حجت الاسلام سهرابی گفت: ۵۹ درصد از هیئات فاصلهگذاری را به خوبی رعایت کرده بودند و مابقی هم به صورت خوب و متوسط این مورد را رعایت کرده بودند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری حجت الاسلام علی اصغر سهرابی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران با موضوع ارائه آمار تجمیعی فعالیتهای ارگانها و دستگاههای مختلف در دهه اول محرم و ارائه نتایج پایش اجرای دستورالعملهای بهداشتی هیاتها در اتاق جلسات سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار شد.
سهرابی در ابتدا با اشاره به اینکه در محرم امسال همه ما در معرض آزمون بزرگی قرار داشتیم، گفت: بر اساس مصوبه ستاد کرونا و با تایید وزارت بهداشت سازمان تبلیغات اسلامی امسال مسئول عمل کردن دستورالعملهای بهداشتی ماه محرم و صفر بود. اگرچه این دستورالعملها با تعویق به دست ما رسید، ولی همه ما خودمان را متعهد کردیم تا به آنها عمل کنیم. در همین راستا جلسات مختلفی با ارگانهای متفاوتی برگزار شد که همه ارگانها به نوبه خود به ما در اجرای این دستورالعملها کمک کردند.
وی در ادامه به ارائه آمارها در خصوص وضعیت رعایت دستورالعملها پرداخت و توضیح داد: با کمک شبکه بسیج در شهر تهران تیمهای بازرسی تشکیل شد که در مجموع ۲۱۰ گروه بازرس در شهر تهران مسئولیت تدوین و ترویج دستورالعملها و تذکر به هیاتهایی که دستورالعملها را رعایت نمیکردند بر عهده داشتند. این بازرسیها بر اساس اپلیکیشنی که برای این افراد تهیه شده بود صورت میگرفت که اعداد و ارقامی که در ادامه عرض میکنم مبتنی بر خروجی این اپلیکیشن است.
سهرابی افزود: در مجموع ۶۰۰ فرم ارزیابی از نقاط مختلف شهر تهران به دست ما رسید که بر اساس این فرمها در خصوص موضوع رعایت فاصله گذاری ۵۹ درصد از هیئات فاصله گذاری را به خوبی رعایت کرده بودند و مابقی هم به صورت خوب و متوسط این مورد را رعایت کرده بودند. در خصوص موضوع استقرار هیئات در فضای باز ۸۱ درصد از هیئات ما در فضای باز اقامه عزا کردند و ۱۹ درصد هم در فضا مسقف به اجرای برنامه پرداختند. ۹۴ درصد هیاتها به هنگام ورودی به هیات ضدعفونی صورت میگرفت و ۹۰ درصد هیاتها هم از ورود بدون ماسک ممانعت میکردند. در ۶۷ درصد هیئات تب سنج وجود داشت و دمای بدن افراد اندازه گیری میشد. البته این مورد با توجه به اینکه هنوز دادهای مبتنی بر اینکه تب سنج میتواند موثر باشد وجود ندارد الزامی نبوده است. دربحث اطلاع رسانی و اعلام ضوابط هیاتها ۷۰ درصد هیئات این موضوع را رعایت میکردند و پروتکلها را اعلام کردند. ۷۸ درصد هیاتها ایستگاه صلواتی و توزیع پذیرایی نداشتند. در هیاتهایی که در فضای مسقف اجرای برنامه کردند ۶۳ درصد آنها تهویه خوب و مناسب داشتند و ۹۱ درصد از هیاتها هم قبل و هم بعد از مراسم، ضدعفونی انجام میدادند. در خصوص تهیه و طبخ غذا هم ۵۶ درصد هیئات دستورالعملهای بهداشتی را رعایت میکردند. موضوع دیگری که مطرح است بحث بیمه شدن هیئات است که، چون هزینه دارد والزام قانونی برای آنها وجود ندارد ۷۰ درصد هیاتها بیمه نیستند. در مجموع ۲۱۰ بازرسی به همراه ۲۵ بازرس ویژه از این هیئات بازدید کردند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران در ادامه گفت: چهار هزار و ۴۶۹ هیات در استان تهران در سامانه بیرق ثبت نام کردند که از میان آنها حدود دو هزار هیات که اغلب آنها هیئات عمومی، بزرگ و شناخته شده بودند موردبازرسی قرار گرفتند، البته این بازرسیها ادامه دارد و ما در حال جمع آوری دادهها هستیم. همانطور که قبلاً هم شماره تلفن و پیامک برای بیان گزارشها و شکایات مردمی اعلام کرده بودیم حدود ۶۰۰ شکایت به دست ما رسید که اغلب آنها مربوط به صدای بلند و ایجاد ترافیک در خیابان بود.
سهرابی افزود: امسال هیاتها برای رعایت دستورالعملها احتیاج به امکانات داشتند که به واسطه آن خیلی متحمل هزینه و زحمت شدند. آموزش و پرورش تهران بیش از ۴۰۰ مدرسه در شهر تهران و ۲۴۶ مدرسه در شهرستانهای تهران در اختیار هیئات قرار داد. ۴۶ ورزشگاه هم در اختیار هیاتها قرار گرفت. همچنین سازمان ورزش شهرداری تهران هم ۱۰ ورزشگاه در اختیار عزاداران قرار داد. ۱۲۵ بوستان در شهر تهران و ۸۹ بوستان در شهرستانهای تهران میزبان هیئات حسینی بودند، علاوه بر این ۷ استان ویژه بانوان هم در اختیار بانوان برای برگزاری هیئات ویژه بانوان قرار گرفت. ۵۳ فرهنگسرا و خانه فرهنگ هم در شهر تهران در اختیار هیئات قرار گرفت. ۱۳۵ نقطه مختلف هم توسط ارگانهایی مثل پادگانها، بسیج و سپاه در اختیار عزاداران قرار گرفت. همچنین ۷۷ نقطه هم توسط اوقاف برای انجام این مراسم اختصاص داده شد.
وی اضافه کرد: در خصوص بحث تامین اقلام بهداشتی هم باید بگویم حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار ماسک در میان هیئات مذهبی توزیع شد. همچنین ۲۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده به همراه ۵۰ هزار پرچم و ۱۰۰ هزار پوستر توزیع شد، البته در این میان خود هیئات و خیرین هم این اقلام را جداگانه تهیه و توزیع میکردند.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود به فعالیتهای فرهنگی صورت گرفته توسط سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران اشاره کرد و گفت: امسال حدود ۹۰۰ برنامه در محلات تهران به صورت گردشی تحت عنوان کوچههای حسینی برگزار شد. پویش نذر مشاوره مذهبی هم از دیر برنامههایی بود که بر اساس آن مشاورین تحصیلکرده ما در ایستگاههای مترو مشاوره روانشناختی و مذهبی ارائه میدادند. حضور تبلیغی در استانهای تهران و البرز از دیگر برنامههای این سازمان بود. پویش نذر خون که بر اساس آن افراد میتوانستند به ایستگاههای انتقال خون که امسال ۱۰ ایستگاه اضافه شده بود مراجعه کنند و خون اهدا کنند هم از دیگر پویشهای انجام شده در این ایام بود که خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته ۶ درصد افزایش اهدای خون داشتیم. پویش دیگر هم پویش نذر سلامت است که تا آخر ماه صفر ادامه دارد و عزیزانی که نیت شان به گونهای است که میتوانند نذر خود را تغییر دهند میتوانند با اهدای نذر خود در قالب اقلام بهداشتی از طریق اپراتورها ادا کنند.