کارگردان مستند «نفس خوار» گفت: این مستند زنگ خطر را درباره برخی مسائل ارتفاعات جنوبی مشهد پس از احداث کمربند جنوبی برای مسئولان به صدا درمیآورد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عصر امروز از مستندی با عنوان «نفس خوار» در حسینیه هنر مشهد رونمایی شد. این مستند درباره اتفاقاتی است که در پی احداث پروژه کمربند جنوبی در ارتفاعات جنوبی مشهد رخ داده است.
علی سلمانی، کارگردان این مستند در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو بیان کرد: این سوژه اولین بار زمانی به ذهنم رسید که در جمع خانواده درباره نبود آب، برق و گاز و دیگر خدمات شهری در یک روستا در یکی از بهترین نقاط شهری مشهد صحبت شد.
سلمانی بیان کرد: این روستا، قلعه سرهنگ نام دارد و پس از پژوهش و گفتگوهای مفصل با برخی از فعالان شهری متوجه شدیم که مشکل اصلی بسیار فراتر از نبود امکانات است.
این مستندساز مشهدی افزود: در این زمان با ابرمسالهای به اسم ارتفاعات جنوبی مشهد برخوردم و متوجه شدم که محمد سرشت، یکی دیگر از فعالان مستندساز مشهدی، نیز دغدغه این موضوع را دارد.
وی با بیان اینکه در این مستند سلسله مسائل و سرفصلهای مشکلاتی که در ارتفاعات جنوبی مشهد رخ داده و در حال رخ دادن است، بیان شده، گفت: تلاش کرده ایم که مسائل محیط زیستی و عدالت اجتماعی را در این مساله نشان دهیم و همچنین تعارض منافع افراد و مسئولان را در این منطقه بکر که متعلق به همه مردم مشهد است، نمایان کنیم.
سلمانی گفت: در این مستند صرفا سرفصلها بیان شده و به نوعی شروع کار مستندسازی درباره ارتفاعات جنوبی مشهد است و میطلبد که مستندها و آثار رسانهای و هنری دیگری نیز برای این منطقه ساخته شود.
وی به مشکلاتی که در ساخت این مستند با آن مواجه بوده اشاره کرد و گفت: در پژوهش درباره ارتفاعات جنوبی به مشکلات زیادی برخوردیم. مساله عدم شفافیت مهمترین سد راه بود؛ چه در ارگانی مانند شهرداری و چه در ارگانی مانند دادگستری استان و حتی استانداری با این مشکل مواجه بودیم.
این مستندساز توضیح داد: این نبود شفافیت و پاسخگو نبودن مسئولان نشان میدهد که مردم را محرم نمیدانند. علاوه بر این برخی از مسئولان حتی حاضر نبودند که مصاحبه شان منتشر شود!
وی بیان کرد: به نظرم شاید این مستند بتواند زنگ خطری را برای برخی از مسائل مطرح شده در آن به صدا درآورد و به متولیان امر گوشزد کند که در سالهای آینده بهانهای نداشته باشند که اگر این مسائل به ما گفته میشد، آن را پیگیری میکردیم.
سلمانی تصریح کرد: برای خودمان وظیفه اطلاع رسانی را در این مستند تعریف کرده بودیم و امیدوارم که بتواند این وظیفه را به درستی انجام دهد.
گفتنی است، برای این مراسم از علیرضا رزم حسینی، استاندار خراسان رضوی به عنوان رئیس کمیسیون ماده پنج دعوت شده بود، که استاندار در این مراسم حضور نیافت.
اینهمه حرف زدی اخرش نگفتی مشکل کلا چی بوده؟ اگرمنظورت زمین خواری بوده که این چیزی نیست که مردم ندانند. بلکه کاری از دست کسی بر نمی اید. هر کس سمتی در هر کجا داشته تا جایی که تونسته جیب خودش و دور و بریاش و پر کرده. انتظار بیش از این هم از مسئولان وقت نیست. از قبلا هم همین طور بوده اند.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.