گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو: اسحاق عاطفی؛ مدتی پیش بود که خبر قطع پخش شبکه الکوثر توسط شرکت ماهوارهای یوتلست و همچنین قطع پخش شبکه سحر از روی ماهواره پاکست به دلیل بدهیهای انباشته سازمان صداوسیما به این شرکت های ماهوارهای خبرساز شده بود که با این اتفاق امکان دسترسی مخاطبان در کشورهای عربی منطقه در غرب آسیا و شمال آفریقا به شبکه الکوثر و صدها میلیون مخاطب به شبکه سحر اردویی در منطقه شبهقاره قطع شده است و طی این مدت نه تنها اخباری مبنی بر تلاش مسؤولان دولتی برای حل مشکل و تامین ارزی این شبکه ها منتشر نشده است بلکه خبرهای ناگواری مبنی بر احتمال قطع سایر شبکه های برون مرزی صداوسیما همچون پرس تی وی به خاطر انباشت بدهی های ارزی به شرکت های ماهواره ای به گوش میرسد که با عدم تخصیص نیافتن بودجه ارزی از سوی دولت به رسانه ملی این اتفاق محتمل خواهد بود.
به همین بهانه گفتگویی داشته ایم با حجت الاسلام نصرالله پژمانفر نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی که از نظرتان میگذرد: مجلس در این موضوع حمایت های خودش را به شکل های مختلف انجام داده است و دولت هم باید اعتبار لازم را به صورت ویژه برای این موضوع ببیند و با توجه به حساسیت این شبکه ها و ماموریتی که دارند این که شرایط قطره چکانی برای اعتبارات در نظر گرفته شود اصلا پسندیده نیست و امیدواریم حمایت لازم از این شبکه ها صورت بگیرد.
نصرالله پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی انقلاب اسلامی را یک مکتب فرهنگی دانست و گفت: با توجه به اینکه ما یک مکتب فرهنگی داریم که این فرهنگ امروز در دنیا برای انسان هایی که از لحاظ اندیشه ای و فکری به بن بست رسیده اند یک راه نجات را پیشنهاد می کند، در واقع امید انسان ها به این جریان فکری بسته شده است. لذا جریان های استکباری تمام تلاش و همتشان این است که مقابل این جریان فکری بایستند و از نشر آن جلوگیری کنند.
وی افزود: در این راستا با امپراطوری رسانه ای خودشان تلاششان بر این است که ما حرفمان به دنیا نرسد و از هیچ امری هم ابا ندارند، چون مطمئن هستند که اگر ما بتوانیم حرفمان را برای دنیا مطرح کنیم آنقدر این حرف ها بر جان انسان ها دلنشین و تاثیرگذار است که همه انسان ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد، لذا به همین دلیل هم است که برایشان خیلی مهم است که ما امکان ارتباط با ملل دنیا را به هر شکلی نداشته باشیم و این فضا را برای ما ببندند.این که امروز هجمه زیادی روی شبکه های بین المللی ما آورده اند و اجازه نمی دهند که ما بتوانیم حرف ها و مطالب خودمان را به دنیا منتقل کنیم این نشان دهنده ضعف آن ها و قوت ما در این مسیر است.
پژمانفر شبکه های برون مرزی رسانه ملی همچون پرس تی وی، العالم و .... را یکی از ارکان اساسی در انتقال گفتمان انقلاب اسلامی به سراسر جهان عنوان کرد و با توجه به تحریم هایی که در طول سال های قبل علیه این شبکه ها صورت گرفته، وزارت امور خارجه را به عنوان نهاد دیپلماسی جمهوری اسلامی یاری رسان این شبکه ها عنوان کرد و گفت: آنچه لازم است مراقبت و مواظبت کردن از این ظرفیت است که این ها بتوانند این ظرفیت را نگهداری و حفظ کنند، برای اینکه مردم دنیا بتوانند به هر حال این پیام را از ایران اسلامی دریافت و از آن استفاده کنند، این مسئله ای نیست که با سادگی برای ما حاصل شود. احتیاج به یک دقت و تلاش زیاد دارد که ما را در این عرصه موفق می کند.
این نماینده مجلس درباره نقش حمایتی مجلس و دولت از شبکه های برون مرزی کشورمان گفت: مجلس در این موضوع حمایت های خودش را به شکل های مختلف انجام داده است و دولت هم باید اعتبار لازم را به صورت ویژه برای این موضوع ببیند و با توجه به حساسیت این شبکه ها و ماموریتی که دارند این که شرایط قطره چکانی برای اعتبارات در نظر گرفته شود اصلا پسندیده نیست و امیدواریم حمایت لازم از این شبکه ها صورت بگیرد.
وی درباره قابلیت شبکه های برون مرزی برای مطرح کردن جمهوری اسلامی به عنوان الگویی از اسلام گفت: ما امروز به هر حال توانمندی مان از لحاظ ایدئولوژیک و مبنایی زیاد است، منتها در این عرصه ورود ما به علل مختلف ورود خیلی جدی و قوی نبوده این هم احتیاج دارد به اینکه ما افراد جوان و توانمند را در این عرصه حمایت کنیم و کمکشان کنیم تا در عرصه تولید محتواهای جذاب موثر واقع شوند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی درباره تاثیری که شبکه های برون مرزی در کاهش ایران هراسی و اسلام هراسی داشته اند، گفت: ما اگر امکانات خودمان را با امکاناتی که شبکه های غربی در اختیار دارند مقایسه کنیم، اعتباراتی که ما در مقایسه با آن ها در اختیار داریم نشان می دهد که بالاخره با این پول، امکانات و با این نیروی کم اقدامات صورت گرفته بسیار ارزشمند و بزرگ بوده است و لازم است که بالاخره دولت در ارتباط با تریبون جمهوری اسلامی که شبکه پرس تی وی یکی از این تریبون ها است و دنیا هم با او از همین مسیر با ما آشنا است، حمایت کنند و بودجه های لازم را برای این شبکه و دیگر شبکه های بین المللی ایران پیش بینی کنند.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایطی که مردم بیشترین وقت خودشان را با رسانه ها سپری می کنند، چگونه می توانیم با استفاده از این شبکه ها نهایت استفاده را ببریم، گفت: قطعا باید روی تنوع در مطالب محتواهای جذاب و در قالب های فیلم و سریال، اخبار و مستندهایی که امروز امتیاز ما است سرمایه گذای شود و این ها را در اختیار ملل دنیا قرار دهیم.
پژمانفر در پایان چشم انداز خود را از آینده شبکه های برون مرزی را اینگونه شرح داد: امیدواریم که ما بتوانیم در این عرصه با قدرت و قوت بالایی این فعالیت ها را پیش ببریم.