تلسکوپ افق رویداد تایم لپسی از ادغام دو سیاهچاله را به زمین مخابره کرده است.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ سیاهچاله ناحیهای از فضا-زمان هستند که آثار گرانشی آن بسیار نیرومند بوده و کوچترین ذرات هم نمیتوانند از میدان گرانش آن بگریزد. آلبرت اینشتین در نظریه نسبیت عام پیشبینی کرده بود که یک جرم به اندازه کافی فشرده شده، میتواند سبب تغییر شکل و خمیدگی فضا-زمان و تشکیل سیاهچاله شود در واقع مرز این ناحیه از فضازمان که هیچ چیزی پس از عبور از آن نمیتواند به بیرون برگردد را افق رویداد مینامند.
از سوی دیگر در سال ۱۹۷۱ استفان هاوکینگ در یکی از تئوریهای خود اعلام کرد که در شرایط عمومی مساحت کل افقهای رویداد هر مجموعهای از سیاهچالهها هرگز نمیتواند کاهش یابد حتی اگر با یکدیگر برخورد و در هم ادغام شوند. این نتیجه که امروزه به عنوان قانون دوم مکانیک سیاهچالهها شناخته میشود شباهت قابل توجهی با قانون دوم ترمودینامیک دارد که بیان میکند که آنتروپی کل سیستم هرگز کاهش نمییابد.
در خصوص سیاهچالهها نظریههای متفاوتی وجود دارد، اما از آنجا که امکان رویت آن وجود ندارد، ابهاماتی در مورد ادغام آن مطرح میشود، اخیرا تلسکوپ افق رویداد تصاویری زیبایی از ادغام دو سیاهچاله کرده و موجب جلب توجه بسیاری از علاقمندان به این حوزه شده است.
در این کلیپ تایم لپسی از این رویداد زیبا را مشاهده خواهید کرد: