
گزارش |
هزار راه رفتهی مردم بیرم برای بهرهمندی از آب شرب سالم و ساز ناکوک شرکت آبفای فارس!
مردمان بیرم شهرستان لارستان چندین سال است که از نداشتن آب شرب سالم رنج میبرند و به گفته اهالی این منطقه، استفاده از آب ناسالم موجب شده تا برخی از ساکنین دچار بیمارهای گوارشی و کلیوی شوند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ * بیرم لارستان یکی از بخشهای جنوبی استان فارس است که در منطقهای گرم و خشک واقع شده و خشکسالی و کمبود آب یکی از بزرگترین مشکلاتش به حساب میآید. بسیاری از چاههای مورد استفاده آب شرب اهالی به علت پایین آمدن کیفیت از سرویس خارج شده است.
بیشتر بخوانید:
- چشمانتظاری چند ساله مردم «بیرم» فارس برای رفع مشکل شبکه آبرسانی / بودجهای که با اشتباه تایپی به تعویق افتاد!
- رفع مشکل آب شرب بیرم، مطالبه قرارگاه شهید احمدی روشن / دهقانی: مشکل در برنامه بلند مدت حل میشود
- مدیر آبفای فارس: یک میلیارد و ششصد میلیون تومان برای آب شرب بیرم اختصاص یافت
- ساکنان بخش بیرم فارس سالهاست از آب شرب سالم محرومند



البته مشکلات متعددی از جمله افت فشار و قطعیهای مکرر و عدم دسترسی مناسب به آب و گل آلود بودن اب هم وجود دارد. اهالی منطقه مجبورند آب آشامیدنی خود را با قیمتهای زیاد خریداری کنند. به گفته یکی از اهالی روستای بیرم، مردم منطقه بیش از ۳۰ سال است که با این مشکلات و سختیها دست و پنجه نرم میکنند و نداشتن آب در طی این سالها منجر به مهاجرت مردمانی شده که شده که تنها راه درآمد آنان دامداری و کشاورزی است. حتی برخی از ساکنین بیرم به کشورهای حاشیه خلیج فارس، عسلویه و بندرعباس مهاجرت کردند.
در منطقه بیرم هزاران اصله نخل وجود دارد که روزگاری خرما مهمترین محصول منطقه به حساب میآمد. خرمای این منطقه به سراسر کشور حتی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس صادر می شد، اما در سالهای اخیر به دلیل خشکسالیهای مکرر و استفاده ۱۲۰ حلقه چاه عمیق در دشت بیرم و توسعه کشاورزی و کشت محصولاتی همچون گندم، جو، ذرت، یونجه و دانههای روغنی و به تبع آن افت شدید سطح آبهای زیرزمینی، باغهای نخل در حال نابودی هستند.
گفته میشود که حل مشکل آب بیرم ابتدا به سد هایقر ارجاع شده بود، اما پس از بررسیهای مختلف مشخص شد این سد آبگیری نشده است. در مرحله دوم رفع مشکل آب به سد محرم ارجاع داده شد که با گذشت زمان اتفاقی نیفتاد. پس از بی نتیجه ماندن انتقال آب از خلیج فارس هم، بالاخره طرح خط ۲ سد سلمان مشخص و ردیف بودجه آن معین شد.

یکی از اهالی بیرم میگوید: پس از تأیید طرح آبرسانی از طریق سد سلمان به بخش بیرم به دلیل اینکه این طرح نیز به فراموشی سپرده نشود، به همراه جمعی از جوانان بیرم تلاش کردیم تا از طریق رسانههای جمعی و نامه نگاری مشکلات مردم این منطقه را به گوش مسئولان برسانیم. از سال ۹۳ تا تیرماه ۹۹ نامه نگاریهای مختلفی به استاندار، رئیس مجلس، وزارت نیرو صورت گرفته که پاسخ همگی به همین خط دو سلمان میرسد.
به گفته اهالی بیرم، مسئله آبرسانی به بیرم در لایحه بودجه ۹۹ با ردیف بودجه مشخص شده است. آنها می گویند فاز یک آبرسانی از سد سلمان سالها به طول انجامید و با این شرایط مسئله فاز دو نیز مسلماً چندین سال زمان میبرد و نمیدانیم تا آن زمان چگونه باید با مشکل کم آب سر کنیم. برآورد بودجه برای آبرسانی در فاصله ۳۶۷ کیلومتری فاز دو، سال گذشته به حدود ۴۰۰ میلیارد اعتبار نیاز داشته و با توجه به بالا رفتن قیمت ارز و طبق نظر کارشناسان امسال به دو برابر این رقم اعتبار نیاز است و بی تردید سال آینده اعتباری سه برابری را میطلبد.
البته گفته میشود در بیرم ۳ دستگاه آبشیرینکن خصوصی وجود دارد؛ که عملاً یکی از آنها به صورت مستمر فعال است که مشکلات این مراکز خصوصی نیز قابل بررسی است؛ از آن جمله اینکه قیمت مواد مصرفی همانند فیلتر که سال گذشته ۴۰۰ هزار تومان بوده است، امسال به ۴ میلیون رسید.

در این راستا، با افزایش قیمت آب از سوی شرکتهای خصوصی، مردم بیرم نیازمند آب شیرین کن دولتی هستند. مردم بیرم می گویند آب به همسایگان بیرم یعنی لامرد رسیده، اما همچنان بیرم با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم میکند. فاصله «لامرد» تا بیرم تنها ۳۰ کیلومتر است و میتوان با انشعابی موقت از این منطقه به بیرم، مشکل افت فشار و کیفیت پایین آب را تا زمان آبرسانی از خط دو برطرف کرد.
وضعیت کیفی آب شرب بیرم مطلوب است!
حالا با این سر وصدایی که مردم و فعالان رسانهای راه انداختند، روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان فارس به دنبال شائبهها در فضای مجازی مبنی بر کاهش کیفیت آب شرب شهروندان بیرم لارستان اعلام کرده که «وضعیت کیفی آب شرب این شهر، مطلوب است و آبرسانی به شهروندان روند عادی دارد.»
خلیلی، مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب فارس میگوید: از نظر تأمین کیفی و بهداشتی آب شرب شهر بیرم، شبکه آب شرب شهر با ۲ دستگاه کلرزن گازی گند زدایی میشود و همچنین بصورت ماهانه، آب چاه ها، مخازن و شبکه شهر نمونه برداری میشود و توسط آزمایشگاه امور آبفای لارستان مورد آزمایش کیفی قرار میگیرد و خوشبختانه تا کنون هیچگونه گزارشی مبنی بر آلودگی آب این شهر گزارش نشده است.
خلیلی ادامه میدهد: همچنین کارشناسان شبکه بهداشت شهر بیرم نیز به صورت ماهانه از آب شرب بیرم نمونه برداری و آزمایش انجام میدهند و گزارش و نتایج تمام این آزمایشها در اداره آبفا شهر بیرم موجود است.
اما روابط عمومی شورای اسلامی شهر بیرم هم در واکنش به مواضع اخیر مدیر روابط عمومی آبفا فارس مبنی بر اینکه آب شرب بیرم مشکلی ندارد و از کیفیت مطلوبی برخوردار است اعلام کرده که چرا نتایج آزمایشهای میکروبی و شیمیایی آب شرب بیرم منتشر نمیشود؟ آیا از آمار بیماران مبتلا به سرطان گوارشی کلیوی و دیالیزی که خانوادههای زیادی در این منطقه داغدار کرده اطلاع دارید؟
در قسمتی از این جوابیه آمده است:
در خصوص مشکلات آب شرب بیرم آنچه مشخص و مبرهن است اینکه هر آنکس که قطرهای نوشید از بیمزگی آن؛ از تلخی و شوری آن یا از املاح گچ و رسوب آن دانست بُحرانِ تهمانده آب سفرههای زیرزمینی بیرم را. اما چه شده که از نتایج آزمایشهای میکروبی چاههای آب شرب بیرم (که توسط شبکه بهداشت لارستان) و آزمایش شیمیایی (توسط آبفای شهری) ماهانه انجام میپذیرد آمار و ارقامی نیست.
اگر امروز نماینده ارزشمند و حقگوی شهرستان از مشکلات آب شرب و زمین تشنه بیرم فریاد میزند، چون باور دارد این درد چند دهه گذشته را، او صدای درد را شنید که آمد، او درد را حس کرد که فریادش بلند شد، او تَرک دلهای خسته مردمان صبور بیرم را در بیتوجهی سالیان سالِ دستاندرکاران، با گوش جان شنید که نقاب تعارفات را کنار زد و به ندای بلند بیرم را دریابید خواستار توجه بیشتر به این دیار تشنه شد.
حالا مردم بیرم که به خاطر استفاده از آب شرب ناسالم نگران شیوع بیمارهای گوارشی، کلیوی و سرطان هستند و علاوه بر پرداخت هزینههای سنگین تهیه آب شرب، باید هزینه های این بیماری ها را هم متحمل شوند، چشم انتظار مسئولان هستند تا به داد آنها رسیده و هر چه سریعتر این مشکل را حل کنند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.