آخرین اخبار:
کد خبر:۸۷۴۹۵۶

بیانیه ۷ کشور جنوب اروپا علیه یکجانبه‌گرایی ترکیه

رهبران هفت کشور جنوب اروپا از ترکیه خواستند به آنچه که «فعالیت‌های یکجانبه و غیرقانونی» این کشور در شرق مدیترانه خواندند پایان داده و گفتگو را با هدف کاستن از تنش‌ها در منطقه از سر بگیرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رهبران کشور‌های فرانسه، یونان، قبرس، مالت، ایتالیا، اسپانیا و پرتغال در پی بالا گرفتن نگرانی‌ها از بابت وقوع درگیری به سبب عملیات‌های ترکیه برای گسترش منابع انرژی و نفوذ خود در منطقه، نشستی را در جزیره کرس فرانسه تشکیل دادند.

این کشور‌ها در بیانیه پایانی اجلاسشان گفتند بر "حمایت و همبستگی کامل" خود در قبال قبرس و یونان که به گفته آن‌ها "با اقدامات تقابلی" ترکیه مواجه هستند تاکید می‌کنند.

آن‌ها تصریح کردند: از این که ترکیه به درخواست‌های مکرر اتحادیه اروپا برای پایان دادن به فعالیت‌های یکجانبه و غیرقانونی خود پاسخ نداده است متاسف هستیم.

این رهبران هشدار دادند: در غیاب پیشرفت در تعامل با ترکیه به سمت برقراری گفتگو و تا زمانی که این کشور به اقدامات یکجانبه خود پایان ندهد، اتحادیه اروپا آماده است تا در نشستی در اواخر ماه جاری میلادی فهریتی از تدابیر محدودیت آمیز بیشتر را تهیه کند.

آن‌ها همچنین خواستار از سرگیری میانجی گری آلمان در این مناقشه شدند. روسیه نیز در روز‌های اخیر پیشنهاد میانجیگری خود در قبال این مناقشه را داد.

این در حالی است که اخیرا فرانسه در راستای نشان دادن حمایتش از یونان و قبرس دست به اجرای گشت‌های نظامی در منطقه شرق مدیترانه زده و اتحادیه اروپا نیز در حال بررسی تحریم‌های جدید علیه ترکیه است.

نخست وزیر یونان نیز اظهار کرد: اگر ترکیه واقعا خواستار یک گفتگوی صریح با یونان و قبرس و با اتحادیه اروپا است باید این تمایلش را به صورت عملی نشان دهد و فورا اقدامات یکجانبه را متوقف کند و نشانه‌هایی متقاعد کننده در خصوص احترام گذاشتنش به قوانین بین المللی را نشان دهد. آن‌ها باید لفاظی‌های تهاجمی خود را محدود کرده و برای مذاکرات اکتشافی با یونان به پای میز مذاکره برگردد.

همچنین وزیر امور اروپایی دولت یونان نیز در صحبتهایش با قانونگذاران اتحادیه اروپا خواستار حمایت شرکای اروپایی از کشورش شده و گفت: تنش‌ها بر سر حقوق انرژی به نوبه خود یک تهدید بزرگ برای معماری امنیت مشترک ما محسوب می‌شود.

او ترکیه را متهم کرد به اینکه فراتر از یونان را در نظر داشته و "یک فاکتور بی ثبات کننده در منطقه‌ای وسیعتر" با استناد به اقداماتش در لیبی، سوریه و فراتر از آن به حساب می‌آید.

این در حالی است که مقام‌های نظامی ترکیه و یونان هم روز پنجشنبه در مقر ناتو نشستی را با هدف کاستن از ریسک درگیری مسلحانه برگزار کردند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار