمامی مسئولان است.