رییس فراکسیون کارگری مجلس، با انتقاد از بیتوجهی دولت نسبت به وضعیت معیشتی کارگران آسیبدیده از کرونا از برگزاری نشست این فراکسیون با وزرای تعاون و اقتصاد در هفته جاری برای بررسی نحوه حمایت از این قشر خبر داد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، علی بابایی کارنامی در مورد وضعیت کارگرانی که در پی شیوع کرونا بیکار شدهاند، گفت: تمام کارگران کشور به دلیل شیوع کرونا هم به لحاظ معیشتی و هم مشکلات اقتصادی که واحدهای تولیدی با آن مواجه شدهاند از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند.
دولت از خردادماه برنامهای برای حمایت از کارگران آسیبدیده از کرونا ارائه نداده است
نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه دولت هم منهای پیک اول شیوع کرونا در کشور از خردادماه تاکنون هیچ بستهای را جهت حمایت از کارگرانی که در این شرایط با مشکلات اقتصادی جدی مواجه شدهاند، ارائه نداده است.
وی تصریح کرد: در ماههای اخیر بسیاری از افرادی که در مشاغل متاثر از وضعیت شیوع کرونا فعالیت داشتند با تهدید جدی مواجه شدهاند، کما اینکه تالارها یکی از مشاغلی هستند که به شدت تحت تاثیر این شرایط قرار گرفتهاند.
بابایی کارنامی خاطرنشان کرد: فعالیت در مدارس یکی دیگر از مشاغلی است که کارگران فعال در آنها با مشکلات اقتصادی جدی مواجه شدهاند و این در حالی است که خانوادهها به دلیل نگرانی از ابتلا فرزندانشان به بیماری کرونا که به حق هم هست، درخواست تعطیلی آنها را دارند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: هماکنون اکثر کارگران چه در حوزه خدمات و چه فرهنگ با مشکلات جدی مواجه هستند و نه تنها حوزه فرهنگ و خدمات بلکه گردشگری هم تعطیل شده است.
۲ میلیون شغل از شیوع کرونا آسیب دیدهاند
بابایی کارنامی عنوان کرد: پیش از این پیشبینی شده بود که بیش از ۴ میلیون شغل در پی شیوع کرونا مورد تهدید جدی قرار بگیرند و در شرایط کنونی بر اساس آمارهای ارائه شده حدود دو میلیون شغل مورد تهدید قرار گرفتهاند که وجود این مشکل میطلبد هم مجلس، هم دولت نسبت به تعیین بستههای حمایتی برای ارائه به جامعه کارگری تدبیری بیندیشند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: قرار است ما در فراکسیون کارگری مجلس نشستی با وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اقتصاد و دارایی داشته باشیم و وضعیت کارگران آسیبدیده از کرونا را مورد بررسی قرار دهیم.
رییس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: بیتردید این وزارتخانهها باید به ارائه برنامه خود برای حمایت از کارگران بپردازند و مشخص شود بانک مرکزی چه اقداماتی را قرار است برای حمایت از این قشر انجام دهد، از سوی دیگر گزارشی از نحوه هزینه کرد مبلغ ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی که به اذن رهبری از صندوق توسعه ملی برداشت شد تا به آسیبدیدگان ناشی از شیوع کرونا اختصاص داده شود، ارائه دهند، ضمن اینکه مشخص کنند چه برنامههای تکمیلی برای حمایت از کارگران دارند.