این روزها همه در پی راهی هستند تا مقاومت بدن خود را در برابر آسیبهای احتمالی افزایش بدهند، این در حالیست که یکی از منابع اصلی و در دسترس برای این کار کافئین است. کافئین دارای آنتی اکسیدان است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مید متقی، کارشناس تغذیه در خصوص کافئین میگوید: «یکی از بهترین، موثرترین و در عین حال سلامتترین روشهای ایجاد نشاط در ساعات شبانه روز، مصرف کافئین است.»
وی میگوید: «مادهی کافئین اقدام به تحریک سیستمهای عصب مرکزی قلب میکند که منجر به تحریک گردش خون در بدن میشود و عضلات را نیز تحریک میکند، به همین دلیل توصیه میشود که ورزشکاران و افرادی که تحرک بالایی دارند از مواد غذایی کافئین دار استفاده کنند، اما باید توجه داشته باشیم که تربیت بدن و عادت آن به مصرف کافئین به صورت منظم اثر مطلوبی روی بدن ندارد و سبب تاثیرات مثبت نمیشود.» دکتر متقی در خصوص چگونگی مصرف و میزان کافئین گفت: «متوسط مصرف کافئین بین ۲۰۰ الی ۳۰۰ میلی گرم در روز است که به همان میزان نیز تاثیراتی مثل رفع کسالت، خستگی، بی حالی و ایجاد نشاط و افزایش فشار خون را دارد و برای ایجاد این اثرات به صورت فوری در بدن میتوان از مواد غذایی در دسترس دارای کافئین استاندارد استفاده کرد.» کافئین به طور طبیعی در میوهها و بیش از ۶۰ گیاهان در سراسر جهان یافت میشود. تلخی آن به عنوان یک عامل بازدارنده به عنوان یک آفات عمل میکند. رایجترین منابع کافئین در رژیم غذایی ما قهوه، برگ چای، دانههای کاکائو، نوشابه، نوشیدنیهای انرژی زا و آدامسها دارای کافئین هستند.
کافئین ایمنی بدن را افزایش میدهد متوسط مصرف کافئین روزانه در میان آمریکاییها در حدود ۲۸۰ میلی گرم در روز است، در حالی که برخی از مردم بیش از ۶۰۰ میلی گرم در روز مصرف میکند. سه منبع اصلی کافئین در بزرگسالان قهوه، نوشابه و چای است. دانشمندان معتقدند که کافئین حاوی منیزیم و پتاسیم است که این مواد معدنی در تنظیم سطح قند خون، استفاده صحیح بدن از انسولین و کاهش ولع مصرف شیرینی و تنقلات تاثیر مثبتی دارند. یکی دیگر از خواص کافئین کمک به سوزاندن چربی در بدن است؛ در واقع کافئین به سلولهای چربی بدن کمک میکند تا چربیهای بدن را در جهت مصرف فعالیتهای ذهنی و آموزشی بسوزانند.