قیمتها در بازار خودرو طی دو سه روز اخیر به شکل قابل توجهی و تا ۲۰ میلیون تومان رشد داشت و بسیاری از متقاضیان خرید و فروش نسبت به انجام معامله دست نگه داشتهاند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، افزایش بیرویه قیمت خودرو در روزهای اخیر سبب شده بسیاری از معاملهگران نرخهای فعلی را غیرواقعی بدانند. به عبارت دیگر شرایط بازار به گونهای است که خریدار و فروشندهای پای میز معامله حاضر نمیشود. از سوی دیگر سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو، ضمن تاکید بر گران شدن غیرمنطقی خودروهای داخلی در روزهای اخیر اعلام کرد: «نیاز بازار را افرادی تامین میکنند که در شرکتهای خودرو سازی سرمایهگذاری کردهاند. این افراد نسبت به شرایط روز و با توجه به تغییر نرخ ارز فروش دارند و با بالا رفتن قیمت ارز قیمتهای بالا اعلام میکنند.»
قیمتها در بازار خودرو طی دو سه روز اخیر به شکل قابل توجهی و تا ۲۰ میلیون تومان رشد داشت و بسیاری از متقاضیان خرید و فروش نسبت به انجام معامله دست نگه داشتهاند. از سوی دیگر، بهزعم کارشناسان نوسانات نرخ ارز عامل مهم تاثیرگذار بر گرانتر شدن قیمت خودرو است. نکته مهم دیگر آگهیهای فروش خودرو است که متاثر از این وضعیت هر لحظه بر قیمت آنها افزوده میشود. بهزعم فعالان اقتصادی بازار خودرو به شکل سازمانیافته و مشخص مورد سودجویی برخی از سوداگران و دلالان قرارگرفته و گران شدن ارز بهانهای شده تا آش بازار خودرو به شدت شور و سوءاستفاده از آن دوچندان شود. این در حالی است شرکتهای بزرگ خودرو با انجام قرعهکشی و واگذاری خودروهای داخلی سعی در کنترل وضعیت نابسمان قیمتها دارند، اما گویا این اقدام هم آنچنان که باید و شاید افاقه نکرد و مسئولان باید به فکر اتخاذ راههای مطمئنتری برای بهبود شرایط باشند.
افزایش ۶ تا ۲۰ میلیونی قیمتها
گفتنی است، سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو، هم با اشاره به اینکه شیب قیمتهای غیرمنطقی در چند روز اخیر به شکل قابل توجهی افزایش یافته است، افزود: بهعنوان مثال پژو ۴۰۵ که هفته گذشته ۱۵۲ میلیون تومان قیمت داشت، دیروز با قیمت ۱۶۶ میلیون تومان در بازار قیمتگذاری شده است یا پژو پارس که ۱۸۷ میلیون تومان قیمت داشت به ۱۹۷ میلیون تومان رسیده است. قیمت پراید ۱۱۱ هم از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد و به ۱۰۴ میلیون تومان افزایش یافته است. او در گفتگو با ایلنا اظهار کرد: در دو سه روز اخیر شاهد سونامی افزایش قیمت بودیم و این قیمتهای غیرمنطقی از پنجشنبه هفته گذشته تا به امروز وجود دارد، به طوری که برخی از خودروها بین شش تا ۱۳ میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کردند. اگرچه این افزایش قیمت خودرو از روز سهشنبه آغاز شد، اما در روز گذشته به اوج خود رسید.
موتمنی با ذکر این نکته که بازار خودرو در شرایط رکود به سر میبرد، ادامه داد: تقاضا برای خرید وجود ندارد و افرادی که خودرو تحویل میگیرند، قیمتهای بالا اعلام میکنند یا نمیفروشند به همین جهت در بازار خریدار وجود ندارد. او همچنین اضافه کرد: نیاز بازار را افرادی تامین میکنند که در شرکتهای خودروسازی سرمایهگذاری کردهاند. این افراد نسبت به شرایط روز و با توجه به تغییر نرخ ارز فروش دارند و با بالا رفتن قیمت ارز قیمتهای بالا اعلام میکنند. رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو با اشاره به اینکه خودروهای ایرانی در فضای مجازی معامله میشوند، ادامه داد: همکاران ما در حال حاضر با ماشینهای ایرانی بیگانه شدند، زیرا فردی اگر خودروی ایرانی از ما بخواهد، معلوم نیست فروشندهای داشته باشد یا خیر! قیمتی که ارائه میدهد معقول است یا خیر، بنابراین ماشین ایرانی فقط در فضای مجازی خرید و فروش میشود. او در مورد خودروی جانشین پراید هم گفت: در حال حاضر ماشینهای پرایدی را که ارائه میکنند، معمولا از موجودی انبار است و خودروهایی که کسری قطعات داشتهاند را تکمیل و به مشتری تحویل میدهند. همچنین تیبا را جایگزین پراید قرار دادهند که البته نمیتوان نظری در مورد آن داد.