کد خبر:۸۶۵۴۷۲
دست یافته فیزیکدانان؛

کشف دنیای پر رمز و راز کرمچاله‌ها / وقتی سیاه‌چاله‌ها دو جهان متفاوت را تجربه می‌کنند

آشکارساز‌های موج گرانشی سیاه‌چاله‌های مرموزی را کشف کردند که می‌توانند دلیلی بر وجود موارد عجیب‌تری به نام کرمچاله باشند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، فیزیکدانان رصدخانه موج گرانشی تداخل‌سنج لیزی (LIGO) و تداخل‌سنج ویرگو (Virgo) در آمریکا گزارش دادند که وجود یک سیاه‌چاله در یک کرمچاله باعث ایجاد الگویی عجیب و غریب در فضا می‌شود. آن‌ها معتقدند با عبور سیاه‌چاله از کرمچاله، امواج گرانشی خاموش و روشن می‌شوند.

کرمچاله‌ها اجرام فرضی هستند که در آن‌ها فضازمان به یک تونل که نقاط کیهانی دوردست یا جهان‌های متفاوتی را بهم متصل می‌کند، خمیده شده است. هنوز هیچ مدرکی برای اثبات وجود کرمچاله‌ها وجود ندارد اما در صورت وجود، محققان این شانس را دارند که از طریق امواج گرانشی آن‌ها را شناسایی کنند. از بیرون، کرمچاله‌ها می‌توانند شبیه به سیاه‌چاله‌ها باشند اما اگر یک شیء در سیاه‌چاله بیفتد امکان بازگشت نداشته و به دام می‌افتد؛ درصورتی که اگر شیء در یک کرمچاله فرو برود می‌تواند از آن عبور کرده و به طرف دیگر منتقل شود.

ویلیام گابلا فیزیکدان دانشگاه وندربیلت در آمریکا و همکارانش یک سیاه‌چاله با جرمی ۵ برابر خورشید در فاصله ۱.۶ میلیارد سال نوری دورتر از زمین که به دور یک کرمچاله می‌چرخد، در نظر گرفتند. محققان محاسبه کردند که حرکت سیاه‌چاله مارپیچی بوده و انگار به دور یک سیاه‌چاله دیگر می‌چرخد. ابتدا امواج گرانشی حاصل شبیه به امواج استاندارد برای چرخش دو سیاه‌چاله به نظر می‌رسند، اما با گذشت زمان فرکانس الگوی امواج زیاد شده و صدایی مانند جیرجیرک ایجاد می‌شود.

وقتی سیاه‌چاله به مرکز کرمچاله یا به اصطلاح «گلو کرمچاله» می‌رسد از آن عبور می‌کند. محققان تصور کردند که اگر سیاه‌چاله در سمت دیگر کرمچاله قرار بگیرد چه خواهد شد. در این حالت امواج گرانشی اول، ناگهان از بین می‌روند. در جهان دوم (سمت دیگر کرمچاله) پیش از آنکه سیاه‌چاله حرکت مارپیچ خود را شروع کند به بیرون پرتاب شده و از طریق کرمچاله به جهان اول بازمی‌گردد.

وقتی سیاه‌چاله بازمی‌گردد، حرکت مارپیچ خود به سمت بیرون کرمچاله را آغاز می‌کند و دیگر الگوی امواج گرانشی حاصل صدایی شبیه به جیرجیرک نخواهد داشت. سیاه‌چاله دائما بین دو جهان کرمچاله جابجا شده و هنگامیکه انرژی خود را در برابر امواج گرانشی از دست داد، سفر خود را به پایان می‌رساند و در گلوی کرمچاله مستقر می‌شود.

طبق تئوری نسبیت عام که گرانش را نتیجه انحنای فضازمان می‌داند، وجود کرمچاله‌ها امکانپذیر است. اما حقیقت این است که این جرم کیهانی هنوز برای فیزیکدانان ناشناخته است. علت ناشناخته بودن کرمچاله‌ها این است که برای باز نگه‌داشتن گلوگاه کرمچاله به یک ماده با جرم منفی نیاز است و تاکنون هیچ ماده‌ای با این ویژگی‌ شناخته نشده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار